Recomandarea săptămâni

Supă Thai cu pui

Ingrediente:

* 300 – 400 grame de piept de pui Fermele Crevedia;

* două beţe de lemongrass (sau două lime);

* 3 cutii de lapte de cocos;

* 2 linguri de sos de peşte;

* 10-12 roşii cherry (sau 2 roşii obişnuite mai mici, coapte bine);

* câteva frunze de kaffir lime;

* 1 legătură de ceapă verde subţire (sau 3 cepe mici);

* 10 ciuperci proaspete;

* 4 bucăţi de galangal, decojite, sau 4 bucăţi decojite de ghimbir

* ardei iute (după gust);

* 1 lingură de pastă red curry sau pastă de lemongrass.

Mod de preparare:

1. Se fierbe pieptul de pui, se adaugă puţină sare, o tijă de lemongrass, crestată uşor cu un cuţit pentru a elibera aroma, 2 căţei de usturoi, 3-4 frunze de kaffir şi o bucată de ghimbir, tăiată în două. Dacă nu găsiți lemongrass, se pune în cratiţă o jumătate de lime, tăiată bucăţi.

2. După ce fierbe carnea, se scoate din cratiţă şi se taie cubuleţe. Se scot şi legumele și se păstrează supa.

3. Se pune o cutie cu lapte de cocos la fiert. Când dă în clocot, se adaugă cubuleţele de pui, bucăţile de ghimbir şi a doua tijă de lemongrass, tăiată în bucăţi mari. Se lasă la fiert încă 2-3 minute. Se adaugă apoi şi conţinutul celorlalte două cutii de lapte de cocos, supa rezultată din fierberea puiului, ciupercile tăiate jumătăţi, jumătate dintr-un ardei iute (tăiat fâşii), două linguri de sos de peşte şi ceapa (tăiată în bucăţi de câte 3 cm lungime). La sfârşit se pun şi frunzele de kaffir lime.

5. Dacă nu aveţi lemongrass se poate stoarce în supă sucul de la o lime sau chiar două, în funcţie de gust. Se mai lasă la fiert 5-6 minute. La final trebuie să rezulte o supă acrişoară şi picante, cu aromă de lapte de cocos şi lămâie.

6. Se poate adăuga o lingură de pastă de red curry, pentru culoare, sau o lingură de pastă de lemongrass.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Salată cu spanac și piept de pui

Ingrediente (4 porţii)

* 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

* 450 g spanac proaspăt;

* 250 g salată creaţă roşie (poate fi înlocuită cu salată verde);

* 2 mere potrivite;

* 1 felie de dovleac;

* 60 g stafide;

* 150 g nuci;

* ulei;

* sare;

* 50 g rucola;

* 2 roşii;

* 5-6 păstăi de fasole verde.

Pentru dressing

* 6 linguri ulei de măsline;

* zeama de la o lămâie;

* sare;

* piper.

Mod de preparare

1. Pentru salată, se spală spanacul, rucola şi salata şi se scurg bine într-o sită. Se spală pieptul de pui, se taie fâşii şi se usucă, apoi se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte uşor pe ambele părţi. Se scoate carnea din tigaie pe o farfurie, se sărează şi se lasă la răcit.

2. Se amestecă într-un bol mare frunzele de spanac şi cele de salată, merele şi dovleacul tăiate cubuleţe, pieptul de pui şi frunzele de rucola. Se amestecă bine ingredientele şi se adaugă stafidele, nucile, roşiile şi fasolea verde.

3. Pentru dressing, se amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie, se adaugă sare şi piper după gust, şi se bat bine. Se toarnă dressingul peste salată în momentul servirii.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Placintă cu piept de pui

Ingrediente:

* 3 buc piept de pui Fermele Crevedia;

* 3 buc ceapă albă;

* 2 morcovi;

* 500 g ciuperci proaspete, din conservă sau uscate;

* 3 linguri smântână;

* 250 g cașcaval;

* 1 linguriță sare;

* un sfert linguriță piper negru;

* 50 ml ulei de floarea soarelui;

* 1 pachet foietaj.

Mod de preparare:

1. Se decongelează aluatul foietaj, se întinde şi se unge fiecare foaie cu ulei. Se curață și se spală ceapa și morcovii, apoi se taie ceapa Julien iar morcovii se dau prin răzătoare. Se pun într-o tigaie cu puțin ulei la călit și se amestecă periodic. După ce s-au înmuiat bine, se adaugă ciupercile spălate și tăiate, amestecând continuu. Se adaugă apoi smântană, sare și piper după gust. Aceasta va fi umplutura „plăcintei”.

2. Pieptul de pui se spală și se taie feliil lungi și subțiri. Se unge o tavă rotundă (sau pătrată), adâncă cu puțin ulei și se aranjează foietajul, apoi se așază bucățile de piept una lângă alta, pe fundul tavii. Se dă jumătate din cașcaval prin răzătoare și se presară peste carne. Se întind apoi legumele, în mijlocul tăvii, pe toata suprafața. Se poate presa ușor cu lingura. Se acoperă legumele cu încă un strat din felii de piept de pui și se pune tava la cuptor pentru 30 de min, la 180 -200 grade.

3. După 30 de min se scoate tava din cuptor și se scurge apa formată în tavă (daca este cazul). Placinta se poate presăra deasupra cu cașcaval ras și se pune la cuptor până se rumenește.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Sandwich Club cu pui

Ingrediente:

* 4 buc mici de piept de pui Fermele Crevedia;

* 1 linguriță boia de ardei;

* sare și piper după gust;

* sos iute;

* 2 linguri unt topit;

* panini, chifle sau pâine toast;

* 8 felii de bacon prăjite și crocante;

* 2 linguri de branză cu mucegai albastru mărunțită;

* un sfert de ceapă rosie taiată felii;

* 2 roșii foliate;

* 4 frunze de salată verde;

* 4 linguri maioneză.

Mod de preparare:

1. Se asezonează pieptul de pui cu boiaua, sarea și piperul. Se îIncălzește grill-ul, se unge cu puțin ulei și se prăjeste puiul, pentru 3-5 minute pe fiecare parte.

2. Se amestecă sosul iute cu untul topit, după care se trece fiecare bucată de pui prin sos.

3. Se pune ingredientele între chifle, panini sau felii de pâine toast în ordinea dorită și se va obține un sandwich delicios. Se pot adăuga cartofi prăjiți, bacon, brânză, salată verde, ceapă, maioneză, roșii sau castraveți, în funcție de preferințe.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Lasagna cu pui

Ingrediente

• 600 g piept de pui Fermele Crevedia;
• 200 g caşcaval;
• sare;
• piper;
• suc de roşii;
• 300 ml lapte;
• 50 g unt;
• 3-4 linguri făină;
• 1-2 linguri ulei de măsline;
• foi de lasagna;
• cimbru şi busuioc.

Mod de preparare
1. Se spală pieptul de pui şi se taie bucăţele mici şi subţiri. Într-o tigaie, se pun untul şi două linguriţe de ulei la încins, apoi se adaugă bucăţelele de piept la prăjit. Se condimentează cu sare şi piper alb după gust şi se lasă se rumenească.
2. Separat, se pune apă, sare şi ulei într-o oală şi, când începe să clocotească, se adaugă foile de lasagna care se lasă la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se unge o tavă cu puţin unt, se pune primul strat de foi, carnea, un alt strat de foi, carne şi ultimul strat de foi şi se acoperă cu sosul béchamel.
3. Pentru a prepara sosul, se topeşte untul, se pune făina, laptele călduţ şi se fierb la foc mic. După ce se obţine sosul, se toarnă peste lasagna, se presară caşcavalul ras şi, pe deasupra, se toarnă sucul de roşii.
4. Se serveste caldă, ornată cu cimbru şi busuioc verde tocat mărunt.
Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămâni

Pulpe de pui cu ceapă la cuptor

Ingrediente

* sare;

* 4-5 ciuperci;

* 1 ardei gras;

* 6-8 roșioare;

* 10 cepe mici;

* piept de pui Fermele Crevedia;

* piper alb.

Mod de preparare

1. Se spală pieptul de pui, se unge cu puţin unt sau ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Se poate fierbe înainte şi, după aceea, se bagă la cuptor, ca să fie mai fraged.

2. Se pregăteşte o tava pentru cuptor şi se aşază pieptul de pui, ceapa, roșiile întregi şi ardeii tăiaţi fâşii. Se presară restul de ulei şi se bagă la cuptor la o temperatură de 160 grade. Se lasă la cuptor până se rumenește, iar legumele îşi lasă un sos dulce acrişor. Se poate servi cu garnitură de orez, cartofi la cuptor sau pur și simplu cu salată.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Pizza calzone cu pui

Ingrediente:

• 1 pachet de lipii (sau aluat de pizza);

• 30g porumb dulce;

• ½ dovlecel;

• ½ ceapă roșie mică;

• ½ ardei rosu, tăiat cubulețe;

• 100g pui Fermele Crevedia la grătar;

• 30g brânză rasă;

• ulei vegetal;

• 150g roșii tocate;

• 1 linguriță oregano uscat;

• 1 lingură de piure de roșii;

• sare, piper.

Mod de preparare:

1. Se preîncălzește cuptorul la 190 ° C, se spală și se taie ceapa și dovlecelul. Se călește ceapa și se adaugă roșiile, piureul de roșii, oregano și puțină apă. Se asezonează cu sare și piper. Se pun la fiert timp de 20 de minute până când se obține un sos gros.

2. Se gătește puiul la grătar și apoi se taie cubulețe. Se întind lipiile și se pune un strat de sos, lăsând spațiu suficient pentru a sigila marginile. Se adaugă porumbul dulce, dovleceii, ardeii și puiul. Se presară și brânza și se rulează aluatul.

3. Se bagă la cuptor timp de 25 – 30 minute până devine auriu.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Pulpe de pui învelite în bacon

Ingrediente

* 6-8 pulpe de pui Fermele Crevedia;

* 10-14 felii de bacon;

* muștar;

* 2-3 căței de usturoi;

* 50 ml vin alb;

* puțină apă;

* sare/piper/ghimbir.

Mod de preparare

1. Se crestează pulpele de pui, se ung cu muștar și se presară condimentele deasupra.

2. Fiecare pulpă de pui se învelește cu 2 felii de bacon, de jur imprejur. Se poate fixa baconul cu ajutorul scobitorilor.

3. Se așează pulpele intr-o tava de ceramică și se adugă puțină apă și vinul alb. Se taie feliuțe usturoiul și se pune în tavă. Pulpele se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 30 minute. între timp acestea se întorc pe partea cealalată.

4. Se scoate tava din cuptor, se mută bucățile de pui într-o tavă tapetată cu hartie de copt, se dă la cuptor pentru circa 10 minute, până se rumenesc deasupra.

5. Se pot servi cu cartofi noi.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Paste cu piept de pui

Ingrediente

* 1 piept de pui Fermele Crevedia;

* 300 paste penne;

* 400 gr. sos de roșii;

* 1 ceapă;

* 2 căței de usturoi;

* piper, sare, ulei de măsline, frunze proaspete de busuioc.

Mod de preparare

1. Se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește ușor într-o tigaie. Pieptul de pui se taie cuburi și se pune peste ceapă. Se adaugă sare și piper. Când pieptul își schimbă culoarea, se toarnă sosul de roșii împreună cu o ceșcuță de apă și se lăsă să fiarbă încet, 10 minute. Se setează focul la flacără mică și se lăsă să se formeze sosul și să se gătească bine pieptul de pui.

2. Se pun pastele la fiert în apă cu o linguriță de sare, pentru 6-7 minute. Se scot pastele cu o paletă și se pun în tigaie peste sos. Înainte de a adăuga pastele în tigaie, se toacă mărunt cățeii de usturoi și se pun în sos. Se amestecă ușor astfel încât pastele să fie cuprinse de sos, iar deasupra se pot presăra frunze proaspete de busuioc. Se lăsă câteva minute înainte de servire, pentru ca pastele să absoarbă din sos.

Vă dorim poftă bună!

Recomandarea săptămânii

Hamburger cu șnițel de pui

Ingrediente

* 4 bucăți de piept de pui Fermele Crevedia feliat;

* 150 g pesmet;

* 4 ouă;

* 4 chifle;

* 2 morcovi;

* 1 varză mică;

* piper, sare

* ulei pentru prăjit.

Mod de peparare:

1. Se prepară șnițelele de pui astfel: se presară piper și sare peste cele 4 felii, se bat 2 ouă și se trece pe rând fiecare felie de piept de pui prin ou iar apoi prin pesmet. Se repetă acest proces de 2 ori pentru fiecare felie. Se încălzește uleiul într-o tigaie și se pun feliile de pui la prăjit. Când sunt gata se scot și se așează pe un platou pe care a fost pus în prealabil un șervețel, pentru a absorbi uleiul.

2. Se taie varza fideluțe iar cei 2 morcovi se dau pe răzătoare. Se presară puțină sare și piper și se amestecă. La salată se va folosi și maioneză, fie făcută în casă, fie cumpărată. Se toarnă maioneza peste salata de varză și morcov și se amestecă bine. Se taie cele patru chifle în jumătate și se încălzesc într-o tigaie la foc mediu. Pe jumătatea de chiflă se pune mai întâi o lingură de salată, apoi șnițelul și deasupra punem 2 linguri de salată. După gust se pot adăuga roșii sau salată verde.

Vă dorim poftă bună!