Recomandarea săptămânii

Quesadilla cu pui și sos picant

Ingrediente:

Pentru lipii

* 500-600 gr făină albă;

* un cub drojdie(25 gr);

* 1/2 linguriță sare;

* 1 lingură unt;

* 250-300 ml apă.

Pentru salsa de legume :

* 4 ardei grași (2 roșii, 2 galbeni);

* un ardei iute;

* o cană suc roșii;

* o roșie mare;

* sare, piper, busuioc, cimbru, boia;

* codițe ceapă verde;

* o lingură ulei de măsline.

Pentru umplut

* un piept mare de pui Fermele Crevedia;

* sos teriyaki, sare, piper, busuioc;

* 200-250 gr cașcaval;

* două cepe roșii.

Pentru sosul alb

* un ou;

* 200 ml ulei;

* 3 linguri smântână;

* codițe ceapă verde;

* 1/2 linguriță praf de usturoi.

Mod de preparare:

Lipii:

1. Se pun făina, zahărul, drojdia și untul într-un vas. Se toarnă, puțin căte puțin, apă călduță (nu fierbinte) și se frământă un aluat potrivit de tare. Dacă este necesar, se mai adaugă apă sau faină până se obține un aluat ferm, nelipicios. La final se adaugă sarea și se omogenizează. Se lasă la dospit, la loc cald, pentru o oră.

Salsa:

2. Se coc ardeii pe grătar. Când se răcesc, se decojesc și se curăță de semințe și cotor. Într-o cratiță se pun sucul de rosii, ardeiul iute feliat, doi dintre ardei, roșia tocată bucăți mari și uleiul. Se blenduiesc până se obține un amestec fin și omogen. Se pun la foc mic și se lasă să dea cateva clocote apoi se adaugă și ceilalți ardei tocați mărunt și ceapa taiată rondele fine. Se mai dă un clocot și se adaugă sare, piper, boia, busuioc.

Umplutura:

3. Se taie pieptul de pui bucăți mai mari, se condimentează cu sare, piper, busuioc și o lingură sos teriyaki. Se pun în ulei încins (2-3 linguri) și se adaugă 50 ml apă. Se lasă la foc mic până e bine pătruns și apa este scăzută. Carnea se poate prepara și la grătar sau se poate prăji în ulei.

4. Se taie ceapa julien iar cașcavalul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari.

5. Sosul se prepară făcând o maioneză din ou, ulei și sare, la care se adaugă smântâna, praful de usturoi și ceapa verde tocată. 6. Când aluatul a crescut bine, se împarte în 10, formând biluțe (depinde și de mărimea tigăii), se înfăinează blatul de lucru și se întind cu sucitorul lipii rotunde care se coc în tigaia fără ulei, timp de un minut pe fiecare parte.

7. Se iau apoi câte două lipii, se încălzesc ușor, una se pune pe blatul de lucru, iar pe cea ramasă în tigaie punem un strat de cașcaval ras, felii de carne, ceapă roșie, 2-3 linguri de salsa, apoi cașcaval și cea de-a doua lipie. Se presează cu mana lipind între ele ingredientele, se învârt cu totul când pe-o parte, când pe cealaltă și se lasă în total cam 2-3 minute având grijă să nu se ardă lipiile. 8. Se scot pe un fund de lemn și se porționează. Se pot servi alături de cartofi prăjiți.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspiratie: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Aripioare de pui crocante gen KFC

Ingrediente:

* 750 g aripi de pui Fermele Crevedia;

* 4 ouă;

* făină;

* 50 g fulgi de porumb naturali;

* sare, piper, fulgi de chili;

* ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

1. Aripioarele de pui se secționează, se păstrează partea mare și cea intermediară. Vârfurile aripilor se pot congela și se pot folosi ulterior la supă Se sărează și se condimentează, după gust.

2. Pentru pane se folosesc făina, oul bătut cu sare și chili, fulgii de porumb pisați. Se trec aripioarele prin faină-ou-fulgi.

3. Aripile de pui se pot prăji în ulei sau se pot coace pe hartie de copt, în cuptor (se stropesc cu un pic de ulei în acest caz). Se prăjesc la foc mediu spre mic ca să se pătrundă până la os, apoi se scot pe servețele absorbante.

4. Lângă aceste aripioare de pui crocante se poate adăuga sos de usturoi cu smântână și iaurt.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Spaghete cu sos de roșii și piept de pui

Ingrediente:

● 1 piept de pui Fermele Crevedia;

● 100 gr parmezan;

● 1 pachet spaghete;

● busuioc;

● 1 cutie sos de roșii;

● 2 cepe;

● cimbru, piper, sare.

Mod de preparare:

1. Pastele se pun la fiert cu puțină sare, respectând timpul indicat pe pachet (în general 8-10 minute). Ceapa se toacă mărunt și se pune la prăjit, după care se adaugă si puiul care a fost tăiat bucăți. După ce s-au rumenit, se adaugă sosul de roșii si condimentele.

2. Spaghetele se scurg bine de apă și apoi, peste ele, se adaugă sosul cu puiul și se presară parmezanul dat pe răzătoare.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Salată de pui cu ou și avocado

Ingrediente:

* 4 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

* 1 lingură rozmarin tocat;

* 2 căței de usturoi, pisați;

* 60 ml ulei;

* 4 fâșii de bacon;

* 4 ouă;

* 2 linguri oțet;

* 1 linguriță muștar;

* ½ salată verde;

* 200 g roșii cherry, tăiate pe jumătate;

* 2 tulpini de țelină, tăiate pe lungime;

* 1 avocado, feliat;

* sare și piper;

* pâine prajită.

Mod de preparare:

1. Se combină într-un vas rozmarinul, usturoiul și 1 lingură de ulei. Se condimentează cu sare și piper, după gust și se amestecă cu puiul. Se rumenește apoi într-o tigaie, timp de 5-6 minute, pe ambele părți. Se scoate pe o farfurie și se acoperă cu folie.

2. În puțin ulei, se rumenesc bucățelele de bacon, timp de3-4 minute, până își schimbă culoarea. Se fierb ouăle în apă cu puțină sare, aproximativ 4 minute și se taie rondele. Într-un vas, se amestecă oțetul, muștarul și uleiul rămas. Se condimentează după gust. Se pune salata într-un bol și se toarnă jumătate din cantitatea de sos, apoi se amestecă cu restul ingredientelor. Se poate servi cu sosul rămas și pâine prăjită, după gust. De asemenea, se pot adăuga feliuțe de grapefruit.

Vă dorim poftă buna!

Sursa: http://www.taste.com

Recomandarea săptămânii

Piept de pui în sos alb cu cartofi prăjiți

Ingrediente:

* 1 kg piept de pui Fermele Crevedia;

* 1 lingură frișcă;

* 1 linguriță muștar;

* 3 căței de usturoi;

* 4 crenguțe de cimbru;

* 100 g cașcaval;

* ulei pentru prăjit;

* sare și piper, după gust.

Mod de preparare:

1. Pieptul de pui se asezonează cu sare și piper, după gust.

2. Se prăjește pe o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți, până capătă o culoare aurie.

3. Într-un bol se amestecă frișca, muștarul, cimbrul, un pic de sare și piper.

4. Cașcavalul se dă pe răzătoare.

5. Pieptul de pui se aranjează într-o formă de copt, deasupra se toarnă sosul de frișcă.

6. Se presară cașcaval răzuit și se dă la cuptor pentru 20-25 de minute.

7. Se poate servi cu cartofi prăjiți și salată verde.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămâni

Supă Thai cu pui

Ingrediente:

* 300 – 400 grame de piept de pui Fermele Crevedia;

* două beţe de lemongrass (sau două lime);

* 3 cutii de lapte de cocos;

* 2 linguri de sos de peşte;

* 10-12 roşii cherry (sau 2 roşii obişnuite mai mici, coapte bine);

* câteva frunze de kaffir lime;

* 1 legătură de ceapă verde subţire (sau 3 cepe mici);

* 10 ciuperci proaspete;

* 4 bucăţi de galangal, decojite, sau 4 bucăţi decojite de ghimbir

* ardei iute (după gust);

* 1 lingură de pastă red curry sau pastă de lemongrass.

Mod de preparare:

1. Se fierbe pieptul de pui, se adaugă puţină sare, o tijă de lemongrass, crestată uşor cu un cuţit pentru a elibera aroma, 2 căţei de usturoi, 3-4 frunze de kaffir şi o bucată de ghimbir, tăiată în două. Dacă nu găsiți lemongrass, se pune în cratiţă o jumătate de lime, tăiată bucăţi.

2. După ce fierbe carnea, se scoate din cratiţă şi se taie cubuleţe. Se scot şi legumele și se păstrează supa.

3. Se pune o cutie cu lapte de cocos la fiert. Când dă în clocot, se adaugă cubuleţele de pui, bucăţile de ghimbir şi a doua tijă de lemongrass, tăiată în bucăţi mari. Se lasă la fiert încă 2-3 minute. Se adaugă apoi şi conţinutul celorlalte două cutii de lapte de cocos, supa rezultată din fierberea puiului, ciupercile tăiate jumătăţi, jumătate dintr-un ardei iute (tăiat fâşii), două linguri de sos de peşte şi ceapa (tăiată în bucăţi de câte 3 cm lungime). La sfârşit se pun şi frunzele de kaffir lime.

5. Dacă nu aveţi lemongrass se poate stoarce în supă sucul de la o lime sau chiar două, în funcţie de gust. Se mai lasă la fiert 5-6 minute. La final trebuie să rezulte o supă acrişoară şi picante, cu aromă de lapte de cocos şi lămâie.

6. Se poate adăuga o lingură de pastă de red curry, pentru culoare, sau o lingură de pastă de lemongrass.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Salată cu spanac și piept de pui

Ingrediente (4 porţii)

* 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

* 450 g spanac proaspăt;

* 250 g salată creaţă roşie (poate fi înlocuită cu salată verde);

* 2 mere potrivite;

* 1 felie de dovleac;

* 60 g stafide;

* 150 g nuci;

* ulei;

* sare;

* 50 g rucola;

* 2 roşii;

* 5-6 păstăi de fasole verde.

Pentru dressing

* 6 linguri ulei de măsline;

* zeama de la o lămâie;

* sare;

* piper.

Mod de preparare

1. Pentru salată, se spală spanacul, rucola şi salata şi se scurg bine într-o sită. Se spală pieptul de pui, se taie fâşii şi se usucă, apoi se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte uşor pe ambele părţi. Se scoate carnea din tigaie pe o farfurie, se sărează şi se lasă la răcit.

2. Se amestecă într-un bol mare frunzele de spanac şi cele de salată, merele şi dovleacul tăiate cubuleţe, pieptul de pui şi frunzele de rucola. Se amestecă bine ingredientele şi se adaugă stafidele, nucile, roşiile şi fasolea verde.

3. Pentru dressing, se amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie, se adaugă sare şi piper după gust, şi se bat bine. Se toarnă dressingul peste salată în momentul servirii.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Placintă cu piept de pui

Ingrediente:

* 3 buc piept de pui Fermele Crevedia;

* 3 buc ceapă albă;

* 2 morcovi;

* 500 g ciuperci proaspete, din conservă sau uscate;

* 3 linguri smântână;

* 250 g cașcaval;

* 1 linguriță sare;

* un sfert linguriță piper negru;

* 50 ml ulei de floarea soarelui;

* 1 pachet foietaj.

Mod de preparare:

1. Se decongelează aluatul foietaj, se întinde şi se unge fiecare foaie cu ulei. Se curață și se spală ceapa și morcovii, apoi se taie ceapa Julien iar morcovii se dau prin răzătoare. Se pun într-o tigaie cu puțin ulei la călit și se amestecă periodic. După ce s-au înmuiat bine, se adaugă ciupercile spălate și tăiate, amestecând continuu. Se adaugă apoi smântană, sare și piper după gust. Aceasta va fi umplutura „plăcintei”.

2. Pieptul de pui se spală și se taie feliil lungi și subțiri. Se unge o tavă rotundă (sau pătrată), adâncă cu puțin ulei și se aranjează foietajul, apoi se așază bucățile de piept una lângă alta, pe fundul tavii. Se dă jumătate din cașcaval prin răzătoare și se presară peste carne. Se întind apoi legumele, în mijlocul tăvii, pe toata suprafața. Se poate presa ușor cu lingura. Se acoperă legumele cu încă un strat din felii de piept de pui și se pune tava la cuptor pentru 30 de min, la 180 -200 grade.

3. După 30 de min se scoate tava din cuptor și se scurge apa formată în tavă (daca este cazul). Placinta se poate presăra deasupra cu cașcaval ras și se pune la cuptor până se rumenește.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Sandwich Club cu pui

Ingrediente:

* 4 buc mici de piept de pui Fermele Crevedia;

* 1 linguriță boia de ardei;

* sare și piper după gust;

* sos iute;

* 2 linguri unt topit;

* panini, chifle sau pâine toast;

* 8 felii de bacon prăjite și crocante;

* 2 linguri de branză cu mucegai albastru mărunțită;

* un sfert de ceapă rosie taiată felii;

* 2 roșii foliate;

* 4 frunze de salată verde;

* 4 linguri maioneză.

Mod de preparare:

1. Se asezonează pieptul de pui cu boiaua, sarea și piperul. Se îIncălzește grill-ul, se unge cu puțin ulei și se prăjeste puiul, pentru 3-5 minute pe fiecare parte.

2. Se amestecă sosul iute cu untul topit, după care se trece fiecare bucată de pui prin sos.

3. Se pune ingredientele între chifle, panini sau felii de pâine toast în ordinea dorită și se va obține un sandwich delicios. Se pot adăuga cartofi prăjiți, bacon, brânză, salată verde, ceapă, maioneză, roșii sau castraveți, în funcție de preferințe.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Lasagna cu pui

Ingrediente

• 600 g piept de pui Fermele Crevedia;
• 200 g caşcaval;
• sare;
• piper;
• suc de roşii;
• 300 ml lapte;
• 50 g unt;
• 3-4 linguri făină;
• 1-2 linguri ulei de măsline;
• foi de lasagna;
• cimbru şi busuioc.

Mod de preparare
1. Se spală pieptul de pui şi se taie bucăţele mici şi subţiri. Într-o tigaie, se pun untul şi două linguriţe de ulei la încins, apoi se adaugă bucăţelele de piept la prăjit. Se condimentează cu sare şi piper alb după gust şi se lasă se rumenească.
2. Separat, se pune apă, sare şi ulei într-o oală şi, când începe să clocotească, se adaugă foile de lasagna care se lasă la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se unge o tavă cu puţin unt, se pune primul strat de foi, carnea, un alt strat de foi, carne şi ultimul strat de foi şi se acoperă cu sosul béchamel.
3. Pentru a prepara sosul, se topeşte untul, se pune făina, laptele călduţ şi se fierb la foc mic. După ce se obţine sosul, se toarnă peste lasagna, se presară caşcavalul ras şi, pe deasupra, se toarnă sucul de roşii.
4. Se serveste caldă, ornată cu cimbru şi busuioc verde tocat mărunt.
Vă dorim poftă bună!