Recomandarea săptămânii

Lasagna cu pui

Ingrediente

• 600 g piept de pui Fermele Crevedia;
• 200 g caşcaval;
• sare;
• piper;
• suc de roşii;
• 300 ml lapte;
• 50 g unt;
• 3-4 linguri făină;
• 1-2 linguri ulei de măsline;
• foi de lasagna;
• cimbru şi busuioc.

Mod de preparare
1. Se spală pieptul de pui şi se taie bucăţele mici şi subţiri. Într-o tigaie, se pun untul şi două linguriţe de ulei la încins, apoi se adaugă bucăţelele de piept la prăjit. Se condimentează cu sare şi piper alb după gust şi se lasă se rumenească.
2. Separat, se pune apă, sare şi ulei într-o oală şi, când începe să clocotească, se adaugă foile de lasagna care se lasă la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se unge o tavă cu puţin unt, se pune primul strat de foi, carnea, un alt strat de foi, carne şi ultimul strat de foi şi se acoperă cu sosul béchamel.
3. Pentru a prepara sosul, se topeşte untul, se pune făina, laptele călduţ şi se fierb la foc mic. După ce se obţine sosul, se toarnă peste lasagna, se presară caşcavalul ras şi, pe deasupra, se toarnă sucul de roşii.
4. Se serveste caldă, ornată cu cimbru şi busuioc verde tocat mărunt.
Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămâni

Pulpe de pui cu ceapă la cuptor

Ingrediente

* sare;

* 4-5 ciuperci;

* 1 ardei gras;

* 6-8 roșioare;

* 10 cepe mici;

* piept de pui Fermele Crevedia;

* piper alb.

Mod de preparare

1. Se spală pieptul de pui, se unge cu puţin unt sau ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Se poate fierbe înainte şi, după aceea, se bagă la cuptor, ca să fie mai fraged.

2. Se pregăteşte o tava pentru cuptor şi se aşază pieptul de pui, ceapa, roșiile întregi şi ardeii tăiaţi fâşii. Se presară restul de ulei şi se bagă la cuptor la o temperatură de 160 grade. Se lasă la cuptor până se rumenește, iar legumele îşi lasă un sos dulce acrişor. Se poate servi cu garnitură de orez, cartofi la cuptor sau pur și simplu cu salată.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Pizza calzone cu pui

Ingrediente:

• 1 pachet de lipii (sau aluat de pizza);

• 30g porumb dulce;

• ½ dovlecel;

• ½ ceapă roșie mică;

• ½ ardei rosu, tăiat cubulețe;

• 100g pui Fermele Crevedia la grătar;

• 30g brânză rasă;

• ulei vegetal;

• 150g roșii tocate;

• 1 linguriță oregano uscat;

• 1 lingură de piure de roșii;

• sare, piper.

Mod de preparare:

1. Se preîncălzește cuptorul la 190 ° C, se spală și se taie ceapa și dovlecelul. Se călește ceapa și se adaugă roșiile, piureul de roșii, oregano și puțină apă. Se asezonează cu sare și piper. Se pun la fiert timp de 20 de minute până când se obține un sos gros.

2. Se gătește puiul la grătar și apoi se taie cubulețe. Se întind lipiile și se pune un strat de sos, lăsând spațiu suficient pentru a sigila marginile. Se adaugă porumbul dulce, dovleceii, ardeii și puiul. Se presară și brânza și se rulează aluatul.

3. Se bagă la cuptor timp de 25 – 30 minute până devine auriu.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Pulpe de pui învelite în bacon

Ingrediente

* 6-8 pulpe de pui Fermele Crevedia;

* 10-14 felii de bacon;

* muștar;

* 2-3 căței de usturoi;

* 50 ml vin alb;

* puțină apă;

* sare/piper/ghimbir.

Mod de preparare

1. Se crestează pulpele de pui, se ung cu muștar și se presară condimentele deasupra.

2. Fiecare pulpă de pui se învelește cu 2 felii de bacon, de jur imprejur. Se poate fixa baconul cu ajutorul scobitorilor.

3. Se așează pulpele intr-o tava de ceramică și se adugă puțină apă și vinul alb. Se taie feliuțe usturoiul și se pune în tavă. Pulpele se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 30 minute. între timp acestea se întorc pe partea cealalată.

4. Se scoate tava din cuptor, se mută bucățile de pui într-o tavă tapetată cu hartie de copt, se dă la cuptor pentru circa 10 minute, până se rumenesc deasupra.

5. Se pot servi cu cartofi noi.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Paste cu piept de pui

Ingrediente

* 1 piept de pui Fermele Crevedia;

* 300 paste penne;

* 400 gr. sos de roșii;

* 1 ceapă;

* 2 căței de usturoi;

* piper, sare, ulei de măsline, frunze proaspete de busuioc.

Mod de preparare

1. Se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește ușor într-o tigaie. Pieptul de pui se taie cuburi și se pune peste ceapă. Se adaugă sare și piper. Când pieptul își schimbă culoarea, se toarnă sosul de roșii împreună cu o ceșcuță de apă și se lăsă să fiarbă încet, 10 minute. Se setează focul la flacără mică și se lăsă să se formeze sosul și să se gătească bine pieptul de pui.

2. Se pun pastele la fiert în apă cu o linguriță de sare, pentru 6-7 minute. Se scot pastele cu o paletă și se pun în tigaie peste sos. Înainte de a adăuga pastele în tigaie, se toacă mărunt cățeii de usturoi și se pun în sos. Se amestecă ușor astfel încât pastele să fie cuprinse de sos, iar deasupra se pot presăra frunze proaspete de busuioc. Se lăsă câteva minute înainte de servire, pentru ca pastele să absoarbă din sos.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Hamburger cu șnițel de pui

Ingrediente

* 4 bucăți de piept de pui Fermele Crevedia feliat;

* 150 g pesmet;

* 4 ouă;

* 4 chifle;

* 2 morcovi;

* 1 varză mică;

* piper, sare

* ulei pentru prăjit.

Mod de peparare:

1. Se prepară șnițelele de pui astfel: se presară piper și sare peste cele 4 felii, se bat 2 ouă și se trece pe rând fiecare felie de piept de pui prin ou iar apoi prin pesmet. Se repetă acest proces de 2 ori pentru fiecare felie. Se încălzește uleiul într-o tigaie și se pun feliile de pui la prăjit. Când sunt gata se scot și se așează pe un platou pe care a fost pus în prealabil un șervețel, pentru a absorbi uleiul.

2. Se taie varza fideluțe iar cei 2 morcovi se dau pe răzătoare. Se presară puțină sare și piper și se amestecă. La salată se va folosi și maioneză, fie făcută în casă, fie cumpărată. Se toarnă maioneza peste salata de varză și morcov și se amestecă bine. Se taie cele patru chifle în jumătate și se încălzesc într-o tigaie la foc mediu. Pe jumătatea de chiflă se pune mai întâi o lingură de salată, apoi șnițelul și deasupra punem 2 linguri de salată. După gust se pot adăuga roșii sau salată verde.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Pulpe de pui cu ananas

Ingrediente:

* pulpe de pui Fermele Crevedia;

* 1 ceașcă orez;

* 1 ceapă;

* 2 morcovi;

* 1 păstârnac;

* 2 linguri miere;

* 1 compot de ananas;

* 150 ml vin alb;

* 2 linguri oţet;

* 1 linguriță pastă de roşii;

* sare, piper;

* 4 linguri unt.

Mod de preparare:

1. Se curăţă ceapa, morcovii şi păstârnacul, se pun în apă cu puţină sare, se fierb 30 minute şi se păstrează supa rezultată. Se căleşte orezul 1 minut într-o tigaie încinsă cu o lingură de unt. Se adaugă supă fierbinte şi se lasă la foc mic pentru 15-20 minute.

2. Se desface compotul de ananas şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Se păstrează 4 felii întregi, iar restul se taie cubuleţe și se călesc într-o tigaie încinsă cu unt. Se răstoarnă peste orez și se amestecă.

3. În untul rămas se prăjesc pulpele, apoi se pun într-un vas tapetat cu unt. Se adaugă sos din vin îndoit cu supă de legume și miere, pastă de roşii, oţet, un praf de sare şi piper. Se pun în cuptorul încins şi se lasă 25-30 minute. Cu puţin înainte ca pulpele să fie rumenite complet se adaugă orezul şi ananasul.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Aripioare de pui la grătar

Ingrediente:

* 1 kg aripioare de pui Fermele Crevedia;

* 1 linguriță ghimbir pudră;

* 100 ml sos soia;

* 50 ml ulei de măsline;

* 1 lingură zahăr;

* 4 căței usturoi;

* piper, boia de ardei iute;

* 1 lingură busuioc uscat;

* 100 ml vin alb.

Mod de preparare:

1. Se amestecă bine sosul de soia, uleiul de masline, ghimbirul, usturoiul pisat, zahărul, piperul, boiaua de ardei, busuiocul și vinul.

2. Se scufundă fiecare aripioară prin marinada rezultată și se așează într-un bol. Sosul care rămâne se toarnă peste aripioare, se acoperă vasul cu folie alimentară și se pune la rece o oră.

3. Se scot aripioarele din marinadă și se așează pe grătarul incins bine. Se lasă la rumenit, pe ambele parti, cu grijă, să nu se ardă. Se pot servi cu salată verde/ardei copți/orez, în funcție de preferințe.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Ciorbă cu perișoare de pui

Ingrediente:

* 400 g carne tocată de pui de la Fermele Crevedia;

* 1 ou;

* 1 legatură mărar;

* 1 legatură pătrunjel;

* 1 lingură orez cu bobul mic

* Sare, piper;

* 1 ceapă, 3 cartofi, 2 morcovi, 2 ardei;

* 500 ml borş;

* 1 legatură leuştean;

* 2 lingurițe ulei de floarea-soarelui;

* 50 g smântână.

Mod de preparare:

1. Se condimentează carnea tocată de pui cu sare și piper. Se adaugă orez, ou, mărar şi pătrunjel. Se amestecă bine şi se lasă câteva minute la rece.

2. Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun să fiarbă în apă cu sare şi cu 2 linguriţe de ulei.

3. Se modelează perişoarele şi se pun să fiarbă în ciorbă împreună cu legumele. Se strecoară borşul într-un ibric şi se lasă să clocotească câteva minute, apoi se adaugă în ciorba de perişoare. Se poate servi cu leuştean verde şi cu smântână.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Piept de pui cu mazăre și orez

Ingrediente

* 1 piept de pui Fermele Crevedia;

* 1 ceapă;

* 2 căței de usturoi mari;

* 1 ceașcă de mazăre;

* 1 foaie de dafin, sare, piper;

* 1 cană pasta de roșii;

* 1 ceașcă smântână;

* ulei.

Preparare

Se toacă ceapa și usturoiul mărunt și se prăjesc în ulei. Se adaugă pieptul de pui tăiat bucățele. După ce carnea s-a rumenit și și-a schimba culoarea, se adaugă mazărea. Se pun apoi sarea, piperul, pasta de roșii și foaia de dafin. Se lasă la fiert, după care se adaugă smântâna . Se mai lasă să fiarbă încă 2-3 minute și se po