Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 800 gr carne tocată din piept de pui Fermele Crevedia;

· 200 gr kaiser tocat;

· 1 ceapă;

· 2 linguri de ulei;

· boia dulce/iute;

· sare;

· piper negru măcinat;

· cimbru;

· schinduf măcinat;

· 1 lingură orez;

· foi de dragavei mari;

· roșii pasate;

· borș.

Mod de preparare:

1. Se pune ceapa curățată, spălată și tocată fin în uleiul încins, Când s-a înmuiat, se adaugă boiaua dulce și iute. Se dă vasul jos și se lasă ceapa să se răcească.

2. Se fierbe 10-12 minute orezul în puțină apă cu sare, apoi se scurge.

3. Se amestecă carnea de pui cu kaiserul dat prin mașina de carne, orezul, ceapa, sarea, piperul, cimbrul și schinduful.

4. Se pregătesc foile de dragavei. Se taie cozile și tija groasă și se spală bine. Se pune la foc un vas cu puțină apă și sare și când aceasta este fierbinte se trec pe rand foile de dragavei. Nu trebuie ținute mult pentru a nu se înmuia prea tare, ci doar introduse și scoase, să se înmoaie doar atât cât să poată fi rulate ușor.

5. Se pune umplutura la marginea foii de dragavei și se rulează, introducând capetele înăuntru. Se așază sarmalele într-un vas, pe un singur strat, se adaugă roșiile și borș fiert separat cât să acopere sarmalele. Se dă vasul la cuptor până se leagă sosul.

6. Sarmalele se pot sevi fierbinți, cu smântână.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 3-4 pulpe de pui Fermele Crevedia;

· 1 ceapă;

· 2 morcovi mici;

· 2 căței usturoi;

· 3 tulpini de țelină;

· 1 crenguță de rozmarin;

· 1 pahar de vin roșu (150ml);

· 400 g pulpă de roșii;

· sare;

· piper;

· ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

1. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc pulpele de pui pe ambele părți, aproximativ 10 minute, până devin aurii. Se adăugă ceapa tocată mărunt, morcovul ras, usturoiul tăiat cuburi și tulpinile de țelină tocate.

2. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă rozmarinul și se lasă încă 5 minute să se prăjească. Se toarnă un pahar de vin roșu, se amestecă si se lasă pe foc până se evaporă.

3. Se adaugă roșiile tăiate cubulețe. Se acoperă cu un capac și totul se fierbe la foc mic pentru 20-30 minute.

4. Dacă sosul scade prea mult, se mai adaugă o ceașcă de apă sau suc de roșii. Când totul este gata, se presară o legătură de pătrunjel verde tocat mărunt și se poate servi alături de o garnitură de piure de cartofi sau mămăligă.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 500 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 ceapă galbenă;

· 4 căței usturoi;

· 2 linguri ulei de măsline;

· 1 mango;

· 1 roșie;

· 1 lingură sare de mare;

· 1 linguriță piper proaspăt măcinat;

· 1 lingură condimente pentru pui (curry, corinadru, boia de adei dulce, rozmarin);

· 1 conservă cca. 300 ml lapte de cocos;

· 500 g paste pentru wok.

Mod de preparare:

1. Ceapa și usturoiul se curăță, apoi se toacă mărunt.

2. Pieptul de pui se spală, se curăță și se taie bucățele mai mari.

3. Într-o tigaie mai înaltă, sau chiar un wok, se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și usturoiul mărunțit, se lasă la călit aproximativ 5 minute la foc mare.

4. Se adaugă cubulețele de pui, roșiile mărunțite, mirodeniile și laptele de cocos. Se lasă la gătit la foc mediu, semiacoperit, pentru 15 minute. Între timp se curăță fructul de mango și se taie cubulețe.

5. La final se adaugă cubulețele de mango, se mai lasă la gătit, minim 5 minute, cât să se amestece gusturile.

6. Se poate servi fierbinte alături de orez, tăiței chinezești de orez sticlos sau cu ou.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1000 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 3 bucăți ceapă verde;

· 1 ardei verde;

· 1 ardei kapia;

· 3 linguri ulei;

· 400 ml apă;

· 300 ml vin alb demisec;

· 1 lingură sare de mare;

· 1 linguriță piper proaspăt măcinat;

· 1 lingură boia de ardei dulce;

· 1 lingură usturoi pudră;

· 2 linguri muștar pudră.

Mod de preparare:

1. Se curăță Ceapa verde și ardeii, se spală și se toacă grosier.

2. Într-un vas încăpător, se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la călit la foc mediu semiacoperit, aproximativ 10 minute, până ce vegetalele ajung translucide.

3. Între timp pieptul de pui se fasonează și se taie bucățele și se adaugă apoi la amestecul de mai sus, lăsându-se la gătit 10 minute la foc iute, neacoperit, amestecându-se la nevoie.

4. Se asezonează de sare, piper, boia, usturoi, pudră de muștar și vin, se mai lasă la gătit încă 15 minute semiacoperit, la foc mediu.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente

· 700 – 800 g de pipote Fermele Crevedia;

· 1 linguriță sare grunjoasă;

· 1 fir cimbru (sau 1/2 linguriță cimbru uscat);

· 2 căței usturoi;

· ulei sau untură de rața/pui.

Mod de preparare:

1. Inimile se lasă întregi. Pipotele se taie în două decupându-se partea tare dintre ele, acel zgarci albicios care le ține legate.

2. Se amestecă pipotele și inimile cu sarea și cimbrul. Se acoperaă cu folie și se lasă la frigider până a doua zi.

3. A doua zi se lasă să revină la temperatura camerei, apoi se acoperă cu ulei sau untură topită. Este recomandată folosirea unei caserole cât mai înguste care să le cuprindă, astfel încât să nu se facă risipă de grasime. Grăsimea de pe confit care va ramână, va putea fi folosită la alte preparate.

4. Se acoperă vasul și se pune la cuptor, la 120C, timp de 3 ore. La final se lasă la răcit preferabil în cuptor.

5. Se păstreaza la frigider. Când se folosesc se pot încălzi în tigaie, în puțin ulei în care au fost confiate.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Recomandarea săptămânii

Chiftele suedeze de pui în sos alb

Ingrediente:

  • 700 g piept de pui tocat;
  • 1 ceapă mare;
  • 2 căței de usturoi;
  • 4 ouă de prepeliță;
  • 2 lingurițe de tărâțe de ovăz;
  • mărar, sare, piper.

Sos:

  • 600 ml lapte 0,1% grăsime;
  • 1 gălbenuș ou;
  • 2 lingurițe amidon;
  • 2 căței de usturoi;
  • 200 ml din apa în care au fiert chiftelele.

Mod de preparare:

  1. Se amestecă ingredientele pentru chiftele, se omogenizează bine, se formează chiftele rotunde, nu prea mari, care se fierb în apă cu sare. Se lasă să fiarbă aproximativ 20-25 minute.
  2. Între timp se pregătește sosul: se amestecă gălbenușul, 2 linguri de lapte și amidonul, apoi se subțiază cu cca 100 ml lapte.
  3. Se pune la fiert laptele împreună cu 200 ml din zeama în care au fiert chiftelele. Cand începe să fiarbă, se adaugă încet amestecul de amidon, ou și lapte. Se amestecă cu un tel, până se îngroașă. (cca 5 min)
  4. Se potrivește de sare, piper și se pun în sos usturoiul pisat și chiftelele.
  5. Se lasă să fiarbă acoperit încă 10-15 min.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.edithskitchen.ro

Recomandarea săptămânii

Pui cu sos de lămâie coaptă și sparanghel

Ingrediente:

  • 3 pulpe întregi de pui Fermele Crevedia (sau 6 pulpe inferioare; aprox 800 gr carne de pui cu os);
  • 1/2 lămâie bio;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 linguriță cu vârf unt;
  • 2 fire mărar;
  • 2 fire pătrunjel;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • 18 fire sparanghel verde;
  • sare, piper negru, turmeric.

Mod de preparare:

  1. Se absorb pulpele cu servețele și se presară cu sare, piper negru și turmeric. Se adaugă uleiul și se masează.
  2. Se așază pulpele într-o tavă/vas termorezistent, cu puțin spațiu între ele.
  3. Se taie lămâia felii subțiri și se așază printre și sub pulpe. Se toarnă două linguri de apă în tavă.
  4. Se coace carnea la 200 grade C timp de 45 minute, până e rumena și pielea crocantă.
  5. Se pune apa la fiert într-o oală și când fierbe se adaugă sparanghelul. Se lasă la opărit 1-2 minute (depinde de grosime), apoi se scoate pe o farfurie și se  presară cu puțină sare.
  6. Se scoate tava din cuptor și se transferă carnea pe platoul de servire. Se scot pe tocător feliile de lămâie coapte.
  7. În sosul rămas în tavă se adaugă usturoiul strivit, untul și se amestecă. Se adaugă apoi verdețurile tocate, lămâile tocate mărunt, mărunt și se râșnește puțin piper negru. Se amestecă iar. Se gustă sosul de sare.
  8. Se toarnă sosul peste pulpe. Se așază sparanghelul în jurul puiului. Se servește imediat.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Recomandarea saptămânii

Sarmale cu piept de pui Fermele Crevedia și ciuperci

Ingrediente: · 1 piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 varză murată;

· 1 ceapă;

· ulei de măsline;

· 1 cană de orez;

· 1 bucată bacon;

· 1 bucată cârnat afumat;

· 7-8 ciuperci proaspete;

· boia, sare, piper, pastă de roșii,3-4 căței usturoi;

· 2-3 roșii din conservă;

· foaie de dafin, cimbru proaspăt, mărar verde.

Mod de preparare:

1. Se desface varza murată și se spală în 2 ape să nu fie prea sărată.

2. Se pregătește umplutura: se toacă carnea împreuna cu baconul, cârnatul, ciupercile și usturoiul.

3. Într-o cratiță se călește ceapa cu uleiul de măsline și foaia de dafin, se adaugă boiaua, pasta de roșii și carnea și se amestecă. Se adaugă sos picant, orezul și se stinge apoi aragazul. Se pune mărar verde și cimbru verde.

4. Se umplu sarmalele și se așază în vasul în care vor fierbe. Se pune puțină varză tocată mărunt pe fund și crenguțe de cimbru, mărar și dafin. Se zdrobesc 1-2 roșii din conservă și se stropesc cu puțină pastă de roșii. Se aranjează sarmalele în oală. Se pot pune slănină și cârnați afumați între sarmale. Se stropesc cu pastă de roșii și ulei, apoi se adaugă apă călduță, să acopere sarmalele.

5. Se pun la fiert la foc domol până se fierbe orezul, se sting și se lasă acoperite să se înmoaie în oală. 6. Se pot servi cu smântână, după gust.

Vă dorim poftă buna!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Piept de pui Kiev

Ingrediente:

· 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

· 200 g unt;

· 1 legatură pătrunjel;

· 4 căței usturoi pisați;

· 200 g făină;

· 3 ouă;

· 200 g pesmet;

· sare;

· piper;

· 600 ml ulei pentru prăjit.

Pentru garnitură:

· 50 g unt;

· 200 g mazăre congelată;

· 200 g baby carrot congelat;

· 150 ml apă;

· sare;

· piper.

Mod de preparare:

1. Se amestecă 200 g din untul păstrat la temperatura camerei cu sare, piper, pătrunjel tocat și usturoi pisat. Se formează un rulou din acesta, se învelește în folie alimentară și se pune în congelator pentru 15 minute.

2. Fiecare piept de pui se împarte în două, cu grijă să se îndepărteze pielițele și se poate face un buzunar sau se poate bate ca pe șnițele.

3. Dacă se realizează acel buzunar în pieptul de pui trebuie avut grijă să nu se găurească până la capat și se introduce untul ușor, iar dacă se alege varianta 2, se pune bucata de unt astfel încât să fie cât mai bine învelită de carne și să nu se scurgă în timp ce va fi prăjit. Se pune carnea cu unt în ea într-o folie alimentară, se rulează și se strânge bine, apoi se pune la congelator 10 minute.

4. După acest interval se dă carnea prin făină, apoi se scufundă și se acoperă cu ouăle bătute.

5. Se tăvălește carnea prin pesmet și se prăjește la foc mediu, în baie de ulei încins, în jur de 7-9 minute pe fiecare parte, până se rumenește ușor.

6. Pentru garnitură se topește untul, se adaugă legumele și se călesc putin, se asezonează cu sare și piper, se toarna apă și se acoperă vasul cu un capac.

7. Se lasă să se gătească la foc mic-mediu în jur de 2-3 minute, se ia capacul și se continuă până se evaporă lichidul.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro

Recomandarea săptămânii

Piept de pui în stil franțuzesc 

Ingrediente:

· 400 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 2 bucăți ceapă;

· 4 linguri maioneză;

· 4 linguri smântână;

· 160 g cașcaval;

· 2 căței usturoi;

· 1 lingură ulei rafinat;

· 1 lingură mărar;

· 1 linguriță sare;

· 1/2 linguriță boia de ardei dulce;

· 1 linguriță piper negru măcinat.

Mod de preparare:

1. Se taie ceapa semi-inele. Pieptul de pui se taie în jumătăți, apoi se feliază în felii cu grosimea de circa 1-2 cm.

2. Într-un bol se pune maioneza, se adaugă smântâna, usturoiul pisat, boia de ardei dulce, piper negru, 100 g de cașcaval ras, mărarul tocat și se amestecăi bine până se obținețe o compoziție unică.

3. Se unge cu ulei o tigaie de fontă cu diametrul (22 cm) și se aranjază primul strat de piept de pui. Se condimentează cu sare, piper negru și se acoperă cu jumătate de cantitate din amestecul de smântână cu cașcaval.

4. Se repartizează uniform un strat de ceapă și se asezonează cu sare și piper negru. Se acoperă cu ultimul strat de piept de pui, se condimentează cu sare și piper negru. Se pune amestecul rămas de smântână cu cașcaval. Se aranjează ultimul strat de ceapă și se asezonează cu sare și piper negru.

5. Se repartizează uniform 60 g de cașcaval ras și se dă tigaia la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 35-40 de minute.

6. Se decorează cu pătrunjel tocat.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.savuros.info