Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· Supă picană de pui cu ciuperci:

· 20 ciuperci champignon mici;

· câteva buchețele broccoli;

· 50 gr tăieței groși;

· 2 linguri susan prăjit.

Supa de pui:

· 1 kg tacâmuri de pui Fermele Crevedia (spate, piept, gât, vârfuri de aripi, labe);

· 2 morcovi;

· 1 ceapă;

· 1 felie groasă țelină;

· 1/2 linguriță coriandru boabe;

· 1/2 linguriță sare;

· 4 lingurițe sos de soia;

· 2 lingurițe oțet de orez;

· pastă de ardei iute (opțional).

Mod de preparare:

1. Se coc tacâmurile de pui în cuptor, la 200C timp de 45 minute. În ultimele 20 minute de copt se adaugă zarzavaturile (morcov, țelină, ceapă) tăiate bucăți mari.

2. Se mută puiul și zarzavaturile coapte într-o oală și se acoperă cu 8-9 căni de apă. Se adaugă boabele de coriandru și se fierb.

3. Se fierbe și supa, la foc mic timp de 1.5 ore. Se spumează, dacă e cazul și după 1 oră de fiert se adaugă sarea.

4. Se strecoară supa printr-o sită în care se pune tifon. Supa limpede se pune iar pe foc mic. Se adaugă sosul de soia și oțetul de orez. Se gustă de sare și se adaugă dacă mai e cazul. Se adaugă pasta de ardei iute după gust.

5. Supa de pui se poate pregati cu o zi inainte și se păstrează la frigider.

6. Următorii pași se fac în momentul servirii fiindcă ciupercile, dacă stau în supă mai mult timp, îi vor schimba culoarea, va deveni maronie, iar tăiețeii și broccoli se înmoie.

7. Ciupercile se taie felii subțiri. Se adaugă în supă și se fierb 5 minute.

8. În acest timp, într-o oală cu apă și sare se pun la fiert tăiețeii și în ultimele 4 minute de fiert se adaugă buchețele de broccoli, apoi se strecoară.

9. Susanul se prăjește ușor într-o tigaie fără adaos de grăsime.

10. În boluri se pun tăieței și buchețele de broccoli. Deasupra se pune supa cu ciuperci (fierbinte) și se presară cu susan prăjit.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 15 cannelloni (paste tubulare);

· 30 gr parmezan răzuit;

Umplutura de carne:

· 500 gr carne de pui Fermele Crevedia (fără os; poate fi tocată)

· 1 ceapă;

· 50 gr mortadella;

· 1 lingură sos béchamel;

· 1 lingură smântână dulce pentru gătit;

· 1 lingură ulei;

· sare, piper, nucșoară

Sos de roșii:

· 1 – 1/2 conservă de roșii (600 gr în total);

· 4 căței usturoi;

· 15 rașnițe fulgi de chili;

· 8 frunze de busuioc (sau 1/4 legatură pătrunjel);

· 2 liguri ulei;

· 1 priză de zahar (opțional);

· sare;

· 2 linguri smântână dulce.

Sos béchamel:

· 35 gr unt;

· 1 lingură rasă făină albă

· 220 ml lapte fierbinte;

· sare, piper, 1 vârf cuțit nucșoară.

Mod de preparare:

1. Se încinge uleiul pentru sosul de roșii și se adaugă chili și usturoiul tăiat felii și se călește rapid până începe să miroasă. Se adaugă conserva de roșii mixată în blender și se fierbe 10 minute, adăugând sare după gust și un pic de zahăr pentru a reduce din aciditate. Se stinge focul și se adaugă busuiocul sau pătrunjelul tocat mărunt.

2. Se prepară sosul béchamel.

3. Pentru umplutură, se încinge uleiul și se călește ceapa tocată mărunt până se înmoaie. Se adaugă carnea de pui tocată (sau tăiată mărunt cu cuțitul) și se rumenește bine. Se condimentează cu sare, piper și nucșoara.

4. Dacă s-a folosit carne bucățele, se pune în robot, se adaugă mortadella și se mixează până se fărâmițează. Dacă s-a folosit carnea tocată de pui, se adaugă mortadella tăiată mărunt în umplutură.

5. Se adaugă o lingură bună de sos bechamel și smântână în umplutură și se amestecă. Astfel umlutura se va „lega” și nu va fi seacă la final.

6. Restul de sos bechamel se amestecă cu sosul de roșii, se mai adaugă cele 2 linguri de smântână dulce și se omogenizează.

7. Se pune o oală mare cu apă și sare la fiert. Când începe să clocotească, se dă focul la mic și se adaugă cannelloni (nu se inghesuie în oală). Se fierb timp de 5 minute. Pastele vor fi doar pe jumătate fierte după acest timp, îsi vor păstra forma. Se scot cu o paletă pe un prosop curat.

8. Se pune pe fundul unei tăvi un strat subțire de sos. Se ia cu grijă câte un cannelloni și se așază în picioare în tavă. Se umple cu carne, folosind o linguriță. Se culcă tubul în tavă. Se repetă umplerea, până se termină tuburile.

9. Se toarnă restul de sos peste cannelloni. Se presară cu parmezan ras.

10. Se dă tava la cuptor, la 200C, timp de 20-30 minute.

11. Se servește cald.

Vă dorim poftă buna!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

· 2 pahare de orez cu bobul lung (brun American, basmati);

· 2 lingurițe condiment de pui măcinat;

· piper alb, coriandru, cardamom;

· 2 lingurițe ulei de măsline;

· sucul de la o lămâie mică;

· 120 g pastă de roșii;

· 2 cepe de mărime medie tăiate peștișori;

· 2 lingurițe condiment măcinat pentru kabsa;

· scorțișoară, cardamon, coriandru,galingal (ghimbir albastru), chimin;

· piper;

· foi de dafin;

· nucșoară;

· 1 linguriță cuișoare întregi;

· 3-4 bucăți loomi (lămâi uscate negre);

· 3-4 lingurițe ketchup (pentru pui);

· 4 linguri ulei de porumb;

· 2-3 linguri stafide (lăsate în apa caldă 15 minute);

· 3-4 morcovi pentru supa de pui;

· 1 ceapă medie întreagă pentru supa de pui;

· 4 pahare supă rezultată de la fiertul puiului, strecurată;

· semințe de pin (opțional);

· semințe de migdale (opțional);

· semințe de alune cajou (opțional).

Mod de preparare:

1. Se condimentează puiul cu condiment pentru pui, se stropește cu ulei de măsline și suc de lămâie și se lasă 2-3 ore. Se curață morcovii și se pun într-o cratiță de fiert sub presiune cu o cepă întreagă și o lămâie neagră în 2 litrii de apă.

2. Când apa începe să fiarbă, se pune pieptul de pui tăiat în jumătăți. Se fierbe 25 de minute. Se scoate puiul și se așază într-o tavă termorezistentă.

3. Se unge cu ketchup, se stropește cu ulei de măsline și se presară cu piper proaspăt măcinat. Se adaugă puțină supă de pui și se dă la cuptorul încălzit la 220 de grade până se rumenește.

4. Uleiul de porumb se încinge într-o cratiță antiaderentă și se prăjesc semințele de pin, migdalele și cajou-ul până iau o culoare aurie. Se scot într-un bol.

5. În același ulei se călește ceapa până devine aurie, apoi se adaugă supa de pui, pasta de roșii, loomi, cuișoarele, condimentul pentru kapsa și stafidele. Când supa începe să fiarbă se adaugă orezul (opărit în prealabil și spălat). Se acoperă și se fierbe la foc mic 25 de minute.

6. Orezul se așază pe un platou împreună cu puiul scos de la cuptor; se decoreaza cu semințele de pin, migdale sau cajou.

7. Se poate consuma cu salată mixtă sau iaurt.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.gustos.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1-2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia (aprox.500 gr);

· 2-3 ouă;

· 1 legătură de pătrunjel;

· 5-6 căței usturoi;

· 1 ceapă medie;

· 1 ardei iute mic;

· sare, piper;

· 200 g smântână;

· 100 g parmesan ras;

· 3 felli groase pâine înmuiate în lapte și stoarse.

Mod de preparare:

1. Se dă prin robot sau mașina de tocat pieptul de pui apoi se amestecă cu pâinea înmuiată în lapte și stoarsă, ouăle, verdeața, ardeiul iute, usturoiul și 2 linguri de smântână. Restul de smântănă se păstrează pentru pus deasupra.

2. Se tapetează o formă de chec cu ulei și pesmet și se așază compoziția în ea, nivelând-o cu o lingură sau o spatulă. Se pune deasupra smântâna rămasă și 100 gr parmezan ras.

3. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 1 oră.

4. Se taie felii când este rece.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.edithskitchen.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 kg aripioare de pui Fermele Crevedia (fără vârfuri și tăiate în cele două segmente);

· 3/4 linguriță boia dulce;

· 1/4 linguriță boia afumată;

· 1 linguriță usturoi granulat;

· 1 linguriță ghimbir pudră;

· sare, piper negru;

· 1 lingură ulei;

· 1 linguriță ghimbir răzuit fin (pastă)

· 1/2 linguriță oregano uscat;

· 1 linguriță pastă de ardei iute;

· 1 lingură unt;

· 4 fire ceapă verde tânără.

Mod de preparare:

1. Aripioarele se presară cu condimente și apoi se toarnă uleiul. Se masează să se acopere uniform.

2. Se așază în tava cuptorului, la distanta unele de altele și se coc la 220C timp de 35 minute. Pe la jumătatea timpului, se verifică aripioarele și când și-au lăsat grasime în tavă, cu o pensulă de silicon se ung cu grăsimea lăsată.

3. Când aripioarele sunt făcute și rumene se scoate tava din cuptor.

4. Se taie cepele în două pe lungime și apoi pe segmente, în funcție de cât se doresc de lungi.

5. Se adaugă ghimbirul pastă, ceapa verde și oregano. Se amestecă rapid până se simte miros plăcut de ghimbir. Ghimbirul și ceapa se vor găti ușor de la căldura cărnii și a tăvii.

6. Se adaugă untul și pasta de ardei și se amestecă iar până aripioarele se glazurează (untul se va topi de la căldura tavii).

7. Se servesc calde.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 800 gr carne tocată din piept de pui Fermele Crevedia;

· 200 gr kaiser tocat;

· 1 ceapă;

· 2 linguri de ulei;

· boia dulce/iute;

· sare;

· piper negru măcinat;

· cimbru;

· schinduf măcinat;

· 1 lingură orez;

· foi de dragavei mari;

· roșii pasate;

· borș.

Mod de preparare:

1. Se pune ceapa curățată, spălată și tocată fin în uleiul încins, Când s-a înmuiat, se adaugă boiaua dulce și iute. Se dă vasul jos și se lasă ceapa să se răcească.

2. Se fierbe 10-12 minute orezul în puțină apă cu sare, apoi se scurge.

3. Se amestecă carnea de pui cu kaiserul dat prin mașina de carne, orezul, ceapa, sarea, piperul, cimbrul și schinduful.

4. Se pregătesc foile de dragavei. Se taie cozile și tija groasă și se spală bine. Se pune la foc un vas cu puțină apă și sare și când aceasta este fierbinte se trec pe rand foile de dragavei. Nu trebuie ținute mult pentru a nu se înmuia prea tare, ci doar introduse și scoase, să se înmoaie doar atât cât să poată fi rulate ușor.

5. Se pune umplutura la marginea foii de dragavei și se rulează, introducând capetele înăuntru. Se așază sarmalele într-un vas, pe un singur strat, se adaugă roșiile și borș fiert separat cât să acopere sarmalele. Se dă vasul la cuptor până se leagă sosul.

6. Sarmalele se pot sevi fierbinți, cu smântână.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 3-4 pulpe de pui Fermele Crevedia;

· 1 ceapă;

· 2 morcovi mici;

· 2 căței usturoi;

· 3 tulpini de țelină;

· 1 crenguță de rozmarin;

· 1 pahar de vin roșu (150ml);

· 400 g pulpă de roșii;

· sare;

· piper;

· ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

1. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc pulpele de pui pe ambele părți, aproximativ 10 minute, până devin aurii. Se adăugă ceapa tocată mărunt, morcovul ras, usturoiul tăiat cuburi și tulpinile de țelină tocate.

2. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă rozmarinul și se lasă încă 5 minute să se prăjească. Se toarnă un pahar de vin roșu, se amestecă si se lasă pe foc până se evaporă.

3. Se adaugă roșiile tăiate cubulețe. Se acoperă cu un capac și totul se fierbe la foc mic pentru 20-30 minute.

4. Dacă sosul scade prea mult, se mai adaugă o ceașcă de apă sau suc de roșii. Când totul este gata, se presară o legătură de pătrunjel verde tocat mărunt și se poate servi alături de o garnitură de piure de cartofi sau mămăligă.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 500 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 ceapă galbenă;

· 4 căței usturoi;

· 2 linguri ulei de măsline;

· 1 mango;

· 1 roșie;

· 1 lingură sare de mare;

· 1 linguriță piper proaspăt măcinat;

· 1 lingură condimente pentru pui (curry, corinadru, boia de adei dulce, rozmarin);

· 1 conservă cca. 300 ml lapte de cocos;

· 500 g paste pentru wok.

Mod de preparare:

1. Ceapa și usturoiul se curăță, apoi se toacă mărunt.

2. Pieptul de pui se spală, se curăță și se taie bucățele mai mari.

3. Într-o tigaie mai înaltă, sau chiar un wok, se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și usturoiul mărunțit, se lasă la călit aproximativ 5 minute la foc mare.

4. Se adaugă cubulețele de pui, roșiile mărunțite, mirodeniile și laptele de cocos. Se lasă la gătit la foc mediu, semiacoperit, pentru 15 minute. Între timp se curăță fructul de mango și se taie cubulețe.

5. La final se adaugă cubulețele de mango, se mai lasă la gătit, minim 5 minute, cât să se amestece gusturile.

6. Se poate servi fierbinte alături de orez, tăiței chinezești de orez sticlos sau cu ou.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1000 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 3 bucăți ceapă verde;

· 1 ardei verde;

· 1 ardei kapia;

· 3 linguri ulei;

· 400 ml apă;

· 300 ml vin alb demisec;

· 1 lingură sare de mare;

· 1 linguriță piper proaspăt măcinat;

· 1 lingură boia de ardei dulce;

· 1 lingură usturoi pudră;

· 2 linguri muștar pudră.

Mod de preparare:

1. Se curăță Ceapa verde și ardeii, se spală și se toacă grosier.

2. Într-un vas încăpător, se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la călit la foc mediu semiacoperit, aproximativ 10 minute, până ce vegetalele ajung translucide.

3. Între timp pieptul de pui se fasonează și se taie bucățele și se adaugă apoi la amestecul de mai sus, lăsându-se la gătit 10 minute la foc iute, neacoperit, amestecându-se la nevoie.

4. Se asezonează de sare, piper, boia, usturoi, pudră de muștar și vin, se mai lasă la gătit încă 15 minute semiacoperit, la foc mediu.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente

· 700 – 800 g de pipote Fermele Crevedia;

· 1 linguriță sare grunjoasă;

· 1 fir cimbru (sau 1/2 linguriță cimbru uscat);

· 2 căței usturoi;

· ulei sau untură de rața/pui.

Mod de preparare:

1. Inimile se lasă întregi. Pipotele se taie în două decupându-se partea tare dintre ele, acel zgarci albicios care le ține legate.

2. Se amestecă pipotele și inimile cu sarea și cimbrul. Se acoperaă cu folie și se lasă la frigider până a doua zi.

3. A doua zi se lasă să revină la temperatura camerei, apoi se acoperă cu ulei sau untură topită. Este recomandată folosirea unei caserole cât mai înguste care să le cuprindă, astfel încât să nu se facă risipă de grasime. Grăsimea de pe confit care va ramână, va putea fi folosită la alte preparate.

4. Se acoperă vasul și se pune la cuptor, la 120C, timp de 3 ore. La final se lasă la răcit preferabil în cuptor.

5. Se păstreaza la frigider. Când se folosesc se pot încălzi în tigaie, în puțin ulei în care au fost confiate.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro