Recomandarea săptămânii

Drob din ficat de pui

Ingrediente:

· 1 kilogram ficat de pui Fermele Crevedia;

· 1 ceapă;

· 1 morcov;

· 2 legături usturoi verde;

· 3 legături ceapă verde;

· 2 legături mărar;

· 2 legături pătrunjel;

· 7 ouă;

· 100 grame unt;

· sare, piper.

Mod de preparare:

1. Ficatul de pui se pune la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa şi morcovul. Se lasă să fiarbă bine, aproximativ 20-25 de minute, apoi se scurg de zeamă.

2. Ficăţeii fierţi se dau la robot împreună cu untul, la temperatura camerei până se obţine o pastă.

3. Ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul şi mărarul se taie mărunt. Pasta de ficat se transferă într-un vas, peste ea se adaugă verdeţurile tocate, ouăle, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă.

4. Compoziţia rezultată se împarte în două tăvi pentru cozonac, căptuşite cu hârtie de copt. Din loc în loc, se pot pune ouă fierte întregi, care se apasă pentru a intra complet în compoziţie.

5. Tăvile se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 1-1,5 ore, până când drobul este bine legat, iar deasupra este frumos rumenit.

6. Se poate servi cald sau rece, după preferinţă.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.delicatesa.ro

Recomandarea săptămânii

Pui umplut cu mere și portocale

Ingrediente:

· 1 pui Fermele Crevedia;

· 2 mere;

· 2 portocale;

· 2 linguri miere;

· puțin ulei;

· sare, piper;

· oregano.

Mod de preparare:

1. Se spală puiul întreg, se condimentează bine cu sare, piper și oregano în interior și în exterior. Se unge cu miere și puțin ulei, se umple cu feliile de la un măr și o portocală.

2. Se așază într-un vas termorezistent uns, se toarnă o cană cu apă, se acoperă cu folie de aluminiu, se fac câteva găuri la folie și se dă la cuptor. După aproximativ 40 de minute se scoate folia și se mai lasă în cuptor până se rumenește și se mai stropește cu sosul din vas din când în când.

3. După ce s-a rumenit se scoate pe un platou, se ornează cu restul de măr și portocală și se servește cu încredere. Se poate servi cu piure de cartofi, după gust.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Spaghete bolognese cu carne tocată de pui

Ingrediente:

· spaghete;

· 1 morcov;

· 1 țelină;

· 2 cepe;

· 300g piept de pui Fermele Crevedia tocat;

· 200ml suc de roșii;

· pătrunjel;

· sare, piper.

Mod de preparare:

1. Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2. Într-o tigaie se încinge puțin ulei și se călesc cele 2 cepe tăiate mărunt.

3. Se adaugă pieptul de pui tocat, apoi morcovul și țelina date pe răzătoare. Se toarnă sucul de roșii, se condimentează cu sare și piper, se pune capacul și se lasă la foc mic până scade sosul, aproximativ 1 oră.

4. La sfârșit se adaugă pătrunjelul tocat și sosul astfel obținut se toarnă peste pastele fierte.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.gustos.ro

Recomandarea săptămânii

Paste cu piept de pui și parmezan

Ingrediente:

* 350 gr paste;

* 50 gr unt;

* 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

* sare, piper;

* 5-6 linguri ulei;

* 50 gr parmezan;

* 1 legătură pătrunjel.

Mod de preparare:

1. Se taie pieptul de pui cubulețe și apoi se prăjește în ulei încins. Se condimentează cu sare, piper și se lasă la rumenit, la foc mediu.

2. Separat, se pun pastele la fiert în apă cu sare și ulei. Când sunt fierte, se scot și se lasă sub jet de apă rece.

3. Se pune untul în tavă, se topește, se adaugă pastele scurse, se săreaza și se adaugă pieptul de pui. Se presară cu parmezan și pătrunjel, după care se introduc în cuptorul încins, pentru 10 minute.

4. Pastele cu piept de pui și parnezan se servesc calde.

Vă dorim poftă buna!

Sursa de inspirație: www.culinar.ro

Recomandarea săptămânii

Ruladă de pui cu salată şi legume

Ingrediente:

* 300 g ruladă din piept de pui Fermele Crevedia;

* morcov;

* roşii cherry;

* ardei gras verde;

* ardei gras roşu;

* salată verde;

* câteva frunze de spanac;

* usturoi, pătrunjel;

* ceapă alba și verde;

Pentru sos:

* 1 lingură de ulei de măsline;

* 3 linguri de zeamă de lămâie;

* sare, piper;

* 1 praf boia de ardei picant;

* ghimbir ras.

Mod de preparare:

1. Pieptul de pui se bate cu ajutorul unui ciocan de bucătărie până se obține o grosime de circa 1 cm. Ceapa, usturoiul, pătrunjelul și ceapa verde se toacă mărunt. Se adaugă sare, piper și 2 linguri de ulei de măsline, după gust. Pieptul se rulează și se prinde cu ajutorul scobitorilor (sau se poate folosi ață de bucătărie). Rulada se așează într-o tavă neaderenta, unsă cu puțin ulei de măsline și se dă la cuptor la 180 C, pentru 30 de minute.

2. Se taie rondele rulada din piept de pui preperată anterior la cuptor şi se pune într-un castron, alături de morcovul crud tăiat felii, roşii cherry tăiate pe jumătate, ardei gras verde şi roşu, ceapă, câteva frunze de salată verde şi câteva frunze de spanac.

3. Se face un sos dintr-o lingură de ulei de măsline, 3 linguri de zeamă de lămâie, piper, sare, un praf boia de ardei picant şi rădăcină de ghimbir ras, cam cât jumătate de linguriţă.

Vă dorim pofta bună!

Sursa de inspirație: www.ebucataria.ro

Recomandarea săptămânii

Ciorbă de pui cu legume

Ingrediente:

* 2 aripi,1 piept de pui,1 spate pui Fermele Crevedia;

* 4 morcovi de mărime medie;

* 1 ceapă;

* 1 ardei verde;

* 1 ardei roșu;

* 1 țelină mică;

* 2 roșii;

* 70 g pastă de tomate;

* 1 lingură și jumătate borș magic;

* 1 lingură delicat;

* piper;

* 2-3 căței usturoi;

* pătrunjel verde.

Mod de preparare:

1. Se taie carnea de pui, se spală cu apă rece și se pune la fiert, adunând din când în când spuma.

2. Între timp se curață și se spală legumele iar apoi morcovul, ardeii, roșiile și țelina se toacă cubulețe, iar ceapa se toacă mărunt.

3. Când carnea este pe jumătate fiartă se adaugă legumele tocate și se lasă în continuare la fiert. După ce au fiert legumele și carnea se adaugă pasta de tomate, usturoiul, delicatul, piperul,și borșul. Se mai lasă la fiert câteva minute și se dă deoparte.

4. Într-un castron mai mare se bate 1 ou și se adaugă ușor ciorbă caldă peste, apoi se toarnă în oală amestecând de jos în sus, iar la sfarșit se presară pătrunjel verde.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Rulouri din piept de pui învelite în bacon

Ingrediente:

* 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

* 7-8 felii subțiri de bacon;

* muștar dulce (sau iute, după gust),

* 1 lingură sos de soia;

* condimente pentru pui;

* sare, piper;

* ierburi aromatice (după gust);

* frunze de pătrunjel;

* ulei de măsline.

Mod de preparare:

1. Se spală bine pieptul de pui și se dezosează, dacă este cazul. Se împarte in cei doi lobi. În funcție de mărimea lobilor se taie în fâșii pe lungime, groase de 1-1,5 cm și late cât feliile de bacon.

2. Se întinde o fâșie de bacon, se așează deasupra fâșia de piept de pui, condimentată cu condimente de pui și unsă cu muștar. Se acoperă cu frunze de pătrunjel după care se rulează și se prinde într-o scobitoare. Se repetă până se termină și carnea și baconul. La cuptor se pot așeza în tava sau în formă de brioșe.

3. Forma/tava se unge cu ulei de masline, la fel și rulourile și se adaugă și cateva picături de sos de soia. Se lasă la cuptor pentru 20-30 de minute.

4. Se pot servi cu orice garnitură se dorește.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație:www.culoriledinfarfurie.ro

Recomandarea săptămânii

Pui cu varză de Bruxelles și legume

Ingrediente:

 

  • 500 gr varză de Bruxelles;
  • 3-4 buc de carne de pui Fermele Crevedia;
  • 2 roșii;
  • 3 morcovi;
  • 1 ceapă;
  • 1 dovlecel;
  • 1 legătură marar;
  • sare, piper.

 

 

Mod de preparare:

 

  1. Se pune carnea separat la fiert (eventual se păstrează supa pentru alte preparate). Între timp se curață și se opărește varza, în apă clocotită cu sare.
  2. Legumele se rad sau se toacă mărunt, după preferințe și se călesc în 2 linguri de ulei. Se adaugă și varza și se mai lasă pe foc câteva minute, amestecând continuu. Se pune apa cât să acopere legumele și se lasă la fiert, la foc mic, 35-40 minute.
  3. Când e aproape gata, se pune carnea, se verifică varza dacă este bine fiartă, se potrivește de sare și piper, se pune mărarul și se mai lasă la foc mic cam 5 minute.
  4. Se poate servi și cu iaurt.

 

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămâni

Ciorbă de ceapă cu pui

Ingrediente:

* 9-10 cepe;

* un pui Fermele Crevedia;

* pastă de ardei sau boia;

* jumătate de litru de smântână,

* 3-4 gălbenuşuri;

* sare.

Mod de preparare:

1. Se taie cepele la ambele capete, apoi se cufundă într-un vas cu apă, unde vor sta timp de aproximativ o jumătate de oră, după care se curăţa şi se toacă mărunt. Se pune ceapa într-o oală de circa 3-4 litri, împreună cu patru linguri de ulei, puţină sare şi se amestecă în timp ce se înmoaie la foc mic. Se adăugă bucăţile de carne de pui, încă puţină sare şi nişte pastă de ardei sau boia dulce, apă caldă cât să acopere carnea şi se lăsă să fiarbă. 2. Când carnea este aproape gata, se completează cu apă, apoi se continuă fierberea.

3. Între timp, se pregătește un amestec dintr-o jumătate de litru de smântână de bivoliţă, gălbenuşurile şi usturoiul pisat (o căpăţână). Se omogenizează totul, se diluează amestecul cu zeama în care fierbe puiul, apoi se răstoarnă în oală, după ce a fost luată de pe foc. Se mai amestecă puţin, se completează cu sare, dacă mai este cazul şi frunze de pătrunjel. După gust, se poate adăuga zeamă de varză.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: retetele bucătarului Mircea Groza

Recomandarea săptămânii

Pate de casă, din ficat de pui

Ingrediente:

* 550 g ficat de pui Fermele Crevedia;

* 1 ceapă;

* 1 cățel de usturoi;

* 2 foi de dafin;

* 2 gălbenușuri fierte tari;

* 80 g unt de 65% grăsime;

* 1 lingură muștar;

* 1 linguriță cimbru uscat;

* sare;

* 10 boabe de piper;

* piper măcinat.

Mod de preparare:

1. Se spală bine ficatul, se lasă să stea în apă rece cam 30 de minute. Se curăță de pielițe cu grijă și se spală pentru ultima data. Apoi se pune într-o cratiță, se adaugă ceapa curățată și taiată pe jumătate, cățelul de usuroi curățat, sare, boabele de piper și foile de dafin. Se acoperă totul cu apă și se pun pe foc.

2. Când se formează spuma se ia cu ajutorul unei palete și se lasă să fiarbă 30 de minute. După ce ficatul a fiert, se trece pe sub un jet de apă calduță, se scurge bine și se lăsă la răcit.

3. Ficatul rece se pune la robot, împreună cu ceapa, untul la temperatura camerei, galbenușurile trecute prin răzătoarea mică, se mixează până se obține o pastă. Se adaugă sare și piper, după gust, muștar și cimbru și se mixează pentru ultima dată.

4. Se va obține un pate cremos. Se poate pune într-o caserolă și se păstrează la rece.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro