Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 4 pulpe de pui Fermele Crevedia;

· 1 conservă de fasole roșie;

· 2 ardei grași tăiați cubulețe;

· 1 ceapă

· 2 conserve de roșii în suc;

· sare;

· piper;

· boia de arde iute;

· 1 vârf cuțit fulgi de ardei chilli;

· 400 g cârnați de casă afumați;

· cimbru;

· 1 foaie de dafin;

· 250 ml apă.

Mod de preparare:

1. Se spală pulpele, se crestează puțin, se condimentează cu sare și piper după gust și se pun la prăjit în uleiul încins. Se scot pe un platou care se acoperă cu un capac.

2. În uleiul de la carne, se adaugă ceapa tocată,1/3 cană de apă și se lasă să se prăjească puțin, după care se adaugă ardeiul și se lasă să se prăjească aproximativ 2 minute.

3. Se adaugă condimente după gust, roșiile cu tot cu suc, apa, se amestecă și se acoperă cu un capac.

4. Când începe să fiarbă, se adaugă carnea de pui, se lasă să fiarbă cca 5-8 minute, după care se adaugă fasolea trecută pe sub un jet de apă.

5. Se lasă să mai fiarbă 5 minute, amestecând ocazional, se adaugă cârnații tăiați bucăți și se mai lasă să se gătească înca 2 minute după care tocana este gata.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 piept de pui Fermele Crevedia (dezosat);

· sare, piper negru, chili pudră, boia dulce;

· ulei.

Salsa de roșii cu avocado

· 1 roșie mai mare, bine coaptă;

· 1 ceapă roșie mica;

· 1 avocado;

· 1/2 lime

· 1 lingură ulei măsline;

· sare.

Mod de preparare:

1. Se desface pieptul de pui în cei doi lobi și se presară cu sare, piper negru proaspăt râșnit, chili după gust și 1/2 linguriță boia dulce. Se adaugă 2-3 linguri de ulei și se masează bine să se acopere carnea de condimente.

2. Ceapa se taie solzișori sau peștișori fini. Se presară cu sare și se lasă 10 minute. Se adaugă 2 linguri suc de lime și se lasă să se marineze încă 15 minute. Între timp se taie roșia și avocado cubulețe. Se adaugă avocado peste ceapa marinată și se amestecă. Sucul de lime va preveni oxidarea.

3. Se adaugă cuburile de roșii și uleiul și se amestecă ușor. Se drege de sare. Se lasă să stea până la 30 minute, legumele vor lăsa suc și se va forma un sos delicios pe fundul bolului.

4. Pieptul de pui se crestează în 3-4 locuri pe toată lungimea, de la capătul gros până aproape de vârf, ca un evantai.

5. Se încinge bine un grătar electric sau cu cărbune. Când se incinde se pune carnea pe gratar, cu partea necrestată în jos prima data. Se lasă 5 minute, se întoarce și se mai lasă 3-5 minute.

6. Se servește cald cu câteva linguri de salsa de roșii.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 600 gr piept de pui Fermele Crevedia;

· 200 gr pâine albă –miez;

· 100 ml lapte;

· 50 ml ulei floarea soarelui;

· 2 căței usturoi;

· 1/2 ceapă;

· 1 linguriță cimbru uscat;

· 3 linguri pesmet;

· 3 linguri făină mălai;

· sare, piper;

· ulei pentru pulverizat.

Mod de preparare:

· Se taie pieptul de pui cubulețe. Se introduce la mărunțit, în vasul robotului de bucătărie, împreună cu usturoiul, ceapa, uleiul , sarea, piperul și cimbrul.

· Se adugă miezul de pâine înmuiat în lapte și apoi stors și se omogenizează.

· Din amestecul rezultat, se formează bastonașe de mărimea unui degețel. Acestea se tăvălesc în pesmet amestecat cu făină de malai .

· Se așază bastonașele cu pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se pulverizează ulei de floarea soarelui.

· Se dă tava cu crochete la cuptor timp de 25 minute, până încep să se rumenească ușor .

Crochetele de pui se pot servi alături de o garnitură sau salata preferată.

Vă dorim poftă bună!

Sursa se inspirație: www. bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

Aluat:

· 250 g făină;

· 125 g unt;

· 1 ou;

· 6 linguri de apă rece;

· 1/2 linguriță de sare;

Umplutură:

· 1 piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 borcănel de ciuperci;

· 1 morcov;

· 1/2 ardei gras;

· 2-3 buchetele de broccoli;

· 4 ouă;

· 100 g iaurt;

· 30 g cașcaval,

· sare.

Mod de preparare:

1. Se pun într-un bol făina, untul, oul, apa și sarea și se frământă aluatul. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Dacă este necesar, se mai adaugă o lingură de făină. Se dă la frigider până se pregătește umplutura. Pieptul de pui se taie cubulețe și se frige în tigaie, fără ulei.

2. Legumele (broccoli, ciupercile feliate, morcovii și ardeii taiați julienne) se fierb 6-7 minute si se lasă la răcit.

3. Se întinde aluatul, se pune în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se înțeapă aluatul din loc în loc, cu furculița. Se pun legumele, carnea de pui și se acoperă cu ouăle bătute cu iaurt și se dau la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade C, pentru 25-30 de min. Când este gata, se rade cașcaval deasupra și se mai lasă 1 minut la cuptor să se topească.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 500 g piept de pui tocat Fermele Crevedia;

· 15-16 ardei medii;

· 100 g orez (cu bobul lung, de preferat);

· 2 cepe;

· 1 ou;

· mărar, piper, sare, cimbru.

Pentru sos:

· 50 ml ulei;

· 3 cepe medii;

· 400 g piure de roșii (o conservă);

· busuioc proaspăt.

Mod de preparare:

1. Se spală şi se curăţă ardeii de seminţe și se face un căpăcel în zona codiței. Se alege și se spală orezul și se toacă ceapa mărunt.

2. Se pune orezul într-un bol împreună cu ceapa tăiată, carnea tocată, oul, mărarul, cimbru, sare şi piper. Se amestecă bine compoziţia de carne.

3. Se umplu ardeii cu compoziția obținută și se aranjează într-o cratiţă, care poate fi introdusă mai târziu și la cuptor. Se acoperă ardeii umpluți cu carne de pui cu apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

4. Între timp, se pregătește sosul. Se curăţă ceapa și se taie solzişori. Se pune la călit în uleiul încins în prealabil. Când s-a înmuiat, se adaugă piureul de roşii și se amestecă încet să nu se prindă.

5. Se condimentează sosul cu sare, piper, busuioc după gust și se lasă să scadă. După ce au fiert ardeii pe aragaz, se mai bagă 20-30 de minute la cuptor să se rumenească.

6. Ardeii umpluţi se servesc cu sosul preparat şi smântână rece.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.unica.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 400 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 kg fasole verde;

· 3-4 cartofi potriviţi;

· 1 ceapă mare;

· 1 litru suc de roşii;

· 50 ml untdelemn sau unt;

· pătrunjel;

· cimbru;

· 2-3 căţei de usturoi;

· sare;

· piper.

Mod de preparare:

1. Se taie şi se spală carnea, se scurge de apă şi se taie bucăţele. Apoi, împreună cu ceapa, se călesc în ulei până se rumenesc. Se adaugă 2 litri de apă caldă şi sare, după gust, şi se pun păstăile de fasole spălate, curăţate la capete şi rupte în jumătăţi.

2. Se curăţă roşiile de pieliţe şi se dau prin răzătoare.

3. După ce s-a fiert fasolea pe jumătate şi nivelul apei a scăzut, se adaugă sucul de roşii, cartofii tăiaţi cubuleţe, sarea şi piperul şi o mică ramură de cimbru şi se mai fierb aproximativ 30 de minute.

4. După ce a fiert ciorba de fasole, se pune usturoiul tocat mărunt pentru aroma deosebită pe care o lasă. Se toacă pătrunjelul, se presară pe fiecare porţie şi se serveşte cu pâine integrală sau de casă.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.retete.unica.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 kg dovlecei;

· 500 g piept pui Fermele Crevedia;

· un ardei gras;

· o ceapă;

· 4 roșii;

· 4 ouă;

· 250 ml smântână;

· 150 g cașcaval;

· 2 linguri pătrunjel tocat;

· 1 lingură sare;

· 0.25 lingurițe piper negru măcinat;

· 50 ml ulei sau unt.

Mod de preparare:

1. Se spală dovleceii și se curață de coajă. Apoi se taie cubulețe de mărime medie și se pun într-un bol mare.

2. Peste dovlecei se adaugă ardeiul tăiat cubulețe și pătrunjelul tocat mărunt.

3. Ceapa se toacă cubulețe și se pune la călit în puțin ulei. Când se rumenește, se adaugă în tigaie și carnea tocata. Se amestecă bine. Apoi se pune peste dovlecei, ardeiul și pătrunjelul. Se amestecă bine toată compozitia, se potrivește de sare și piper.

4. Se mută totul într-o tavă de cuptor adâncă. Deasupra se pun rondele de roșii sau roșii cherry.

5. Într-un bol mic se ametecă ouale cu smântână, putină sare și piper.

6. Se toarnă uniform acest amestec peste legumele și carnea din tavă. Apoi se pune cașcavalul ras deasupra.

7. Se acoperă tava cu capac sau folie și se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 1 oră.

8. Se lasă vreo 30 de minute să se răcorească înainte de servire.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lalena.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 200g ficat de pui Fermele Crevedia;

· 1 ou mare;

· Făină;

· sare, piper alb, praf de usturoi;

· ulei.

Mod de preparare:

1. Ficatul de pui se spală bine cu apa rece, se șterge cu un șervet de hârtie și se condimentează cu puțină sare și piper.

2. Bucățile mai mari se taie puțin mai mici ca să se pătrundă mai bine.

3. Într-un bol se bat oul cu puțin praf de usturoi și sare.

4. Se trece ficatul prin făină, ou bătut, apoi din nou prin făină și ou și se prăjește în ulei încins. Se lasă un minut pe o parte apoi se întoarce pe cealaltă parte și se repetă.

5. Se scot ficățeii pane pe un șervet de hârtie absorbant și se servesc cu o salată sau cu piure de cartofi și murături.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.haisagatim.ro

Recomandarea săptămanii

Ingrediente:

· foaie aluat foietaj;

· un piept de pui Fermele Crevedia;

· 400 gr brânză vaci;

· 100 gr cașcaval;

· 3 ouă;

· 3 linguri făină;

· conopidă potrivită ca mărime;

· unt;

· sare, piper.

Mod de preparare:

1. Se fierbe conopida și se lasă la scurs. Pieptul de pui se pune la fiert timp de 10 minute apoi se scurge și se toacă bucățele mici.

2. Într-o tavă de tartă se așază foietajul după ce s-a uns tava cu unt.

3. Se așază bucățile de piept și buchetele de conopidă și se condimentează ușor cu sare si piper.

4. Se amestecă într-un vas branza de vaci, cașcavalul, ouăle, smântâna și făina. Se potrivește gustul de sare și piper și se toarnă deasupra.

5. Se introduce în cuptorul preîncălzit până ce se rumenește frumos.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 4 pulpe de pui Fermele Crevedia(sau un pui intreg mic 1.5 kg);

· 2 cepe medii-mari;

· 400 g roșii decojite din conservă amestecate cu 1 lingură zahar;

· 100 g măsline fără sâmburi;

· 5 căței usturoi;

· 1 ardei gras roșu;

· 1 ardei gras galben;

· 100 ml vin alb demisec;

· 100 ml supă de pui;

· 4 linguri ulei;

· 1 lingură ierburi de Provence;

· sare;

· piper.

Mod de preparare:

1. În locul ierburilor de Provence se pot folosi verdețuri uscate și pisate împreună: oregano, cimbru, flori de levanțică, busuioc, salvie, rozmarin.

2. Pulpele de pui se curață de tuleie și puf înainte de a fi gătite. Se pun apoi într-un vas termorezistent, pe un pat de roșii tocate (cele din conservă). Se păstrează sucul de la aceste roșii pentru a-l amesteca cu vin, ulei, 1/2 lingură ierburi de provence și 3 căței usturoi zdrobiți, dar se pune și o lingură de zahăr pentru a echilibra aciditatea acestuia. Pe lângă pulpe se pun măsline, ardeii tăiați fâșii mici, ceapa tăiată în 6-8 bucăți și 2 căței usturoi tăiați feliuțe. Se adaugă sare, piper și restul de ierburi, apoi se toarnă amestecul de vin, sucul de roșii, supa de pui și uleiul cu ierburi de provence.

3. Se acoperă vasul cu un capac sau o folie de aluminiu/hartie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru aproximativ 45 minute. După acest interval de timp se scoate capacul (folia) folia și se mai lasă 30 minute în cuptor sau până se îngroață sosul din tavă. Sosul este cel mai important la această rețetă.

4. Din când în când puiul se întoarce pe cealalta parte, ca să nu se ardă.

5. Tocănița de pui în stil prevensal se poate servi simpla sau cu orez, cartofi natur, cous-cous.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro