Recomandarea săptămânii

Piept de pui cu mazăre și orez

Ingrediente

* 1 piept de pui Fermele Crevedia;

* 1 ceapă;

* 2 căței de usturoi mari;

* 1 ceașcă de mazăre;

* 1 foaie de dafin, sare, piper;

* 1 cană pasta de roșii;

* 1 ceașcă smântână;

* ulei.

Preparare

Se toacă ceapa și usturoiul mărunt și se prăjesc în ulei. Se adaugă pieptul de pui tăiat bucățele. După ce carnea s-a rumenit și și-a schimba culoarea, se adaugă mazărea. Se pun apoi sarea, piperul, pasta de roșii și foaia de dafin. Se lasă la fiert, după care se adaugă smântâna . Se mai lasă să fiarbă încă 2-3 minute și se po

Recomandarea săptămânii

Ciorbă acră de pui

Ingrediente

* 1 pui Fermele Crevedia;

* 2 morcovi;

* 1 păstârnac;

* 1 rădăcină pătrunjel;

* 1 fir apio;

* 1 ceapă;

* 1 cescuță orez;

* Sare;

* 1 legatură frunze pătrunjel proaspăt;

* borș proaspăt sau 1/2 plic borș magic.

Mod de preparare:

1. Se pune carnea la fiert în oala de ciorbă împreună cu aproximativ 3 litri apă, iar când este gata să clocotească se îndepărtează spuma formată deasupra.

2. Când supa este limpede (nu mai are spumă) se pun toate legumele tăiate. După ce carnea și legumele sunt aproape fierte, se spală orezul în mai multe ape și se adaugă în ciorbă. Când orezul este fiert se potrivește de sare și acreală cu borș, se lasă să dea un clocot, apoi se oprește focul și se presară pătrunjel proaspat tocat.

3. Se poate servi cu smântână, după gust.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Tigaie Toscana din piept de pui

Ingrediente:

* 2 linguri de ulei de măsline;

* 1 kg piept de pui de la Fermele Crevedia;

* piper proaspăt măcinat;

* 450 g ciuperci champinion;

* 50 g roşii uscate;

* 1 lingură de rozmarin proaspăt;

* 2 căţei de usturoi;

* sare;

* conservă de fasole alba;

* 100 g supă de pui.

Mod de preparare:

1. Se preîncălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius. Se încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie care ulterior se poate baga în cuptor. Pieptul de pui se asezonează și se pune apoi în tigaie pe partea cu pielea. Se lasă 5 minute și se întorce apoi pe cealaltă parte, după care se mai lasă încă 5 minute. Se transferă pe o farfurie.

2. În tigaie se pune uleiul rămas și se adaugă ciupercile, roşiile, rozmarinul, usturoiul, sarea şi câteva boabe de piper negru. Se lasă un minut. Se pun apoi fasolea şi supa de pui.

3. Pieptul de pui se așează înapoi în tigaie şi se dă la cuptor la foc mic pentru 30 de minute.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Borș moldovenesc de pui cu legume

Ingrediente:

* 500 g carne de pui;

* 1 ceapă, 2-3 morcovi;

* 1/2 țelină mică;

* 1 gulie mică tăiată cubulețe;

* 1 dovlecel, câteva buchețele de conopidă;

* 2 cartofi;

* 1 legătură leuştean;

* 1 legătura ceapă verde;

* 1 ardei kapia;

* sare, piper;

* 1-2 linguri ulei de floarea soarelui;

* 500 ml borș – dacă este foarte acru;

* pătrunjel verde – pentru servit.

Mod de preparare:

1. Se pune carnea la foc în apă cu puțină sare. Se călește ceapa tocată mărunt împreună cu morcovii tăiați rondele și ardeiul tocat cubulețe. Se adaugă peste carne țelina, gulia și cartofii tăiați cuburi. După 5 minute se adaugă buchețele de conopidă și dovleceii cubulețe.

2. După ce au fiert legumele și carnea, se adaugă borșul fiert în prealabil, frunzele de leuștean și se mai lasă să fiarbă 2-3 minute. Borșul se poate servi fierbinte, cu pătrunjel sau leuștean proaspăt tocat.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Salată de orez cu legume și pui

Ingrediente:

* 200 g orez;

* 250 g legume (morcovi, fasole verde, mazăre);

* 1 linguriță ulei de măsline;

* 1 ceapă sau o legătură de ceapă verde;

* 500 g piept de pui;

* 2-3 linguri ulei;

* sare, piper, boia de ardei;

* 1/2 legatură mărar.

Mod de preparare:

1. Se curăţă orezul, se spală şi se pune la fiert într-un litru de apă. Se adaugă sare şi un vârf de linguriţă de boia de ardei. Când boabele s-au înmuiat se scurge surplusul de apă, se stropesc cu uleiul de măsline şi se amestecă uşor.

2. Separat, într-o tigaie încinsă cu ulei se prăjeşte pieptul de pui tăiat cubuleţe. Se ia de pe foc, se dă cu un praf de sare şi se răstoarnă peste orez.

3. În uleiul rămas se călesc legumele combinate şi ceapa tocată mărunt. Se adaugă şi o jumătate de pahar cu apă şi se lasă la înăbuşit, la foc mic, 10-15 minute. Se condimentează cu sare şi piper şi se răstoarnă peste orez. Se amestecă uşor, iar când se serveşte se poate orna cu mărar verde tocat mărunt. Se pot adauga și roșii și măsline, după gust.

Va dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Pui cu sparanghel și cartofi

Ingrediente:

* pulpe de pui;

* 500 g sparanghel;

* 1 kg cartofi dulci;

* 50 g unt, 10 ml ulei de masline;

* Sare, piper, cimbru.

Mod de preparare:

1. Pulpele de pui se condimentează după gust cu sare si piper și se prăjesc pe gril.

2. Cartofii dulci se pun la fiert în coajă; când sunt gata, se curață de coaja, se taie în felii de circa 1 cm, se ung cu ulei de măsline și se condimentează cu cimbru, sare și piper dupa gust. Se pun în tava și se dau la cuptor 20 minute.

3. Sparanghelul se curată, apoi se introduce 2-3 minute în apa fierbinte. Se scoate și se prăjește în unt incins 5-6 minute.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Pui la rotisor

Ingrediente:

* 1 pui de 1,2 – 1,3 kg;

* Sare, piper, cimbru;

* 1 legatură pătrunjel, 6 linguri ulei;

* 1 linguriță boia de ardei; 1 lingură pastă de roşii;

* 5 linguri bere; verdeaţă uscată.

Mod de preparare:

1. Se curăţă bine puiul, se spală şi se lasă la scurs. Se presară interiorul cu sare, piper, pătrunjel şi cimbru sau altă verdeaţă, după gust. La exterior se presară un praf de sare şi piper.

2. Se amestecă 4 linguri de ulei cu bere, boiaua de ardei, pasta de roşii, sare, piper şi verdeaţă după preferinţe. Se unge puiul cu această marinată şi se lasă la rece o jumătate de oră.

3. Se pune puiul în rotisor, se fixează bine şi se mai unge cu puţin ulei, ca să se formeze o crustă frumos rumenită. Se lasă la fript 55 – 60 minute şi se serveşte cald.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Salată răcoroasă de pui cu rodii

Ingrediente:

– 400 g file de pui;
– 100 g de nuci;
– 1 ceapă;
– condimente uscate;
– rodie;
– ulei vegetal;
– sare;
– piper negru măcinat.

Mod de preparare:

1. Fierbeți carnea de pui. Lăsați-o să se răcească și rupeți-o bucăți mici.
2. Adăugați nucile tocate și bobițele de rodie.
3. Tocați mărunt ceapa și adăugați-o la carnea de pui.
5. Presărati condimentele, sarea și piperul negru măcinat și amestecați.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămanii

Piept de pui cu broccoli

Ingrediente:

• 400g piept de pui;
• 400g broccoli;
• 1 lingură ulei de măsline;
• sare, piper;
• suc de lămâie.

Mod de prepare:

1. Se încinge grătarul și separat se pune o oală cu apă la fiert și puțină sare.

2. Se taie pieptul de pui în fășii si se condimentează cu sare și piper. Se adaugă ulei și puțin suc de lămâie, apoi se amestecă și se prăjește timp de 3 minute pe fiecare parte.

3. Se rup buchețele din broccoli, se spală bine si apoi se pun în apa clocotită, pentru 3 minute, după care se scot.

4. Pe o farfurie aranjăm, după plac, bucățelele de piept și buchețelele de broccoli.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Pui pe sticlă (după rețeta lui Jamie Oliver)

Timp de preparare: 20 min

Timp de gătire: 70 min

Ingrediente:

  • 1 lingurță cu vârf de sare;
  • 1 linguriță cu vârf semințe de chimion;
  • 1 linguriță cu vârf semințe de coriandru;
  • 1 linguriță cu vârf semințe de fenicul;
  • 1 linguriță cu vârf boia dulce;
  • 1 linguriță cu vârf boia iute;
  • 1/2 legătură pătrunjel;
  • 1 legătură ceapă verde;
  • 1 ardei iute proaspăt, fără semințe;
  • 2 linguri sos barbecue;
  • 1 sticlă bere de 330 ml;
  • ulei de măsline
  • 1 pui întreg;
  • 1 linguriță cu vârf piper negru măcinat;
  • 1 linguriță cu vârf zahăr.

 

Mod de preparare:

 

  1. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade, se scoate puiul din frigider și se lasă la temperatura camerei.
  2. Condimentele se pun într-un mojar cu pistil și se pisează până devin o pudră fină. Apoi se unge puiul cu ulei de măsline și se condimentează.
  3. Se desface sticla de bere, se varsă două treimi din aceasta, apoi se introduce în pui cu tot cu berea rămasă. Se așază puiul pe tavă astfel încât să stea în picioare și se introduce apoi la cuptor pentru aproximativ 70 minute.
  4. După ce este făcut, puiul se scoate și se unge cu sos barbecue și se mai dă la cuptor pentru încă 10 minute sau până când este închis la culoare și lipicios.
  5. Se taie mărunt ceapa verde, ardeiul iute și frunzele de pătrunjel.
  6. Se scoate puiul din cuptor și se îndepărtează sticla cu grijă. Se presară pe pui ceapa verde, ardeiul și coriandrul, apoi se servește impreună cu garnitură, după placul fiecăruia.

 

Vă dorim poftă bună!