Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 4 pulpe de pui Fermele Crevedia(sau un pui intreg mic 1.5 kg);

· 2 cepe medii-mari;

· 400 g roșii decojite din conservă amestecate cu 1 lingură zahar;

· 100 g măsline fără sâmburi;

· 5 căței usturoi;

· 1 ardei gras roșu;

· 1 ardei gras galben;

· 100 ml vin alb demisec;

· 100 ml supă de pui;

· 4 linguri ulei;

· 1 lingură ierburi de Provence;

· sare;

· piper.

Mod de preparare:

1. În locul ierburilor de Provence se pot folosi verdețuri uscate și pisate împreună: oregano, cimbru, flori de levanțică, busuioc, salvie, rozmarin.

2. Pulpele de pui se curață de tuleie și puf înainte de a fi gătite. Se pun apoi într-un vas termorezistent, pe un pat de roșii tocate (cele din conservă). Se păstrează sucul de la aceste roșii pentru a-l amesteca cu vin, ulei, 1/2 lingură ierburi de provence și 3 căței usturoi zdrobiți, dar se pune și o lingură de zahăr pentru a echilibra aciditatea acestuia. Pe lângă pulpe se pun măsline, ardeii tăiați fâșii mici, ceapa tăiată în 6-8 bucăți și 2 căței usturoi tăiați feliuțe. Se adaugă sare, piper și restul de ierburi, apoi se toarnă amestecul de vin, sucul de roșii, supa de pui și uleiul cu ierburi de provence.

3. Se acoperă vasul cu un capac sau o folie de aluminiu/hartie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru aproximativ 45 minute. După acest interval de timp se scoate capacul (folia) folia și se mai lasă 30 minute în cuptor sau până se îngroață sosul din tavă. Sosul este cel mai important la această rețetă.

4. Din când în când puiul se întoarce pe cealalta parte, ca să nu se ardă.

5. Tocănița de pui în stil prevensal se poate servi simpla sau cu orez, cartofi natur, cous-cous.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

Marinadă:

· 3 bucăți de piept de pui Fermele Crevedia, tăiate fâșii lungi;

· 2 linguri sos de soia;

· 2 căței de usturoi pisați;

· 1 conservă lapte de cocos;

· 1/2 linguriță chimion;

· 1/2 linguriță coriandru;

· 1/3 linguriță ghimbir;

Sosul satay:

· 2 linguri cu vârf unt de arahide;

· 1-2 lingurițe pudră de chilli;

· 1 lingură sos de pește;

· 1/2 conservă lapte de cocos;

· 1 lingură rasă zahăr brun;

· 1/2 linguriță coriandru;

· zeama de la o lămâie.

Mod de preparare:

1. Satay-ul este o carne care mai întâi se marinează într-un sos pe bază de lapte de cocos condimentat și apoi se gătește pe grătar.

2. Se pun în apă 8 bețigașe de lemn pentru frigărui și se țin acolo 30 de minute.

3. Într-un bol mare, se pune puiul tăiat și se amestecă cu restul ingredientelor pentru marinată.Se acoperă cu o folie alimentară și dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute, dar se poate lăsa și peste noapte, pentru maximum de gust.

4. Cât timp puiul se marinează, se combină într-o crăticioară mică ingredientele pentru sosul satay, dar fără zeama de lămâie. Se pune pe focul mediu, amestecând încet și continuu cu o lingură sau spatulă de lemn.

5. Când atinge punctul de fierbere, se dă focul mic și se amestecă până când se îngroașă. Se oprește focul și se încorporează și zeama de lămâie. Sosul satay poate fi servit atât cald cât și rece. Se scot bețigașele pentru frigărui din apă, și se înfig bucățile de pui pe ele. Într-o tigaie-grătar sau chiar pe grătar, se prăjesc 8-10 minute până se pătrund.

Vă dorim poftă bună!

Sursa e inspirație: www.retete.unica.ro

Recomnadarea săptămânii

Ingrediente:

· ceapă galbenă 4 bucăți mari;

· 1 piept de pui dezosat Fermele Crevedia;

· sare de mare, pper proaspăt măcinat;

· boia dulce de ardei;

· 1 lingură ulei de măsline;

· 2 felii cca. 50 g șuncă afumată;

· 1 ou;

· 100 g brânză de vaci;

· 100 g telemea de oi/vacă;

· 50 g cașcaval;

· ceapă verde;

· mărar proaspăt (opțional);

· pătrunjel verde (opțional).

Mod de preparare:

1. Se curăță pieptul de pui, se taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe.

2. Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci, telemeaua, șunca afumată tocată mărunt, pieptul de pui mărunțit, oul și verdețurile, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

3. Ceapa se curăță, apoi se taie câte un căpăcel și se scobește miezul, astfel încât să rămână 2-3 foi la exterior.

4. Cepele curățate se umplu cu amestecul de mai sus, se pun într-un vas termorezistent, se presară cașcavalul ras, deasupra și se dau la gătit în cuptorul preîmcis, neacoperite, aproximativ 30 minute la 150 grade.

5. Cepele umplute se pot servi fierbinți cu puțină smântână sau simple, după gust.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămanii

Ingrediente:

· Un pui grill Fermele Crevedia;

· Ulei de măsline spray cca. 50 g;

· Condimente pentru pui ½ plic;

· Boia de ardei dulce 2 linguri;

· Pară 2 bucăți;

· Dovlecel 1 bucată;

· Apio 2 tije;

· Ardei kapia 1 bucată;

· Bere 500 ml;

· Sticlă de bere 1 bucată.

Mod de preparare:

1. Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit.

2. Sticla de bere curățată de etichete, umplută cu apă, se pune într-o tavă termorezistentă. Puiul grill se așază pe sticlă, apoi se asezonează cu uleiul de măsline cremos din spray, se presară condimentele de pui, plus boiaua.

3. Para, dovlecelul, ardeiul kapia, tijele de apio se spală și se taie grosier.

4. În tavă, de jur împrejurul puiului, se pun legumele, fructele și vegetalele.

5. Pentru a evita spargerea sticlei la temperaturi înalte, se adaugă și lichid în tavă, de data aceasta, bere blondă, apoi se pune la gătit, în cuptorul preîncins aproximativ 45 de minute la 200 grade.

6. Din când în când se unge puiul cu zeama lăsată.

7. Când se înțeapă puiul și zeama ce se scurge din el este clară, limpede înseamnă că puiul nostru e gătit și se poate savura împreună cu legumele din tavă. Se poate adăuga și un piure cremos din cartofi!

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 800 g ficăţei de pui Fermele Crevedia;

· sare grunjoasă;

· piper negru măcinat;

Pentru sos:

· 200 g nucă măcinată;

· 300 ml supă de pui;

· 100 g unt;

· 3 linguri ulei de măsline;

· 2 ardei copţi;

· 1 linguriță miere;

· 1 legatură pătrunjel

Mod de preparare:

1. Se spală ficăţeii, se curăţă de pieliţe şi se lasă la scurs. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se pun în tavă. Se acoperă cu hârtie de copt, se bagă în cuptor şi se rumenesc.

2. Se pregăteşte sosul. Se taie nucile mărunt şi se coc 5-6 minute în cuptor. Se topeşte untul si se amestecă bine cu nucile, cu mierea, cu ardeii copţi tocaţi mărunt şi zeama de supă.

3. Se adaugă sare şi piper, după gust, şi, după ce s-au făcut ficăţeii, se acoperă cu sosul.

4. Se mai lasă 5-10 minute în cuptor cât să se rumenească şi se servesc ornaţi cu pătrunjel verde.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.retete.unica.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 700 g pulpe de pui dezosate Fermele Crevedia;

· 1 ceapă mare;

· 1 ardei gras/capia mare;

· 5-6 căței de usturoi;

· 4-5 linguri sos sweet chilli;

· 5-6 rondele ananas + 80-100 ml de suc din conservă;

· 1 pungă amestec Hawaii Edenia;

· sare, piper.

Mod de preparare:

1. Se taie puiul cubulețe și se pune cu sare, piper și 3-4 linguri de ulei într-o tavă.

2. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 200 C pentru aproximativ 25 minute.

3. Între timp se amestecă într-un bol încăpător: ceapa și ardeiul tocate cubulețe, cuburile de ananas, sosul chilli, usturoiul pisat și amestecul Hawaii (nedecongelat).

4. Se omogenizează bine și se pune peste puiul care a stat 25 minute la cuptor. Se adaugă deasupra și suc de ananas din conserva, se amestecă ușor. Se acoperă cu capac sau cu folie de aluminiu și se lasă la cuptor aproximativ 25 minute.

5. Se înlătură folia și se mai lasă la cuptor încă 20-25 minute.

6. Se lasă să se răcească puțin și se poate servi.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.edithskitchen.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 4 pulpe de pui Fermele Crevedia (dezosate, fără piele);

· 2 cartofi dulci mari (aprox. 500 gr);

· 5 linguri suc de pe ghimbir murat;

· 1 legatură ceapă verde tânără (aprox. 1 lingură cu varf ceapă tocată);

· susan prajit;

· ulei pentru uns pulpele și cartofii;

· sare, piper negru, turmeric.

Mod de preparare:

1. Se taie pulpele în două, în bucăți mici. Se presară generos cu sare, piper negru și turmeric. Se picură puțin ulei și se masează să se acopere uniform de condimente.

2. Cartofii se curață, se taie rondele groase de aproximativ 1 deget și se condimentează ca și cartofii.

3. Se așază cartofii într-o tavă termorezistentă. Deasupra și printre ei se pun bucățile de carne. Se toarnă peste ele sucul de ghimbir.

4. Se dau la cuptor, la 200C, până carnea e facută și rumenă (aprox. 45 minute).

5. Se scot carnea și cartofii din tavă pe platoul de servire. În sucul rămas în tavă se adaugă ceapa tocată rondele și se amestecă, se va găti ușor de la caldura tăvii și a sosului.

6. Se toarnă sosul peste cartofii de pe platou. Se presară totul cu susan prăjit.

7. E bun imediat sau reîncălzit. Se poate toca și puțin ghimbir murat alături.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 600 gr piept de pui dezosat fără piele Fermele Crevedia;

· 200 gr jambon afumat de casă;

· 200 gr ciupercuțe champignon de Paris (întregi), conservate;

· 1 zucchini verde;

· 1 ardei kapia roșu;

· 1 bucată praz, partea verde;

· 1 crenguță busuioc verde;

· 1 lingură usturoi verde tocat mărunt;

· 1 vârf cuțit pudră de turmeric;

· 1/2 linguriță piper cu lămâie;

· 1/2 linguriță pudră usturoi;

· 1/2 linguriță boia;

· 2 linguri ulei susan;

· 2 linguri sos soia;

· sare.

Mod de preparare:

1. Pieptul de pui se spală, se zvântă și se porționează în bucăți cam de mărimea unei cutiuțe de chibrituri.

2. Ciupercile se scot din saramură și se limpezesc cu apă rece.

3. Legumele se curață și se spală.

4. Se feliază și jambonul și ardeiul roșu, zucchini și prazul verde. Astfel carnea, jambonul, prazul, ardeiul și zucchini se pun într-un bol împreună cu ciupercile.

5. Se adaugă puțină sare, piper cu lamaie, pudră de usturoi, turmeric și se amestecă cu uleiul de susan și sosul de soia.

6. Se sărează ușor pentru că jambonul, ciupercuțele și sosul de soia conțin deja sare.

7. Se lasă la marinat timp de o oră împreună cu busuiocul verde tocat mărunt.

8. Se transferă amestecul de carne cu legume într-un vas ceramic și se dă la cuptor timp de 40 minute la 200 grade.

9. La început se acoperă vasul cu o bucată de hârtie de copt care a fost udată si mototolită. Astfel preparatul nu se va usca sau arde pe partea superioară.

10. Se îndepărtează hârtia de copt în ultimele zece minute.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Saramură pui

Ingrediente:

· 6 pulpe de pui superioare mari Fermele Crevedia;

· 60 ml suc de roșii;

· 600 ml apă;

· 1 ardei;

· 6 căței de usturoi;

· pătrunjel proaspăt;

· sare și piper după gust.

Mod de preparare:

1. Se prepară mai întâi pulpele de pui. Se presară cu sare și piper și se pun la fript pe grătar.

2. Separat, se pregătește saramura. Se taie ardeiul rondele, iar usturoiul se toacă mărunt.

3. Într-o oală, se pun apa, sucul de roșii, usturoiul și ardeiul la fiert. Se adaugă sare și piper după gust.

4. Se lasă saramura să dea în clocot și se mai lasă 20 de minute pe foc după ce clocotește.

5. Se toarnă saramura peste pulpele de pui și se amestecă bine, astfel încât carnea să preia aromele sosului.

6. Se servește cu mămăligă caldă sau pâine de casă.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www. retete.unica.ro

Recomandarea săptămanii

Ingrediente:

· 1 kg pipote pipote și inimi Fermele Crevedia;

· 300-350 gr paste scurte;

· 1 ceapă;

· 2-3 fire ceapă verde (opțional);

· 1/2 ardei gras roșu;

· 1/4 legătură pătrunjel;

· sare, piper;

· 1 linguriță cu vârf boia dulce;

· 4 linguri ulei.

Mod de preparare:

1. Se toacă ceapa alba și se taie ceapa verde rondele iar ardeiul se taie mărunt. Se călesc în ulei până se înmoaie bine de tot, aprox. 5 minute.

2. Pipotele se taie în două și se curață de zonele cu zgârci. Se taie apoi fiecare bucată curățată în două. Inimile se lasă întregi sau dacă sunt mai mari se taie în două pe lungime. Se spală bine în multe ape, până rămăne apa curată pe ele.

3. Se adaugă pipotele și inimile, sare și piper peste legumele călite. Se adaugă și 300 ml apă și se fierb cu capac, la foc mic, timp de 1 oră.

4. Între timp se fierb pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet.

5. Când carnea e fiartă, în oală trebuie să rămână sos cât să acopere carnea, sa scadă de tot. Se adaugă boiaua și pătrunjelul tocat și se mai fierbe 5 minute fără capac. Se drege de sare.

6. Se adaugă pastele scurse peste tocaniță si se amestecă cam 1-2 minute până absorb tot sosul. Se pot servi și reîncălzite!

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro