Recomandarea săptămânii

Borș cu perișoare fragede din carne de pui

Ingrediente:

· 500 g carne tocată din piept de pui Fermele Crevedia;

· 100 g orez;

· 1 ceapă;

· 1 ou;

· 3 linguri de ulei;

· sare, piper;

· 4 morcovi;

· 1 păstârnac;

· 1 pătrunjel rădăcină;

· 2 cartofi;

· 2 felii de rădăcină de țelină;

· 1 ceapă roșie;

· frunze de țelină, frunze de pătrunjel;

· sare, piper, cimbru măcinat;

· 200 ml bulion sau suc gros de roșii;

· 200-300 ml borș;

· verdeață tocată pentru decor; pătrunjel verde, leuștean etc.

Mod de preparare:

1. Pentru început se prepară ciorba de legume care reprezintă baza acestui borș. Legumele și zarzavaturile se curață și se spală. Se taie apoi în cubulețe.

și se pun la fiert în apă. Ciorba se condimentează după gust, cu sare, piper, cimbru uscat sau chimen.

2. Se pun la fiert și frunzele de țelină și pătrunjel. Se pastrează o parte din patrunjelul verde și pentru decor, la servire. Ciorba se fierbe 30-40 de minute.

3. În tmpul în care fierb legumele se pot pregăti perișoarele. Se toacă ceapa mărunt. Se condimentează carnea, se adaugă ceapa tocată, orezul spălat în apă rece și scurs și se amestecă bine. Când s-a omogenizat compoziția se adaugă și oul și se amestecă din nou. Cu mainile ude se formează biluțe mici. 4. Perișoarele astfel formate se adaugă în ciorbă cu mâna, una câte una în timp ce aceasta fierbe la foc mic. Se adaugă și o cană de bulion sau de suc gros de roșii.

5. Perișoarele se lasă la fiert la foc mic aproximativ 15-20 de minute. Separat se pune la fiert borșul (cam 200-300 ml, după gust), se dă în clocot și apoi se toarnă în oala cu ciorba de perișoare. Se pune capacul peste oală și, cu focul stins, se mai lasă 10 minute. Se testează o perișoară pentru a verifica dacă orezul este fiert.

6. La final se adaugă și restul de pătrunjel verde tocat. Se pot pune și frunze de leuștean verde. Borșul de perișoare din carne de pui se servește fierbinte.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.savoriurbane.com

Recomandarea săptămânii

Musaca de cartofi cu ficăței de pui Fermele Crevedia

Ingrediente:

· 6 cartofi mari;

· 500 gr ficăței Fermele Crevedia;

· 1 legătură mărar;

· 1 legătură pătrunjel;

· 100 ml lapte;

· 50 gr unt;

· 200 ml suc de roșii;

· cimbru, sare, piper;

· 20 ml ulei de măsline.

Mod de preparare:

1. Ficațeii se spală, se curață și se pun la scurs. Cartofii se curață de coajă, se taie în cuburi mari și se pun la fiert, în apă cu sare. Verdeturile se curață și ele, se spală și se toacă mărunt. După ce s-au scurs, ficățeii se taie în bucăți potrivite. Se adaugă verdeață, un pic de cimbru, un praf de sare și de piper.

2. Cartofii se pasează dupa ce au fiert, se adaugă untul și laptele, se amestecă bine, până se obține un piure omogen.

3. Într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei de măsline, se așază un strat de ficăței cu verdeață, se toarnă sucul de roșii și deasupra stratul de cartofi. Se dă la cuptor, la foc potrivit, timp de 40-45 de minute.

4. Se poate servi ornată cu verdeață, rondele de castraveți, roșii și pătrunjel.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.culinar.ro

Recomandarea săptămânii

Ruladă din piept de pui umplută cu carne tocată, kaizer și cașcaval

Ingrediente:

  • 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;
  • 500 g carne tocată (vita + porc);
  • 1/2 ceapă;
  • 50 ml ulei;
  • 80 – 100 g cașcaval ras;
  • 10 – 12 felii kaizer;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 1 ou;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1/2 legătură pătrunjel verde tocat mărunt;
  • 2-3 lingurițe cu boia de ardei dulce;
  • sare și piper după gust.

 

Mod de preparare:

  1. Se amesrecă carnea tocata cu o linguriță rasă de sare, 1/2 linguriță piper măcinat, o jumătate de ceapă tăiată mărunt și călită foarte puțin în 1-2 linguri de ulei, cu oul crud, usturoiul pisat și pătrunjelul verde tocat mărunt.
  2. Pieptul de pui se pune între două folii de plastic și se bate cu ciocanul de carne. Se așază pe un blat de lucru unindu-se bucățile între ele pentru a forma o bucată mai mare.
  3. Se presară peste ele sare și piper măcinat, după gust. Se pune apoi un strat de felii cu kaizer, una langa alta. Peste kaizer se pune un strat de carne tocată. Se nivelează cu ajutorul unei lame de cuțit.
  4. Peste carnea tocata se presară cașcavalul ras și ardeiul gras tăiat în cubulețe mici.
  5. Se rulează pieptul de pui. Pe o folie de aluminiu se presară 2-3 lingurițe de boia dulce de ardei și se pune rulada. Se trece prin boiaua de ardei.
  6. Se învelește rulada în folia de aluminiu, se pune într-o tavă cu apă și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil, la 180 grade, unde se ține 40-50 de minute. După acest timp se scoate din folie și se mai introduce în cuptor pentru 20 de minute.
  7. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se taie în felii și se servește ca și antreu sau lângă diferite garnituri.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www. culoaresiarome.ro

Recomandarea săptămânii

Drob din ficat de pui

Ingrediente:

· 1 kilogram ficat de pui Fermele Crevedia;

· 1 ceapă;

· 1 morcov;

· 2 legături usturoi verde;

· 3 legături ceapă verde;

· 2 legături mărar;

· 2 legături pătrunjel;

· 7 ouă;

· 100 grame unt;

· sare, piper.

Mod de preparare:

1. Ficatul de pui se pune la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa şi morcovul. Se lasă să fiarbă bine, aproximativ 20-25 de minute, apoi se scurg de zeamă.

2. Ficăţeii fierţi se dau la robot împreună cu untul, la temperatura camerei până se obţine o pastă.

3. Ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul şi mărarul se taie mărunt. Pasta de ficat se transferă într-un vas, peste ea se adaugă verdeţurile tocate, ouăle, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă.

4. Compoziţia rezultată se împarte în două tăvi pentru cozonac, căptuşite cu hârtie de copt. Din loc în loc, se pot pune ouă fierte întregi, care se apasă pentru a intra complet în compoziţie.

5. Tăvile se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 1-1,5 ore, până când drobul este bine legat, iar deasupra este frumos rumenit.

6. Se poate servi cald sau rece, după preferinţă.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.delicatesa.ro

Recomandarea săptămânii

Pui umplut cu mere și portocale

Ingrediente:

· 1 pui Fermele Crevedia;

· 2 mere;

· 2 portocale;

· 2 linguri miere;

· puțin ulei;

· sare, piper;

· oregano.

Mod de preparare:

1. Se spală puiul întreg, se condimentează bine cu sare, piper și oregano în interior și în exterior. Se unge cu miere și puțin ulei, se umple cu feliile de la un măr și o portocală.

2. Se așază într-un vas termorezistent uns, se toarnă o cană cu apă, se acoperă cu folie de aluminiu, se fac câteva găuri la folie și se dă la cuptor. După aproximativ 40 de minute se scoate folia și se mai lasă în cuptor până se rumenește și se mai stropește cu sosul din vas din când în când.

3. După ce s-a rumenit se scoate pe un platou, se ornează cu restul de măr și portocală și se servește cu încredere. Se poate servi cu piure de cartofi, după gust.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Spaghete bolognese cu carne tocată de pui

Ingrediente:

· spaghete;

· 1 morcov;

· 1 țelină;

· 2 cepe;

· 300g piept de pui Fermele Crevedia tocat;

· 200ml suc de roșii;

· pătrunjel;

· sare, piper.

Mod de preparare:

1. Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2. Într-o tigaie se încinge puțin ulei și se călesc cele 2 cepe tăiate mărunt.

3. Se adaugă pieptul de pui tocat, apoi morcovul și țelina date pe răzătoare. Se toarnă sucul de roșii, se condimentează cu sare și piper, se pune capacul și se lasă la foc mic până scade sosul, aproximativ 1 oră.

4. La sfârșit se adaugă pătrunjelul tocat și sosul astfel obținut se toarnă peste pastele fierte.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.gustos.ro

Recomandarea săptămânii

Paste cu piept de pui și parmezan

Ingrediente:

* 350 gr paste;

* 50 gr unt;

* 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

* sare, piper;

* 5-6 linguri ulei;

* 50 gr parmezan;

* 1 legătură pătrunjel.

Mod de preparare:

1. Se taie pieptul de pui cubulețe și apoi se prăjește în ulei încins. Se condimentează cu sare, piper și se lasă la rumenit, la foc mediu.

2. Separat, se pun pastele la fiert în apă cu sare și ulei. Când sunt fierte, se scot și se lasă sub jet de apă rece.

3. Se pune untul în tavă, se topește, se adaugă pastele scurse, se săreaza și se adaugă pieptul de pui. Se presară cu parmezan și pătrunjel, după care se introduc în cuptorul încins, pentru 10 minute.

4. Pastele cu piept de pui și parnezan se servesc calde.

Vă dorim poftă buna!

Sursa de inspirație: www.culinar.ro

Recomandarea săptămânii

Ruladă de pui cu salată şi legume

Ingrediente:

* 300 g ruladă din piept de pui Fermele Crevedia;

* morcov;

* roşii cherry;

* ardei gras verde;

* ardei gras roşu;

* salată verde;

* câteva frunze de spanac;

* usturoi, pătrunjel;

* ceapă alba și verde;

Pentru sos:

* 1 lingură de ulei de măsline;

* 3 linguri de zeamă de lămâie;

* sare, piper;

* 1 praf boia de ardei picant;

* ghimbir ras.

Mod de preparare:

1. Pieptul de pui se bate cu ajutorul unui ciocan de bucătărie până se obține o grosime de circa 1 cm. Ceapa, usturoiul, pătrunjelul și ceapa verde se toacă mărunt. Se adaugă sare, piper și 2 linguri de ulei de măsline, după gust. Pieptul se rulează și se prinde cu ajutorul scobitorilor (sau se poate folosi ață de bucătărie). Rulada se așează într-o tavă neaderenta, unsă cu puțin ulei de măsline și se dă la cuptor la 180 C, pentru 30 de minute.

2. Se taie rondele rulada din piept de pui preperată anterior la cuptor şi se pune într-un castron, alături de morcovul crud tăiat felii, roşii cherry tăiate pe jumătate, ardei gras verde şi roşu, ceapă, câteva frunze de salată verde şi câteva frunze de spanac.

3. Se face un sos dintr-o lingură de ulei de măsline, 3 linguri de zeamă de lămâie, piper, sare, un praf boia de ardei picant şi rădăcină de ghimbir ras, cam cât jumătate de linguriţă.

Vă dorim pofta bună!

Sursa de inspirație: www.ebucataria.ro

Recomandarea săptămânii

Ciorbă de pui cu legume

Ingrediente:

* 2 aripi,1 piept de pui,1 spate pui Fermele Crevedia;

* 4 morcovi de mărime medie;

* 1 ceapă;

* 1 ardei verde;

* 1 ardei roșu;

* 1 țelină mică;

* 2 roșii;

* 70 g pastă de tomate;

* 1 lingură și jumătate borș magic;

* 1 lingură delicat;

* piper;

* 2-3 căței usturoi;

* pătrunjel verde.

Mod de preparare:

1. Se taie carnea de pui, se spală cu apă rece și se pune la fiert, adunând din când în când spuma.

2. Între timp se curață și se spală legumele iar apoi morcovul, ardeii, roșiile și țelina se toacă cubulețe, iar ceapa se toacă mărunt.

3. Când carnea este pe jumătate fiartă se adaugă legumele tocate și se lasă în continuare la fiert. După ce au fiert legumele și carnea se adaugă pasta de tomate, usturoiul, delicatul, piperul,și borșul. Se mai lasă la fiert câteva minute și se dă deoparte.

4. Într-un castron mai mare se bate 1 ou și se adaugă ușor ciorbă caldă peste, apoi se toarnă în oală amestecând de jos în sus, iar la sfarșit se presară pătrunjel verde.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Rulouri din piept de pui învelite în bacon

Ingrediente:

* 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

* 7-8 felii subțiri de bacon;

* muștar dulce (sau iute, după gust),

* 1 lingură sos de soia;

* condimente pentru pui;

* sare, piper;

* ierburi aromatice (după gust);

* frunze de pătrunjel;

* ulei de măsline.

Mod de preparare:

1. Se spală bine pieptul de pui și se dezosează, dacă este cazul. Se împarte in cei doi lobi. În funcție de mărimea lobilor se taie în fâșii pe lungime, groase de 1-1,5 cm și late cât feliile de bacon.

2. Se întinde o fâșie de bacon, se așează deasupra fâșia de piept de pui, condimentată cu condimente de pui și unsă cu muștar. Se acoperă cu frunze de pătrunjel după care se rulează și se prinde într-o scobitoare. Se repetă până se termină și carnea și baconul. La cuptor se pot așeza în tava sau în formă de brioșe.

3. Forma/tava se unge cu ulei de masline, la fel și rulourile și se adaugă și cateva picături de sos de soia. Se lasă la cuptor pentru 20-30 de minute.

4. Se pot servi cu orice garnitură se dorește.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație:www.culoriledinfarfurie.ro