Recomandarea săptămânii

Chiftele suedeze de pui în sos alb

Ingrediente:

  • 700 g piept de pui tocat;
  • 1 ceapă mare;
  • 2 căței de usturoi;
  • 4 ouă de prepeliță;
  • 2 lingurițe de tărâțe de ovăz;
  • mărar, sare, piper.

Sos:

  • 600 ml lapte 0,1% grăsime;
  • 1 gălbenuș ou;
  • 2 lingurițe amidon;
  • 2 căței de usturoi;
  • 200 ml din apa în care au fiert chiftelele.

Mod de preparare:

  1. Se amestecă ingredientele pentru chiftele, se omogenizează bine, se formează chiftele rotunde, nu prea mari, care se fierb în apă cu sare. Se lasă să fiarbă aproximativ 20-25 minute.
  2. Între timp se pregătește sosul: se amestecă gălbenușul, 2 linguri de lapte și amidonul, apoi se subțiază cu cca 100 ml lapte.
  3. Se pune la fiert laptele împreună cu 200 ml din zeama în care au fiert chiftelele. Cand începe să fiarbă, se adaugă încet amestecul de amidon, ou și lapte. Se amestecă cu un tel, până se îngroașă. (cca 5 min)
  4. Se potrivește de sare, piper și se pun în sos usturoiul pisat și chiftelele.
  5. Se lasă să fiarbă acoperit încă 10-15 min.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.edithskitchen.ro

Recomandarea săptămânii

Pui cu sos de lămâie coaptă și sparanghel

Ingrediente:

  • 3 pulpe întregi de pui Fermele Crevedia (sau 6 pulpe inferioare; aprox 800 gr carne de pui cu os);
  • 1/2 lămâie bio;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 linguriță cu vârf unt;
  • 2 fire mărar;
  • 2 fire pătrunjel;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • 18 fire sparanghel verde;
  • sare, piper negru, turmeric.

Mod de preparare:

  1. Se absorb pulpele cu servețele și se presară cu sare, piper negru și turmeric. Se adaugă uleiul și se masează.
  2. Se așază pulpele într-o tavă/vas termorezistent, cu puțin spațiu între ele.
  3. Se taie lămâia felii subțiri și se așază printre și sub pulpe. Se toarnă două linguri de apă în tavă.
  4. Se coace carnea la 200 grade C timp de 45 minute, până e rumena și pielea crocantă.
  5. Se pune apa la fiert într-o oală și când fierbe se adaugă sparanghelul. Se lasă la opărit 1-2 minute (depinde de grosime), apoi se scoate pe o farfurie și se  presară cu puțină sare.
  6. Se scoate tava din cuptor și se transferă carnea pe platoul de servire. Se scot pe tocător feliile de lămâie coapte.
  7. În sosul rămas în tavă se adaugă usturoiul strivit, untul și se amestecă. Se adaugă apoi verdețurile tocate, lămâile tocate mărunt, mărunt și se râșnește puțin piper negru. Se amestecă iar. Se gustă sosul de sare.
  8. Se toarnă sosul peste pulpe. Se așază sparanghelul în jurul puiului. Se servește imediat.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Recomandarea saptămânii

Sarmale cu piept de pui Fermele Crevedia și ciuperci

Ingrediente: · 1 piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 varză murată;

· 1 ceapă;

· ulei de măsline;

· 1 cană de orez;

· 1 bucată bacon;

· 1 bucată cârnat afumat;

· 7-8 ciuperci proaspete;

· boia, sare, piper, pastă de roșii,3-4 căței usturoi;

· 2-3 roșii din conservă;

· foaie de dafin, cimbru proaspăt, mărar verde.

Mod de preparare:

1. Se desface varza murată și se spală în 2 ape să nu fie prea sărată.

2. Se pregătește umplutura: se toacă carnea împreuna cu baconul, cârnatul, ciupercile și usturoiul.

3. Într-o cratiță se călește ceapa cu uleiul de măsline și foaia de dafin, se adaugă boiaua, pasta de roșii și carnea și se amestecă. Se adaugă sos picant, orezul și se stinge apoi aragazul. Se pune mărar verde și cimbru verde.

4. Se umplu sarmalele și se așază în vasul în care vor fierbe. Se pune puțină varză tocată mărunt pe fund și crenguțe de cimbru, mărar și dafin. Se zdrobesc 1-2 roșii din conservă și se stropesc cu puțină pastă de roșii. Se aranjează sarmalele în oală. Se pot pune slănină și cârnați afumați între sarmale. Se stropesc cu pastă de roșii și ulei, apoi se adaugă apă călduță, să acopere sarmalele.

5. Se pun la fiert la foc domol până se fierbe orezul, se sting și se lasă acoperite să se înmoaie în oală. 6. Se pot servi cu smântână, după gust.

Vă dorim poftă buna!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Piept de pui Kiev

Ingrediente:

· 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

· 200 g unt;

· 1 legatură pătrunjel;

· 4 căței usturoi pisați;

· 200 g făină;

· 3 ouă;

· 200 g pesmet;

· sare;

· piper;

· 600 ml ulei pentru prăjit.

Pentru garnitură:

· 50 g unt;

· 200 g mazăre congelată;

· 200 g baby carrot congelat;

· 150 ml apă;

· sare;

· piper.

Mod de preparare:

1. Se amestecă 200 g din untul păstrat la temperatura camerei cu sare, piper, pătrunjel tocat și usturoi pisat. Se formează un rulou din acesta, se învelește în folie alimentară și se pune în congelator pentru 15 minute.

2. Fiecare piept de pui se împarte în două, cu grijă să se îndepărteze pielițele și se poate face un buzunar sau se poate bate ca pe șnițele.

3. Dacă se realizează acel buzunar în pieptul de pui trebuie avut grijă să nu se găurească până la capat și se introduce untul ușor, iar dacă se alege varianta 2, se pune bucata de unt astfel încât să fie cât mai bine învelită de carne și să nu se scurgă în timp ce va fi prăjit. Se pune carnea cu unt în ea într-o folie alimentară, se rulează și se strânge bine, apoi se pune la congelator 10 minute.

4. După acest interval se dă carnea prin făină, apoi se scufundă și se acoperă cu ouăle bătute.

5. Se tăvălește carnea prin pesmet și se prăjește la foc mediu, în baie de ulei încins, în jur de 7-9 minute pe fiecare parte, până se rumenește ușor.

6. Pentru garnitură se topește untul, se adaugă legumele și se călesc putin, se asezonează cu sare și piper, se toarna apă și se acoperă vasul cu un capac.

7. Se lasă să se gătească la foc mic-mediu în jur de 2-3 minute, se ia capacul și se continuă până se evaporă lichidul.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro

Recomandarea săptămânii

Piept de pui în stil franțuzesc 

Ingrediente:

· 400 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 2 bucăți ceapă;

· 4 linguri maioneză;

· 4 linguri smântână;

· 160 g cașcaval;

· 2 căței usturoi;

· 1 lingură ulei rafinat;

· 1 lingură mărar;

· 1 linguriță sare;

· 1/2 linguriță boia de ardei dulce;

· 1 linguriță piper negru măcinat.

Mod de preparare:

1. Se taie ceapa semi-inele. Pieptul de pui se taie în jumătăți, apoi se feliază în felii cu grosimea de circa 1-2 cm.

2. Într-un bol se pune maioneza, se adaugă smântâna, usturoiul pisat, boia de ardei dulce, piper negru, 100 g de cașcaval ras, mărarul tocat și se amestecăi bine până se obținețe o compoziție unică.

3. Se unge cu ulei o tigaie de fontă cu diametrul (22 cm) și se aranjază primul strat de piept de pui. Se condimentează cu sare, piper negru și se acoperă cu jumătate de cantitate din amestecul de smântână cu cașcaval.

4. Se repartizează uniform un strat de ceapă și se asezonează cu sare și piper negru. Se acoperă cu ultimul strat de piept de pui, se condimentează cu sare și piper negru. Se pune amestecul rămas de smântână cu cașcaval. Se aranjează ultimul strat de ceapă și se asezonează cu sare și piper negru.

5. Se repartizează uniform 60 g de cașcaval ras și se dă tigaia la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 35-40 de minute.

6. Se decorează cu pătrunjel tocat.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.savuros.info

Recomandarea săptămânii

Drob din ficat de pui Fermele Crevedia

Ingrediente:

· 1 kilogram ficat de pui Fermele Crevedia;

· 1 ceapă;

· 1 morcov;

· 2 legături usturoi verde;

· 3 legături ceapă verde;

· 2 legături mărar;

· 2 legături pătrunjel;

· 7 ouă;

· 100 grame unt;

· sare, piper.

Mod de preparare:

1. Ficatul de pui se pune la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa şi morcovul. Se lasă să fiarbă bine, aproximativ 20-25 de minute, apoi se scurg de zeamă.

2. Ficăţeii fierţi se dau la robot împreună cu untul, la temperatura camerei până se obţine o pastă.

3. Ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul şi mărarul se taie mărunt. Pasta de ficat se transferă într-un vas, peste ea se adaugă verdeţurile tocate, ouăle, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă.

4. Compoziţia rezultată se împarte în două tăvi pentru cozonac, căptuşite cu hârtie de copt. Din loc în loc, se pot pune ouă fierte întregi, care se apasă pentru a intra complet în compoziţie.

5. Tăvile se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 1-1,5 ore, până când drobul este bine legat, iar deasupra este frumos rumenit.

6. Se poate servi cald sau rece, după preferinţă.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.delicatesa.ro

Recomandarea săptămânii

Tocăniță de pipote și inimi de pui Fermele Crevedia

Ingrediente:

· 1 kg pipote și inimi de pui Fermele Crevedia;

· 2 cepe;

· 5-6 căței de usturoi;

· 2 cești de apă;

· suc de roșii;

· sare, piper;

· busuioc, cimbru, dafin;

· ulei de măsline;

· 1 lingură miere de albine;

Pt piure:

· 4 cartofi;

· 1 lingură unt;

· lapte;

· sare.

Mod de preparare:

1. Se spală și se curață bine pipotele și inimile. Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se pun la călit în ulei incins. Se adaugă apoi pipotelele și inimile și se condimentează cu sare, piper, cimbru, o foaie de dafin sau alte plante aromatice, după gust.

2. Se adaugă 2 cești de apă, se acoperă vasul cu un capac și se lasă să fiarbă până se frăgezesc bine pipotele.

3. Se pune sucul de roșii și se lasă la fiert. Când sosul scade și se îngroașă puțin, mâncarea e aproape gata.

4. Se mai adaugă o lingură de miere de albine, se amestecă doar cât să se omogenizeze și se oprește focul. (Mierea, pe lângă faptul că îi dă un gust nemaipomenit sosului de roșii, îi taie din aciditate.)

5. Tocanița de pipote și inimi de pui se poate servi cu piure de cartofi.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Frigărui de inimi și pipote de pui Fermele Crevedia

Ingrediente:

· 1/2 porție pipote și inimi Fermele Crevedia;

· piper, chili.

Sos de roșii:

· 1 linguriță cu vârf unt;

· 1 linguriță cu vârf pastă de roșii;

· 1 cățel mic de usturoi;

· 1/8 linguriță chimion măcinat;

· fulgi de chili;

· sare, piper negru.

Pentru servire:

· 1 pita la grătar;

· 1 lingură iaurt.

Mod de preparare:

1. Se curăță pipotele și inimile de grăsime și se înșiră pe frigărui. Se presară cu piper negru proaspăt măcinat și chili, după gust.

2. Se încinge o tigaie grill la foc maxim, timp de 5 minute, fără adaos de grăsime. Se pun frigăruile în tigaie la distanță unele de altele și se prăjesc pe ambele părti până se rumenesc.

3. Cât se fac pipotele și inimile, se topește untul într-o tigaie mică. Se adaugă pasta de roșii și se călește 30 secunde. Se adaugă apoi usturoiul strivit și se călește 30 secunde. Se adaugă condimentele (chimion, piper negru râșnit, chili) și se amestecă

4. Se adaugă 2 linguri de apă și sare și se amestecă bine. Pasta de roșii se va dizolva și se va forma un sos. Când sosul ajunge la fierbere se ia tigaia de pe foc.

5. Când frigăruile sunt gata, se ung cu sos de roșii peste tot si se așază pe pită. Se toarnă sosul deasupra. Alături se pune o lingură generoasă de iaurt (grecesc sau de oaie) și se servesc calde.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Recomandarea săptămânii

Stufat de pui cu leurdă

Ingrediente:

· un piept mare de pui Fermele Crevedia;

· 4 bucăți ceapă uscată;

· 4 legături ceapă verde(cozi);

· 4 legături leurdă;

· ulei de măsline;

· 5 linguri sos de roșii Cirio Passata;

· sare, piper, vegetal.

Mod de preparare:

1. Se curăță ceapa uscată și se spală. Într-o cratiță se pune uleiul de măsline și ceapa la călit, după ce a fost tăiată mărunt. Se lasă la foc mic aproximativ 5 minute apoi se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe mici. Se adaugă puțină sare și vegeta și se lasă la fiert la foc mic.

2. Pieptul de pui se fierbe în suc propriu 30 minute. Când acesta este fiert iar sosul a scazut se adaugă ceapa verde și leurda (spălate și tăiate).Se mai lasă la fiert încă 10 minute apoi se pune sosul de roșii Cirio Passata. Se dă iar la fiert 5 minute și se adaugă piper și sare dacă mai este necesar.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Clătite cu ficăței de pui Fermele Crevedia

Ingrediente:

· clătite (făină, lapte, sare, ou);

· 2 cepe;

· 500 g ficat de pui Fermele Crevedia;

· 3 linguri smântână mai grasă;

· frunze proaspete de pătrunjel;

· 100 ml vin;

· sare;

· piper;

· 1 lingură ulei de măsline;

· 150 g cașcaval;

· puțin unt.

Mod de preparare:

1. Se călește ceapa tocată mărunt, se adaugă ficățeii spălați și tăiați bucățele și se lasă să se rumenească puțin. Se condimentează după gust cu sare și piper.

2. Se adaugă vinul și se lasă să fiarbă bine ficățeii, iar la final se adaugă smântâna și pătrunjelul tocat mărunt.

3. Se împarte compoziția în 4-5 parți și se rulează strâns clătitele.

4. Se unge o tavă cu unt, se așază clatitele, iar pe deasupra se pune cașcavalul ras și se dă tava la cuptor până se topește și se rumenește puțin cașcavalul.

5. Clatitele se pot servi cu sos tzatziki !

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro