Recomandarea săptămânii

Aripioare de pui crocante si picante

Ingrediente:
• 4 aripi mari de pui Fermele Crevedia
• 1 lingurita seminte de coriandru
• 3 catei de usturoi
• 1/2 lingurita mica rasa chili pudra
• 1 lingurita rasa boia dulce
• 4-5 picaturi sos tabasco
• 2 linguri suc de lamaie
• 5 linguri ulei de masline
• 5 linguri vin alb demidulce
• sare
• piper
• 300 g cartofi rosii + 2 linguri de ulei de masline + sare

Mod de preparare:

• Eliminam varful aripilor, apoi taiem fiecare aripioara in doua bucati.
• Le stergem bine cu hartie absorbanta si le punem intr-un vas.

Marinada pentru carne de pui (aripi, copane, piept)
• Amestecam uleiul de masline, sucul de lamaie, vinul alb, sosul tabasco, semintele de coriandru macinate, cateii de usturoi zdrobiti, pudra de chili, boiaua dulce, sare si piper dupa gust.
• Adaugam emulsia obtinuta peste aripile de pui si amestecam pana cand sunt perfect acoperite.

• Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 2 ore.
Cartofi crocanti la cuptor – Preparare pas cu pas
• Umplem o oala cu apa calda, adaugam 1 lingurita de sare si o punem pe foc mediu.
• In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam cartofii curatati si taiati in cuburi potrivite. Fierbem cartofii 5 minute, apoi ii scurgem.
Aripioare de pui la cuptor, picante si crocante – cum le coacem
• Ungem o tava cu 2 linguri de ulei de masline si adaugam cartofii.
• Ii pudram cu sare si ii amestecam bine. Pe deasupra cartofilor adaugam aripile de pui.
• Coacem aripile de pui si cartofii in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 30 de minute.
• Dupa 15 minute, intoarcem aripile pe partea opusa si le mai lasam la copt inca 15 minute. Cand s-au rumenit uniform, le scoatem din cuptor si le servim impreuna cu cartofii crocanti.

 

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lauraadamache.ro

Recomandarea săptămânii

Borș de tăcâmuri de pui

Ingrediente

· 6-7 l apă;

· 1 kg tacâm de pui Fermele Crevedia;

· 500 g pipote pui Fermele Crevedia curățate;

· 3 felii țelină;

· 1 rădăcină pătrunjel;

· 1 rădăcină păstârnac;

· 4-5 fire mai groase de ceapă verde;

· 3 linguri pătrunjel tocat;

· 1-2 linguri leuștean proaspăt tocat;

· 4 morcovi medii;

· 600 -700 ml borș;

· 2-3 lingurițe sare.

Mod de preparare:

1. Se umple o oală cu aproximativ 6-7l de apă rece și se pune la fiert. Se adaugă tacâmurile, pipotele spălate și tăiate în bucățele micuțe și 2 lingurițe de sare. Se lasă să fiarbă la foc mic. Se elimină cu grijă spuma formată în timpul fierberii.

2. Se curață țelina, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel și morcovii, se spală, se șterg și se taie în cubulețe mici. Se curață ceapa verde, se spală, se șterge bine și se taie, cu tot cu codițele verzi, în rondele subțiri.

3. După aproximativ 30 de minute, după ce s-au pus tacâmurile la fiert, se adaugă și legumele și se fierbe ciorba încă 30-40 minute sau până când și carnea și legumele sunt fierte.

4. Se punem borșul într-o crăticioară pe foc mediu și se dă într-un clocot. Se stinge focul, se strecoară borșul și se adaugă treptat în oală, după gust.

5. Se fierbe borșul de pui încă 10-15 minute, apoi se stinge focul, se adaugă pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt și se acoperă oala cu un capac.

6. Dupa 10 minute de repaus, se poate servi borșul de pui.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lauraadamache.ro

Recomandarea săptămânii

Piept de pui cu fasole verde și smântână

Ingrediente:

· 1 buc. piept de pui Fermele Crevedia;

· 800 g fasole verde – din conservă sau congelată;

· 1 ceapă mare;

· 1/4 linguriță usturoi granulat;

· 1/2 linguriță sos soia;

· 200 ml supă de pui;

· 1 fruză dafin;

· 1 crenguță cimbru;

· 1/4 linguriță cimbru uscat;

· 150 ml smântână pentru gătit;

· 1 linguriță făină (amidon);

· 2 linguri ulei.

Mod de preparare:

1. Se toacă ceapa julien iar pieptul de pui cubulețe. La foc mic, în uleiul încins, se călește foarte puțin ceapa, apoi se adaugă carnea și se călesc împreună până aceasta din urmă își schimbă culoarea.

2. Se stinge cu supă de pui, se adaugă usturoiul granulat, sosul de soia și frunza de dafin. Se lasă la fiert cu capac timp de 15 minute, la foc mediu. Apoi se adaugă fasolea verde, cimbrul, frunza de dafin, se asezonează cu sare și piper și se lasă încă 6-8 minute să fiarbă împreună.

3. Se dizolvă făina în smântână și se toarnă în tigaie, se adaugă cimbrișorul și se lasă să fiarbă încă 3 minute.

4. Pieptul de pui cu fasole verde și smântână se servește cald, presărând puțin pătrunjel verde în farfurie.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro

Recomandarea săptămânii

Plachie de pui

Ingrediente:

· 8 ciocănele de pui Fermele Crevedia;

· 3 cepe;

· 2 ardei capia;

· 400 g roșii (conservă);

· 100 ml ulei;

· două linguri făină;

· frunză de dafin;

· piper negru boabe și măcinat;

· frunze oregano;

· un cățel usturoi;

· 100 ml vin roșu;

· sare.

Mod de preparare:

1. Se spală ciocănelele, apoi se usucă cu un prosop de hârtie.

2. Se condimentează cu sare și piper măcinat, se trec prin făină și se prăjesc ușor în ulei. După ce s-au prăjit, se scot pe o farfurie și se țin la cald.

3. Ceapa și ardeiul se taie julienne, apoi se călesc într-o crăticioară cu puțin ulei rămas de la prăjeala ciocănelelelor.

4. Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă roșiile din conserva, dafinul, oregano, usturoiul zdrobit și căteva boabe de piper, se stinge cu vin și se dă gust cu sare și un praf de piper măcinat.

5. Când a scăzut puțin, peste stratul de legume se așază bucățile de carne și se introduc la cuptor cca 25 minute.

6. Plachia de pui se servește caldă.

Vă dorim poftă buna!

Sursa de inspirație; www.culinar.ro

Recomandarea săptămânii

Salată Boeuf cu piept de pui

Ingrediente:

· un piept de pui Fermele Crevedia fiert, dezosat şi fără piele;

· 300 gr pătrunjel rădăcină;

· 500 gr morcov;

· 500 gr cartofi;

· cutie mare de mazăre;

· 2 ouă fierte tare;

· 1 gălbenuş crud;

· castraveţi muraţi (în funcţie de cât de acră sau gustoasă vreţi să fie salata);

· ulei;

· câteva linguri de muştar.

Mod de preparare:

1. Se spală foarte bine cartofii, morcovul şi pătrunjelul rădăcină şi apoi se pun în coajă la fiert. Se scurg de apă şi se lasă puţin la răcit. Apoi cu un cuţit bine ascuţit se curăţă foarte uşor de coajă. Pieptul de pui se fierbe fără pieliţă, şi apoi se scoate carnea de pe oase.

2. Zarzavatul fiert, castraveţii muraţi, pieptul de pui se taie, toate cu răbdare, în bucăţi potrivite ca mărime cu bobul de mazăre. Se amestecă toate cu mazărea scursă, apoi se pun câteva linguri de mustar şi se încorporează maioneza făcută din 2 ouă ouă fierte şi un gălbenuş crud. Se potriveşte totul după gustul fiecăruia cu maioneză şi muştar.

3. Se așază pe un platou şi se ornează după bunul plac.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Pui la cuptor în „farfurie” de aluat

Ingrediente:

· 1 kg carne de pui Fermele Crevedia;

· 2 buc. ceapă albă;

· 250 ml lapte bătut/iaurt/chefir;

· 1 lingură ulei de floarea soarelui pentru aluat;

· 1 ou;

· 1 linguriță sare;

· 1 linguriță zahar;

· 350 făină albă calitate superioară;

· 2 lingurițe ulei de floarea soarelui pentru uns tava;

· 1 linguriță de sare, piper pentru carne, sau alte mirodenii preferate – curry, boia, etc.;

· 0.5 lingurițe bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare:

1. Se prepară aluatul pentru că trebuie să se odihnească 1-2 ore înainte să se facă puiul. Într-un bol se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu. Laptele bătut se amestecă cu oul, uleiul, zahărul și sarea. Se adaugă amestecul de faină la cel de lapte batut și se frământă aluatul. Se pune la odihnit pentru 1-2 ore.

2. Se unge cu puțin ulei o tavă de cuptor, rotundă sau pătrată – important este să fie cu bordurile puțin mai înalte și să nu se scoată, că să nu curgă zeama din tavă în cuptor.

3. Ceapa se taie julien și se presară în tavă. Peste ea se pune un pic de sare și piper.

4. Puiul se spală, se taie bucăți și se pune peste ceapă, se presără peste el sare și mirodenii.

5. Când este gata aluatul se întinde cu sucitorul și se pune foaia peste tava cu carne. Se presează bine că să acopere perfect și uniform toată tava. Marginile trebuie să fie mai mari decât diametrul tăvii.

6. Restul de aluat se taie. Rămășițele de aluat se pot congela și folosi la orice altă plăcintă cu carne sau umplutură sărată.

7. Cu degetele se împinge bordura aceea mai înaltă de aluat mai spre fundul tăvii, ca să se „îmbrace” perfect toată carnea și se coace la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 45 de minute. Apoi se scoate din cuptor și se lasă în tavă 10 minute să se pătrundă.

8. Cu ajutorul unui prosop se scurge zeama atent din tavă. Se pune un platou, cu fundul în sus, peste tavă.

9. Se întoarce tava, ca să se scoată „farfuria” de aluat pe platoul de servire.

10. Zeama scursă anterior se toarnă peste carne și se lasă puțin să pătrundă în aluat – cam 5-10 minute.

11. Se poate servi cu orice garnitură.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lalena.ro

Recomandarea săptămânii

Mâncare de pui cu măsline

Ingrediente:

· 800 g pulpe superioare Fermele Crevedia;

· 180 g măsline fără sâmburi;

· 1 ceapă medie-mare;

· 1 morcov mic ras;

· 250 ml apă;

· 3 căței usturoi;

· 3 roșii medii;

· 150 ml suc gros roșii;

· 50 ml vin roșu;

· 1/2 linguriță zahăr;

· sare;

· piper negru;

· 3-4 fire cimbru sau 1/2 linguriță cimbru uscat;

· ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

1. Se scot pulpele din tigaie și se călește ceapa tocată foarte fin și morcovul ras prin răzătoarea cu găuri mici. Când ceapa devine sticloasă și se înmoaie, se adaugă puțină apă (50 ml) și se lasă să fiarbă la foc mic până se evaporă. Se adaugă roșiile curățate de coajă și semințe, tăiate în felii sau cuburi și firele de cimbru.

2. Se pune lângă acestea usturoiul zdrobit, sucul gros de roșii și 200 ml apă. Se pune capacul și se lasă la foc mic spre mediu în jur de 10 minute.

3. După 10 minute se toarnă vinul și se lasă încă 5 minute să fiarbă, fără capac. După acest interval se pun pulpele de pui și măslinele în sos și se mai lasă încă 5-10 minute sau până se îngroașă sosul.

4. Se poate servi cu piure de cartofi și salată verde.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro

Recomandarea săptămânii

Pulpe de pui în sos de bere

Ingrediente:

· 12 buc pulpe superioare de pui Fermele Crevedia;

· 30 ml ulei măsline;

· 1 linguriță sare;

· 1 linguriță piper măcinat;

· 1 linguriță boia dulce;

· 1 linguriță ghimbir măcinat;

· 1 linguriță condimente pentru pui;

· 330 ml bere blondă;

· 1 ceapă alba;

· 1 morcov mare;

· pătrunjel verde tocat;

· garnitura preferată.

Mod de preparare:

1. Se spală pulpele de pui și se curață. Se lasă să se scurgă bine de apă și se pun într-un bol încăpător.

2. Într-un alt bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua, ghimbirul și condimentele pentru pui. Se amestecă bine totul apoi se adaugă 100 ml bere și se toarnă apoi peste pulpe. Se amestecă bine astfel încât pulpele să fie bine acoperite cu această marinadă. Se lasă deoparte o jumătate de oră.

3. Se curață ceapa și se taie julienne. Se pune într-o tigaie puțin ulei și se adaugă ceapa. Se lasă să se călească ușor. Se trage deoparte ceapa și se pun bucățile de carne în tigaie. Se lasă să se albească apoi se întorc pe partea cealaltă.

4. Se curăță și se spală morcovul apoi se taie rondele. Se așază peste carne și se toarnă restul de bere. Se lasă 20 de minute să fiarbă la foc mic apoi se întorc bucățile de carne pe partea cealaltă și se lasă tot 20 de minute. Se verifică dacă este facută carnea. Se stinge focul și se presară deasupra pătrunjel verde tocat.

5. Se poate servi alături de garnitura preferată.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămâni

Ficăței în bacon

Ingrediente:

· 500 g ficăței de pui Fermele Crevedia;

· 350 g bacon feliat subțire;

· 5-6 căței mari de usturoi;

· 2-3 linguri de muștar;

· 3-4 linguri de sos de soia dark (sau dublu de soia light);

· 100 ml vin alb;

· 200 ml apă;

· 1 linguriță cimbru uscat;

· piper.

Mod de preparare:

1. Se spală ficățeii și se separă cei doi lobi (se taie în jumătate fiecare ficățel). Se ung feliile de bacon cu muștar și se înfășoară fiecare bucată de ficat în ele, prinzându-se apoi cu o scobitoare, asfel încât, la cuptor să nu se desfacă.

2. Se pun toți ficățeii odată imbracati în bacon într-o tavă, pe un singur rând, se presară peste ei piper și se toarnă în tavă apa amestecata cu vinul, sosul de soia, usturoiul pisat și cimbrul.

3. Se dă totul la cuptorul preîncălzit în prealabil la 180 C pentru aproximativ 1 oră, o oră și 20 minute.

4. Se pot servi lângă orice garnitură preferați.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.edithskitchen.ro

Recomandarea săptămânii

Piept de pui în sos béchamel

Ingrediente:

· 600-700 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 150 g mozzarella;

· 200 g costiță afumată;

· 100 g brânză brie;

· sare;

· piper;

Sos béchamel:

· unt;

· pesmet;

· 50 g unt;

· 50 g făină;

· 500 g lapte;

· sare;

· piper;

· nucșoară (opțional).

Mod de preparare:

1. Se curată pieptul de pui de piele, se dezosează și se taie pe lungime în fâșiuțe subțiri. Se pudrează fâșiuțele cu sare și piper din belsug.

2. Se tapetează un vas termorezistent cu unt și pesmet și se așază în formă de rază un strat de fâșiuțe de pui. Peste feliile de pui se pun feliuțe de mozzarella și feliuțe de brânză briè.

3. Se taie costița afumată în feliuțe subțiri care se așază peste brânza briè. Se așază un alt strat de felii de mozzarella și briè și se închide cu restul fâșiuțelor de pui. Se pune vasul la frigider până se pregătește sosul bechamel.

Mod de preparare sos béchamel:

4. Se topesc la foc mic 50 g unt. Când este complet topit se dă la o parte cratița și se adaugă toată făina. Se amestecă rapid ca să nu se facă cocoloașe și se pune din nou pe foc mic.

5. Se amestecă 1-2 minute, după care se adaugă treptat laptele, sarea, piperul și nucșoara și se amestecă până se obține un sos bechamel cremos.

6. Se stinge focul, se acoperă cu o folie de plastic alimentară și se lasă să se răcească pentru cca 5-10 minute.

7. Când sosul este călduț se adaugă peste pieptul de pui și se pudrează cu 1-2 linguri cu pesmet pe deasupra.

8. Se coace pieptul de pui în sos bechamel, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru maxim 1 oră.

9. Dacă suprafața se rumenește prea mult, se acoperă vasul cu o folie de aluminiu.

10. Se scoate pieptul de pui din cuptor, se lasă să se răcească puțin, apoi se feliază și se poate servi.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lauraadamache.ro