Recomandarea săptămânii

Ruladă de pui cu salată şi legume

Ingrediente:

* 300 g ruladă din piept de pui Fermele Crevedia;

* morcov;

* roşii cherry;

* ardei gras verde;

* ardei gras roşu;

* salată verde;

* câteva frunze de spanac;

* usturoi, pătrunjel;

* ceapă alba și verde;

Pentru sos:

* 1 lingură de ulei de măsline;

* 3 linguri de zeamă de lămâie;

* sare, piper;

* 1 praf boia de ardei picant;

* ghimbir ras.

Mod de preparare:

1. Pieptul de pui se bate cu ajutorul unui ciocan de bucătărie până se obține o grosime de circa 1 cm. Ceapa, usturoiul, pătrunjelul și ceapa verde se toacă mărunt. Se adaugă sare, piper și 2 linguri de ulei de măsline, după gust. Pieptul se rulează și se prinde cu ajutorul scobitorilor (sau se poate folosi ață de bucătărie). Rulada se așează într-o tavă neaderenta, unsă cu puțin ulei de măsline și se dă la cuptor la 180 C, pentru 30 de minute.

2. Se taie rondele rulada din piept de pui preperată anterior la cuptor şi se pune într-un castron, alături de morcovul crud tăiat felii, roşii cherry tăiate pe jumătate, ardei gras verde şi roşu, ceapă, câteva frunze de salată verde şi câteva frunze de spanac.

3. Se face un sos dintr-o lingură de ulei de măsline, 3 linguri de zeamă de lămâie, piper, sare, un praf boia de ardei picant şi rădăcină de ghimbir ras, cam cât jumătate de linguriţă.

Vă dorim pofta bună!

Sursa de inspirație: www.ebucataria.ro

Recomandarea săptămânii

Ciorbă de pui cu legume

Ingrediente:

* 2 aripi,1 piept de pui,1 spate pui Fermele Crevedia;

* 4 morcovi de mărime medie;

* 1 ceapă;

* 1 ardei verde;

* 1 ardei roșu;

* 1 țelină mică;

* 2 roșii;

* 70 g pastă de tomate;

* 1 lingură și jumătate borș magic;

* 1 lingură delicat;

* piper;

* 2-3 căței usturoi;

* pătrunjel verde.

Mod de preparare:

1. Se taie carnea de pui, se spală cu apă rece și se pune la fiert, adunând din când în când spuma.

2. Între timp se curață și se spală legumele iar apoi morcovul, ardeii, roșiile și țelina se toacă cubulețe, iar ceapa se toacă mărunt.

3. Când carnea este pe jumătate fiartă se adaugă legumele tocate și se lasă în continuare la fiert. După ce au fiert legumele și carnea se adaugă pasta de tomate, usturoiul, delicatul, piperul,și borșul. Se mai lasă la fiert câteva minute și se dă deoparte.

4. Într-un castron mai mare se bate 1 ou și se adaugă ușor ciorbă caldă peste, apoi se toarnă în oală amestecând de jos în sus, iar la sfarșit se presară pătrunjel verde.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Rulouri din piept de pui învelite în bacon

Ingrediente:

* 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

* 7-8 felii subțiri de bacon;

* muștar dulce (sau iute, după gust),

* 1 lingură sos de soia;

* condimente pentru pui;

* sare, piper;

* ierburi aromatice (după gust);

* frunze de pătrunjel;

* ulei de măsline.

Mod de preparare:

1. Se spală bine pieptul de pui și se dezosează, dacă este cazul. Se împarte in cei doi lobi. În funcție de mărimea lobilor se taie în fâșii pe lungime, groase de 1-1,5 cm și late cât feliile de bacon.

2. Se întinde o fâșie de bacon, se așează deasupra fâșia de piept de pui, condimentată cu condimente de pui și unsă cu muștar. Se acoperă cu frunze de pătrunjel după care se rulează și se prinde într-o scobitoare. Se repetă până se termină și carnea și baconul. La cuptor se pot așeza în tava sau în formă de brioșe.

3. Forma/tava se unge cu ulei de masline, la fel și rulourile și se adaugă și cateva picături de sos de soia. Se lasă la cuptor pentru 20-30 de minute.

4. Se pot servi cu orice garnitură se dorește.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație:www.culoriledinfarfurie.ro

Recomandarea săptămânii

Pui cu varză de Bruxelles și legume

Ingrediente:

 

  • 500 gr varză de Bruxelles;
  • 3-4 buc de carne de pui Fermele Crevedia;
  • 2 roșii;
  • 3 morcovi;
  • 1 ceapă;
  • 1 dovlecel;
  • 1 legătură marar;
  • sare, piper.

 

 

Mod de preparare:

 

  1. Se pune carnea separat la fiert (eventual se păstrează supa pentru alte preparate). Între timp se curață și se opărește varza, în apă clocotită cu sare.
  2. Legumele se rad sau se toacă mărunt, după preferințe și se călesc în 2 linguri de ulei. Se adaugă și varza și se mai lasă pe foc câteva minute, amestecând continuu. Se pune apa cât să acopere legumele și se lasă la fiert, la foc mic, 35-40 minute.
  3. Când e aproape gata, se pune carnea, se verifică varza dacă este bine fiartă, se potrivește de sare și piper, se pune mărarul și se mai lasă la foc mic cam 5 minute.
  4. Se poate servi și cu iaurt.

 

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămâni

Ciorbă de ceapă cu pui

Ingrediente:

* 9-10 cepe;

* un pui Fermele Crevedia;

* pastă de ardei sau boia;

* jumătate de litru de smântână,

* 3-4 gălbenuşuri;

* sare.

Mod de preparare:

1. Se taie cepele la ambele capete, apoi se cufundă într-un vas cu apă, unde vor sta timp de aproximativ o jumătate de oră, după care se curăţa şi se toacă mărunt. Se pune ceapa într-o oală de circa 3-4 litri, împreună cu patru linguri de ulei, puţină sare şi se amestecă în timp ce se înmoaie la foc mic. Se adăugă bucăţile de carne de pui, încă puţină sare şi nişte pastă de ardei sau boia dulce, apă caldă cât să acopere carnea şi se lăsă să fiarbă. 2. Când carnea este aproape gata, se completează cu apă, apoi se continuă fierberea.

3. Între timp, se pregătește un amestec dintr-o jumătate de litru de smântână de bivoliţă, gălbenuşurile şi usturoiul pisat (o căpăţână). Se omogenizează totul, se diluează amestecul cu zeama în care fierbe puiul, apoi se răstoarnă în oală, după ce a fost luată de pe foc. Se mai amestecă puţin, se completează cu sare, dacă mai este cazul şi frunze de pătrunjel. După gust, se poate adăuga zeamă de varză.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: retetele bucătarului Mircea Groza

Recomandarea săptămânii

Pate de casă, din ficat de pui

Ingrediente:

* 550 g ficat de pui Fermele Crevedia;

* 1 ceapă;

* 1 cățel de usturoi;

* 2 foi de dafin;

* 2 gălbenușuri fierte tari;

* 80 g unt de 65% grăsime;

* 1 lingură muștar;

* 1 linguriță cimbru uscat;

* sare;

* 10 boabe de piper;

* piper măcinat.

Mod de preparare:

1. Se spală bine ficatul, se lasă să stea în apă rece cam 30 de minute. Se curăță de pielițe cu grijă și se spală pentru ultima data. Apoi se pune într-o cratiță, se adaugă ceapa curățată și taiată pe jumătate, cățelul de usuroi curățat, sare, boabele de piper și foile de dafin. Se acoperă totul cu apă și se pun pe foc.

2. Când se formează spuma se ia cu ajutorul unei palete și se lasă să fiarbă 30 de minute. După ce ficatul a fiert, se trece pe sub un jet de apă calduță, se scurge bine și se lăsă la răcit.

3. Ficatul rece se pune la robot, împreună cu ceapa, untul la temperatura camerei, galbenușurile trecute prin răzătoarea mică, se mixează până se obține o pastă. Se adaugă sare și piper, după gust, muștar și cimbru și se mixează pentru ultima dată.

4. Se va obține un pate cremos. Se poate pune într-o caserolă și se păstrează la rece.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Frigărui de pui

Ingrediente: (8-9 frigărui)

* 600 g piept de pui Fermele Crevedia;

* 1 vănătă medie;

* 2 cepe roșii noi;

* 1 ardei roșu;

* 3-4 roșii;

* 10-12 ciuperci champignon;

* 2 dovlecei;

* 2-3 ardei iuți verzi;

* usturoi deshidratat;

* 150 ml lapte degresat;

* boia dulce, sare, piper;

* 2-3 linguri ulei de măsline;

* 8-9 bețe pentru frigărui.

Mod de preparare:

1. Se taie pieptul de pui în bucățele potrivite și se pun într-un vas ceramic. Se acoperă, în întregime, cu lapte și se bagă în frigider pentru o oră.

2. După o oră, se scurg și se mută într-un vas separat. În același vas se adaugă legumele taiate în bucățele cam de aceeași dimensiune cu bucățile de pui. Se condimentează cu usturoi deshidratat, boia dulce, sare și piper și se amestecă bine. Se acoperă vasul cu o folie de plastic alimentară și se bagă în frigider pentru încă o oră.

3. Se formează frigăruile, alternând bucățile de pui cu cele de legume. Se ung frigăruile de pui cu puțin ulei de măsline.

4. Se prăjesc pe grătarul încins foarte foarte bine, câte 3-4 minute pe fiecare parte, sau până când carnea este complet pătrunsă.

5. Frigăruile de pui se servesc calde.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lauraadamache.ro

Recomandarea săptămânii

Spaghete cu carne tocată de pui

Ingrediente:

* 300 gr spaghete;

* 1 1/2 piept de pui Fermele Crevedia dezosat;

* 1 borcan mic de ciuperci;

* 1 ceapă;

* 2 linguri ulei;

* 1 linguriță unt;

* 1 linguriță rasă busuioc;

* 400 gr roșii în suc propriu;

* 100 ml vin;

* sare, piper;

* cașcaval;

* pătrunjel verde.

Mod de preparare:

1. Se spală și apoi se toacă pieptul de pui cu ajutorul mașinii de tocat carne. Se curăță ceapa, se spală și se mărunțește. Se scurg ciupercile de zeamă și se spală în două-trei ape, apoi se taie mărunt.

2. Se pune într-un vas uleiul la încins, se adaugă ceapa și se lasă să se înmoaie 2-3 minute. Se adaugă apoi apoi carnea și ciupercile. Se mai lasă și acestea 3-4 minute, apoi se toarnă o cană de apă și vinul. Se acoperă cratița și se lasă să scadă la foc potrivit. Se toacă roșiile cubulețe și se pun mai spre final. Se condimentează după gust cu sare, piper și busuioc. Se mai lasă să dea cateva clocote și sosul este gata.

3. Într-o oală se pun la fiert apa cu un praf de sare și untul. Când dă în clocot se pun pastele. Se lasă să fiarbă 10-12 minute, apoi se scurg de apă.

4. Se adaugă pastele peste sos și se amestecă. Deasupra se rade cașcaval si se presară pătrunjel verde tocat.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucătăraș.ro

Recomandarea săptămânii

Supă de roșii cu piept de pui

Ingrediente

* 1 kg piept de pui dezosat Fermele Crevedia;

* 2 kg.roșii;

* 2 morcovi;

* 1 ardei kapia verde;

* 1 gogoșar roșu;

* 1 rădăcină de păstârnac;

* 2 morcovi;

* sare după gust;

* 2 cepe roșii, una albă;

* 2 linguri de ulei;

* 1 kg cartofi;

* câteva fire de pătrunjel și leuștean verde.

Mod de preparare

1. Se spală pieptul și se pune pe foc până clocotește, apoi se aruncă apa, se taie carnea cubulețe și se pune într-o oală la fiert, cu apă și puțină sare.

2. Se curăță ceapa, se toacă, se călește până devine translucidă și se adaugă legumele (gogoșarul, ardeiul kapia, morcovul, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel), tocate mărunt, apoi se adaugă peste carne, se pun și cartofii tăiați cubulețe și se fierb la foc mic.

3. Se spală roșiile, se taie felii și se mixează bine, apoi se pun la fiert, separat. Când carnea și legumele sunt fierte foarte bine, se adaugă sucul de roșii obținut și se lasă să mai dea în câteva clocote, apoi se oprește focul. Se presără câteva fire de pătrunjel și leuștean proaspăt tocate mărunut.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.gustos.ro

Recomandarea săptămânii

Recomandarea săptămânii

Biryani de pui

Ingrediente (4 porții):

* 6 buc pulpe dezosate Fermele Crevedia;

* 2 cepe mici;

* 6 căței de usturoi;

* 1 linguriță praf de ghimbir;

* 1 linguriță chimen;

* 1 linguriță coriandru boabe;

* 6 păstăi cardamom;

* 1 linguriță boia de ardei iute;

* 1 linguriță curry;

* 2 foi dafin;

* 1 cană orez basmati înmuiat în apă fierbinte;

* 1 ceașcă fulgi de migdale;

* 1 ceașcă stafide;

* 1 – 2 căni supă de pui strecurată sau apă;

* 1 legatură coriandru proaspăt.

Mod de preparare:

1. Pulpele de pui se taie cuburi și se pun deoparte. Se pot folosi și întregi, după preferințe. Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se pun în cratiță cu puțin ulei, să se călească.

2. Cardamonul se scoate din păstai și se pisează în mojar, împreună cu chimenul și boabele de coriandru. Se amestecă apoi împreună cu ghimbirul, boiaua, curry și foile de dafin și se toarnă peste ceapă, în cratiță. Se vor amesteca bine.

3. După ce ceapa devine ușor aurie, se adaugă bucățile de pulpe și se lasă până când carnea devine mată și albă. Se adaugă orezul basmati (înmuiat înainte în apă fierbinte) și 1- 2 căni cu apă sau supă de pui strecurată.

4. Se lasă să fiarbă totul până când orezul absoarbe toată zeamă. Dacă este necesar, se mai poate adăuga apă sau supă de pui.

5. La final, se adaugă stafidele, se mai lasă 5 minute și se stinge focul. Deasupra se presară coriandru verde tocat și fulgi de migdale.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.mancare.ro