Recomandarea săptămânii

Pate de casă, din ficat de pui

Ingrediente:

* 550 g ficat de pui Fermele Crevedia;

* 1 ceapă;

* 1 cățel de usturoi;

* 2 foi de dafin;

* 2 gălbenușuri fierte tari;

* 80 g unt de 65% grăsime;

* 1 lingură muștar;

* 1 linguriță cimbru uscat;

* sare;

* 10 boabe de piper;

* piper măcinat.

Mod de preparare:

1. Se spală bine ficatul, se lasă să stea în apă rece cam 30 de minute. Se curăță de pielițe cu grijă și se spală pentru ultima data. Apoi se pune într-o cratiță, se adaugă ceapa curățată și taiată pe jumătate, cățelul de usuroi curățat, sare, boabele de piper și foile de dafin. Se acoperă totul cu apă și se pun pe foc.

2. Când se formează spuma se ia cu ajutorul unei palete și se lasă să fiarbă 30 de minute. După ce ficatul a fiert, se trece pe sub un jet de apă calduță, se scurge bine și se lăsă la răcit.

3. Ficatul rece se pune la robot, împreună cu ceapa, untul la temperatura camerei, galbenușurile trecute prin răzătoarea mică, se mixează până se obține o pastă. Se adaugă sare și piper, după gust, muștar și cimbru și se mixează pentru ultima dată.

4. Se va obține un pate cremos. Se poate pune într-o caserolă și se păstrează la rece.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Frigărui de pui

Ingrediente: (8-9 frigărui)

* 600 g piept de pui Fermele Crevedia;

* 1 vănătă medie;

* 2 cepe roșii noi;

* 1 ardei roșu;

* 3-4 roșii;

* 10-12 ciuperci champignon;

* 2 dovlecei;

* 2-3 ardei iuți verzi;

* usturoi deshidratat;

* 150 ml lapte degresat;

* boia dulce, sare, piper;

* 2-3 linguri ulei de măsline;

* 8-9 bețe pentru frigărui.

Mod de preparare:

1. Se taie pieptul de pui în bucățele potrivite și se pun într-un vas ceramic. Se acoperă, în întregime, cu lapte și se bagă în frigider pentru o oră.

2. După o oră, se scurg și se mută într-un vas separat. În același vas se adaugă legumele taiate în bucățele cam de aceeași dimensiune cu bucățile de pui. Se condimentează cu usturoi deshidratat, boia dulce, sare și piper și se amestecă bine. Se acoperă vasul cu o folie de plastic alimentară și se bagă în frigider pentru încă o oră.

3. Se formează frigăruile, alternând bucățile de pui cu cele de legume. Se ung frigăruile de pui cu puțin ulei de măsline.

4. Se prăjesc pe grătarul încins foarte foarte bine, câte 3-4 minute pe fiecare parte, sau până când carnea este complet pătrunsă.

5. Frigăruile de pui se servesc calde.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lauraadamache.ro

Recomandarea săptămânii

Spaghete cu carne tocată de pui

Ingrediente:

* 300 gr spaghete;

* 1 1/2 piept de pui Fermele Crevedia dezosat;

* 1 borcan mic de ciuperci;

* 1 ceapă;

* 2 linguri ulei;

* 1 linguriță unt;

* 1 linguriță rasă busuioc;

* 400 gr roșii în suc propriu;

* 100 ml vin;

* sare, piper;

* cașcaval;

* pătrunjel verde.

Mod de preparare:

1. Se spală și apoi se toacă pieptul de pui cu ajutorul mașinii de tocat carne. Se curăță ceapa, se spală și se mărunțește. Se scurg ciupercile de zeamă și se spală în două-trei ape, apoi se taie mărunt.

2. Se pune într-un vas uleiul la încins, se adaugă ceapa și se lasă să se înmoaie 2-3 minute. Se adaugă apoi apoi carnea și ciupercile. Se mai lasă și acestea 3-4 minute, apoi se toarnă o cană de apă și vinul. Se acoperă cratița și se lasă să scadă la foc potrivit. Se toacă roșiile cubulețe și se pun mai spre final. Se condimentează după gust cu sare, piper și busuioc. Se mai lasă să dea cateva clocote și sosul este gata.

3. Într-o oală se pun la fiert apa cu un praf de sare și untul. Când dă în clocot se pun pastele. Se lasă să fiarbă 10-12 minute, apoi se scurg de apă.

4. Se adaugă pastele peste sos și se amestecă. Deasupra se rade cașcaval si se presară pătrunjel verde tocat.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucătăraș.ro

Recomandarea săptămânii

Supă de roșii cu piept de pui

Ingrediente

* 1 kg piept de pui dezosat Fermele Crevedia;

* 2 kg.roșii;

* 2 morcovi;

* 1 ardei kapia verde;

* 1 gogoșar roșu;

* 1 rădăcină de păstârnac;

* 2 morcovi;

* sare după gust;

* 2 cepe roșii, una albă;

* 2 linguri de ulei;

* 1 kg cartofi;

* câteva fire de pătrunjel și leuștean verde.

Mod de preparare

1. Se spală pieptul și se pune pe foc până clocotește, apoi se aruncă apa, se taie carnea cubulețe și se pune într-o oală la fiert, cu apă și puțină sare.

2. Se curăță ceapa, se toacă, se călește până devine translucidă și se adaugă legumele (gogoșarul, ardeiul kapia, morcovul, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel), tocate mărunt, apoi se adaugă peste carne, se pun și cartofii tăiați cubulețe și se fierb la foc mic.

3. Se spală roșiile, se taie felii și se mixează bine, apoi se pun la fiert, separat. Când carnea și legumele sunt fierte foarte bine, se adaugă sucul de roșii obținut și se lasă să mai dea în câteva clocote, apoi se oprește focul. Se presără câteva fire de pătrunjel și leuștean proaspăt tocate mărunut.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.gustos.ro

Recomandarea săptămânii

Recomandarea săptămânii

Biryani de pui

Ingrediente (4 porții):

* 6 buc pulpe dezosate Fermele Crevedia;

* 2 cepe mici;

* 6 căței de usturoi;

* 1 linguriță praf de ghimbir;

* 1 linguriță chimen;

* 1 linguriță coriandru boabe;

* 6 păstăi cardamom;

* 1 linguriță boia de ardei iute;

* 1 linguriță curry;

* 2 foi dafin;

* 1 cană orez basmati înmuiat în apă fierbinte;

* 1 ceașcă fulgi de migdale;

* 1 ceașcă stafide;

* 1 – 2 căni supă de pui strecurată sau apă;

* 1 legatură coriandru proaspăt.

Mod de preparare:

1. Pulpele de pui se taie cuburi și se pun deoparte. Se pot folosi și întregi, după preferințe. Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se pun în cratiță cu puțin ulei, să se călească.

2. Cardamonul se scoate din păstai și se pisează în mojar, împreună cu chimenul și boabele de coriandru. Se amestecă apoi împreună cu ghimbirul, boiaua, curry și foile de dafin și se toarnă peste ceapă, în cratiță. Se vor amesteca bine.

3. După ce ceapa devine ușor aurie, se adaugă bucățile de pulpe și se lasă până când carnea devine mată și albă. Se adaugă orezul basmati (înmuiat înainte în apă fierbinte) și 1- 2 căni cu apă sau supă de pui strecurată.

4. Se lasă să fiarbă totul până când orezul absoarbe toată zeamă. Dacă este necesar, se mai poate adăuga apă sau supă de pui.

5. La final, se adaugă stafidele, se mai lasă 5 minute și se stinge focul. Deasupra se presară coriandru verde tocat și fulgi de migdale.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.mancare.ro

Recomandarea săptămânii

Tocaniță de pipote

Ingrediente:

* 1 pungă pipote Fermele Crevedia;

* 500 ml supă de pui;

* 2 ardei grași de culori diferite;

* 1 ceapă veche;

* 1 legatură ceapă verde;

* 2 linguri bulion;

* 1 linguriță făină;

* 3 linguri ulei;

* sare;

* 1 legătură pătrunjel.

Mod de preparare:

1. Se curață bine pipotele, se spală și se pun la fiert în apă cu sare pentru 60 de minute.

2. Cele două tipuri de ceapă se pun împreună, tocate, în ulei încins. Se adaugă apoi și ardeii tăiați.

3. După ce acestea s-au rumenit, se adaugă pipotele tăiate mărunt, supa de pui și se lasă la fiert pentru 15 minute.

4. Se adaugă bulionul amestecat cu făina și puțină apă și se mai lasă 15 minute la fiert. Se potrivește de sare și se poate servi cu pătrunjel și mămăligă, după gust.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspiratie: www.retetepractice.ro

Recomandarea săptămânii

Salată cu piept de pui

Ingrediente:

* 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

* 400 g roșii cherry;

* salată verde;

* ceapă mare;

* 1 avocado;

* 2 lime/o lămâie;

* coriandru proaspăt;

* 3 linguri ulei de măsline;

* pudră de usturoi;

* boia de ardei dulce;

* piper, sare.

Mod de preparare:

1. Se feliază pieptul de pui și se condimentează cu piper, pudră de usturoi și boia de ardei dulce. Se gătește pe grătarul încins până când se pătrunde bine.

2. Între timp, se spală și se taie salata, ceapa, roșiile și avocado. Se pun toate într-un castron.

3. Se amestecă uleiul de măsline cu sarea, piperul, sucul de la lime/lămâie și coriandrul tocat mărunt, pentru a pregăti dressingul.

4. După ce pieptul de pui s-a pătruns, se lasă la răcit și se taie cubulețe apoi se amestecă în salată împreună cu dressingul.

5. Salata de pui se poate servi cu crutoane proaspete, făcute dintr-o pâine mai veche, băgată la cuptor cu puțin ulei de măsline, pentru a deveni crocante. De asemenea se pot adăuga, după gust, cubulețe de brânză.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspiratie: https://www.retetepractice.ro/retete/salata-de-pui

Recomandarea săptămânii

Quesadilla cu pui și sos picant

Ingrediente:

Pentru lipii

* 500-600 gr făină albă;

* un cub drojdie(25 gr);

* 1/2 linguriță sare;

* 1 lingură unt;

* 250-300 ml apă.

Pentru salsa de legume :

* 4 ardei grași (2 roșii, 2 galbeni);

* un ardei iute;

* o cană suc roșii;

* o roșie mare;

* sare, piper, busuioc, cimbru, boia;

* codițe ceapă verde;

* o lingură ulei de măsline.

Pentru umplut

* un piept mare de pui Fermele Crevedia;

* sos teriyaki, sare, piper, busuioc;

* 200-250 gr cașcaval;

* două cepe roșii.

Pentru sosul alb

* un ou;

* 200 ml ulei;

* 3 linguri smântână;

* codițe ceapă verde;

* 1/2 linguriță praf de usturoi.

Mod de preparare:

Lipii:

1. Se pun făina, zahărul, drojdia și untul într-un vas. Se toarnă, puțin căte puțin, apă călduță (nu fierbinte) și se frământă un aluat potrivit de tare. Dacă este necesar, se mai adaugă apă sau faină până se obține un aluat ferm, nelipicios. La final se adaugă sarea și se omogenizează. Se lasă la dospit, la loc cald, pentru o oră.

Salsa:

2. Se coc ardeii pe grătar. Când se răcesc, se decojesc și se curăță de semințe și cotor. Într-o cratiță se pun sucul de rosii, ardeiul iute feliat, doi dintre ardei, roșia tocată bucăți mari și uleiul. Se blenduiesc până se obține un amestec fin și omogen. Se pun la foc mic și se lasă să dea cateva clocote apoi se adaugă și ceilalți ardei tocați mărunt și ceapa taiată rondele fine. Se mai dă un clocot și se adaugă sare, piper, boia, busuioc.

Umplutura:

3. Se taie pieptul de pui bucăți mai mari, se condimentează cu sare, piper, busuioc și o lingură sos teriyaki. Se pun în ulei încins (2-3 linguri) și se adaugă 50 ml apă. Se lasă la foc mic până e bine pătruns și apa este scăzută. Carnea se poate prepara și la grătar sau se poate prăji în ulei.

4. Se taie ceapa julien iar cașcavalul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari.

5. Sosul se prepară făcând o maioneză din ou, ulei și sare, la care se adaugă smântâna, praful de usturoi și ceapa verde tocată. 6. Când aluatul a crescut bine, se împarte în 10, formând biluțe (depinde și de mărimea tigăii), se înfăinează blatul de lucru și se întind cu sucitorul lipii rotunde care se coc în tigaia fără ulei, timp de un minut pe fiecare parte.

7. Se iau apoi câte două lipii, se încălzesc ușor, una se pune pe blatul de lucru, iar pe cea ramasă în tigaie punem un strat de cașcaval ras, felii de carne, ceapă roșie, 2-3 linguri de salsa, apoi cașcaval și cea de-a doua lipie. Se presează cu mana lipind între ele ingredientele, se învârt cu totul când pe-o parte, când pe cealaltă și se lasă în total cam 2-3 minute având grijă să nu se ardă lipiile. 8. Se scot pe un fund de lemn și se porționează. Se pot servi alături de cartofi prăjiți.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspiratie: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Aripioare de pui crocante gen KFC

Ingrediente:

* 750 g aripi de pui Fermele Crevedia;

* 4 ouă;

* făină;

* 50 g fulgi de porumb naturali;

* sare, piper, fulgi de chili;

* ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

1. Aripioarele de pui se secționează, se păstrează partea mare și cea intermediară. Vârfurile aripilor se pot congela și se pot folosi ulterior la supă Se sărează și se condimentează, după gust.

2. Pentru pane se folosesc făina, oul bătut cu sare și chili, fulgii de porumb pisați. Se trec aripioarele prin faină-ou-fulgi.

3. Aripile de pui se pot prăji în ulei sau se pot coace pe hartie de copt, în cuptor (se stropesc cu un pic de ulei în acest caz). Se prăjesc la foc mediu spre mic ca să se pătrundă până la os, apoi se scot pe servețele absorbante.

4. Lângă aceste aripioare de pui crocante se poate adăuga sos de usturoi cu smântână și iaurt.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Spaghete cu sos de roșii și piept de pui

Ingrediente:

● 1 piept de pui Fermele Crevedia;

● 100 gr parmezan;

● 1 pachet spaghete;

● busuioc;

● 1 cutie sos de roșii;

● 2 cepe;

● cimbru, piper, sare.

Mod de preparare:

1. Pastele se pun la fiert cu puțină sare, respectând timpul indicat pe pachet (în general 8-10 minute). Ceapa se toacă mărunt și se pune la prăjit, după care se adaugă si puiul care a fost tăiat bucăți. După ce s-au rumenit, se adaugă sosul de roșii si condimentele.

2. Spaghetele se scurg bine de apă și apoi, peste ele, se adaugă sosul cu puiul și se presară parmezanul dat pe răzătoare.

Vă dorim poftă bună!