Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 800 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 400 g ananas;

· ½ ceapă;

· salată verde;

· mână de migdale (mărunţite);

· 2 tulpini de țelină (opțional);

· Pătrunjel;

· 1 lingură ulei de cocos;

Sosul:

· 5 linguri lapte;

· 150 g brânză moale (de ex. brânză cu mucegai);

· sare de mare;

· piper negru măcinat.

Instrucțiuni:

1. Se sotează ceapa tăiată mărunt într-o lingură de ulei de cocos.

2. Se adaugă puiul tăiat bucăţele şi se prăjeşte până se rumeneşte. Când carnea s-a rumenit, se amestecă într-un castron cu ananasul tăiat mărunt, salata verde, migdalele şi (opţional) pătrunjelul şi tulpinile de ţelină mărunţite.

3. Într-o cratiţă mică se încălzeşte şi se topeşte brânza moale şi laptele, apoi se condimentează după gust cu sare şi piper negru.

4. Se toarnă sosul fierbinte peste salata de pui şi se poate servi cu orez, cuşcuş, bulgur, quinoa sau simplă.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.magicianafit.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 800 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 ceapă;

· 1 lingură ulei de măsline;

· sare de mare;

· piper negru măcinat;

· pudră de usturoi;

Pentru sos:

· 400 g broccoli;

· 1 cană apă (250 ml);

· 100 g brânză cu mucegai albastru;

· lapte;

· 2 căței de usturoi;

· sare de mare.

Instrucțiuni:

1. Într-o cratiță mai mare, se prăjește ceapa tăiată mărunt în ulei fierbinte până devine translucidă.

2. Se adaugă pieptul de pui tăiat felii și se amestecă până când carnea se deschide la culoare.

3. Se condimentează carnea și se gătește înăbușit la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. Carnea se verifică din când în când și se amestecă, și, dacă este necesar,se mai adaugă puțină apă. Se sărează după gust.

4. Într-o altă cratiță, se toarnă 1 cană de apă fierbinte peste broccoli-ul spălat și tăiat în bucățele și se fierbe înăbușit timp de aproximativ 10 minute – până când se înmoaie.

5. Apoi se dă broccoli-ul prin blender împreună cu apa care a rămas de la fiert.

6. Se amestecă brânza cu mucegai albastru, cățeii de usturoi zdrobiți și sarea cu piureul rezultat. Dacă este cazul, se adaugă un pic de lapte.

7. Când carnea este gata, se amestecă cu sosul de broccoli rezultat.

8. Se poatei servi această mâncare cu orez, mei, hrișcă, paste, quinoa sau cu garniture preferată.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de insipirație: www.magicianafit.ro

Recomandarea săptămânii

Quinoa la cuptor cu broccoli şi pui Fermele Crevedia

Ingrediente:

· 2 căni quinoa uscată;

· 4 căni supă de pui/legume/vită;

· 300 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 linguriţă sare de mare;

· un vârf de cuţit de piper negru;

· un vârf de cuţit de praf de usturoi;

· 2 mâini de spanac proaspăt;

· 150 g brânză dată pe răzătoare;

· 300 g broccoli;

· ½ ceapă;

· 2 linguri sos pesto de busuioc (opţional).

Instrucțiuni:

1. Se fierbe pieptul de pui în apă timp de aproximativ 20 de minute și apoi se adaugă în supă sare şi condimente şi se toarnă într-o cratiţă peste quinoa, amestecând din când în când, până când aceasta absoarbe tot lichidul.

2. Se taie broccoli în bucăţi şi se fierbe la aburi timp de aproximativ 5 minute.

3. Se amestecă într-un castron pieptul de pui fiert, quinoa, bucăţile de broccoli, spanacul, ceapa tăiată mărunt şi (opţional) sosul pesto.

4. Se toarnă amestecul într-o formă pentru copt, se presară deasupra brânză dată pe răzătoare şi se lasă la cuptor timp de 5-10 minute la 200 de grade.

5. Se serveşte cât este cald.

Vă dorim poftă buna!

Sursa de inspirație: www.magicianafit.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 500 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 500 g spanac congelat;

· 1 ceapă;

· 3 linguri sos de soia;

· 3 căței de usturoi;

· 1 lingură ulei de cocos;

· 1 linguriță sare;

· 1 linguriță turmeric;

· 1 linguriță frunze de pătrunjel.

Opțional:

· mozzarella dată pe răzătoare;

· porumb.

Mod de preparare:

1. Se pune spanacul la dezghețat. Într-o cratiță mare, se topește uleiul de cocos pe foc mediu, adaugă ceapa tăiată mărunt și se sotează până devine transparentă.

2. Se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe, se amestecă, se condimentează cu sare și piper, se adaugă 150 ml apă și se lasă la fiert înăbușit timp de 20 de minute, amestecând din când în când.

3. Când carnea începe să se înmoaie, se adaugă sosul de soia, cățeii de usturoi zdrobiți și spanacul dezghețat.

4. Se amestecă bine totul, până când excesul de apă se evaporă. Apoi se adaugă mozzarella dată pe răzătoare și porumbul.

5. Mâncarea se servește caldă cu orez, cușcuș, cartofi sau ca atare.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.magicianafit.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 ceapă mare;

· 1 morcov mare;

· 1 frunză de dafin;

· sare după gust.

Ingrediente ruladă:

· 2 ouă;

· 400 gr carne tocata din piept de pui Fermele Crevedia

· 1 ceapă tocată;

· 250 gr făină;

· sare, piper.

Mod de preparare:

1. Se încorporează carnea cu ceapa, sarea și piperul.

2. Pentru aluat se bat ouăle, se adaugă făina și se modelează coca formată. Dacă aluatul se lipește de mâini, se mai adăugă făină. Aluatul trebuie să aibă consistență ca pentru tăieței.

3. Se întinde foaia, se pune peste mai mult din jumătatea foii carnea tocată, se ruleaza și se taie cuburi.

4. Într-o tigaie se înăbușă ceapa tăiată marunt și morcovul dat prin răzătoare și când totul s-a călit la foc mediu, se adăugă ștrudelele și se acoperă cu apă. Se pun frunze de dafin și sare după gust.

5. Totul se fierbe 30 minute, sub capac, la foc încet.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bunica.md

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 4 pulpe de pui Fermele Crevedia;

· 1 conservă de fasole roșie;

· 2 ardei grași tăiați cubulețe;

· 1 ceapă

· 2 conserve de roșii în suc;

· sare;

· piper;

· boia de arde iute;

· 1 vârf cuțit fulgi de ardei chilli;

· 400 g cârnați de casă afumați;

· cimbru;

· 1 foaie de dafin;

· 250 ml apă.

Mod de preparare:

1. Se spală pulpele, se crestează puțin, se condimentează cu sare și piper după gust și se pun la prăjit în uleiul încins. Se scot pe un platou care se acoperă cu un capac.

2. În uleiul de la carne, se adaugă ceapa tocată,1/3 cană de apă și se lasă să se prăjească puțin, după care se adaugă ardeiul și se lasă să se prăjească aproximativ 2 minute.

3. Se adaugă condimente după gust, roșiile cu tot cu suc, apa, se amestecă și se acoperă cu un capac.

4. Când începe să fiarbă, se adaugă carnea de pui, se lasă să fiarbă cca 5-8 minute, după care se adaugă fasolea trecută pe sub un jet de apă.

5. Se lasă să mai fiarbă 5 minute, amestecând ocazional, se adaugă cârnații tăiați bucăți și se mai lasă să se gătească înca 2 minute după care tocana este gata.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 piept de pui Fermele Crevedia (dezosat);

· sare, piper negru, chili pudră, boia dulce;

· ulei.

Salsa de roșii cu avocado

· 1 roșie mai mare, bine coaptă;

· 1 ceapă roșie mica;

· 1 avocado;

· 1/2 lime

· 1 lingură ulei măsline;

· sare.

Mod de preparare:

1. Se desface pieptul de pui în cei doi lobi și se presară cu sare, piper negru proaspăt râșnit, chili după gust și 1/2 linguriță boia dulce. Se adaugă 2-3 linguri de ulei și se masează bine să se acopere carnea de condimente.

2. Ceapa se taie solzișori sau peștișori fini. Se presară cu sare și se lasă 10 minute. Se adaugă 2 linguri suc de lime și se lasă să se marineze încă 15 minute. Între timp se taie roșia și avocado cubulețe. Se adaugă avocado peste ceapa marinată și se amestecă. Sucul de lime va preveni oxidarea.

3. Se adaugă cuburile de roșii și uleiul și se amestecă ușor. Se drege de sare. Se lasă să stea până la 30 minute, legumele vor lăsa suc și se va forma un sos delicios pe fundul bolului.

4. Pieptul de pui se crestează în 3-4 locuri pe toată lungimea, de la capătul gros până aproape de vârf, ca un evantai.

5. Se încinge bine un grătar electric sau cu cărbune. Când se incinde se pune carnea pe gratar, cu partea necrestată în jos prima data. Se lasă 5 minute, se întoarce și se mai lasă 3-5 minute.

6. Se servește cald cu câteva linguri de salsa de roșii.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 600 gr piept de pui Fermele Crevedia;

· 200 gr pâine albă –miez;

· 100 ml lapte;

· 50 ml ulei floarea soarelui;

· 2 căței usturoi;

· 1/2 ceapă;

· 1 linguriță cimbru uscat;

· 3 linguri pesmet;

· 3 linguri făină mălai;

· sare, piper;

· ulei pentru pulverizat.

Mod de preparare:

· Se taie pieptul de pui cubulețe. Se introduce la mărunțit, în vasul robotului de bucătărie, împreună cu usturoiul, ceapa, uleiul , sarea, piperul și cimbrul.

· Se adugă miezul de pâine înmuiat în lapte și apoi stors și se omogenizează.

· Din amestecul rezultat, se formează bastonașe de mărimea unui degețel. Acestea se tăvălesc în pesmet amestecat cu făină de malai .

· Se așază bastonașele cu pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se pulverizează ulei de floarea soarelui.

· Se dă tava cu crochete la cuptor timp de 25 minute, până încep să se rumenească ușor .

Crochetele de pui se pot servi alături de o garnitură sau salata preferată.

Vă dorim poftă bună!

Sursa se inspirație: www. bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

Aluat:

· 250 g făină;

· 125 g unt;

· 1 ou;

· 6 linguri de apă rece;

· 1/2 linguriță de sare;

Umplutură:

· 1 piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 borcănel de ciuperci;

· 1 morcov;

· 1/2 ardei gras;

· 2-3 buchetele de broccoli;

· 4 ouă;

· 100 g iaurt;

· 30 g cașcaval,

· sare.

Mod de preparare:

1. Se pun într-un bol făina, untul, oul, apa și sarea și se frământă aluatul. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Dacă este necesar, se mai adaugă o lingură de făină. Se dă la frigider până se pregătește umplutura. Pieptul de pui se taie cubulețe și se frige în tigaie, fără ulei.

2. Legumele (broccoli, ciupercile feliate, morcovii și ardeii taiați julienne) se fierb 6-7 minute si se lasă la răcit.

3. Se întinde aluatul, se pune în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se înțeapă aluatul din loc în loc, cu furculița. Se pun legumele, carnea de pui și se acoperă cu ouăle bătute cu iaurt și se dau la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade C, pentru 25-30 de min. Când este gata, se rade cașcaval deasupra și se mai lasă 1 minut la cuptor să se topească.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 500 g piept de pui tocat Fermele Crevedia;

· 15-16 ardei medii;

· 100 g orez (cu bobul lung, de preferat);

· 2 cepe;

· 1 ou;

· mărar, piper, sare, cimbru.

Pentru sos:

· 50 ml ulei;

· 3 cepe medii;

· 400 g piure de roșii (o conservă);

· busuioc proaspăt.

Mod de preparare:

1. Se spală şi se curăţă ardeii de seminţe și se face un căpăcel în zona codiței. Se alege și se spală orezul și se toacă ceapa mărunt.

2. Se pune orezul într-un bol împreună cu ceapa tăiată, carnea tocată, oul, mărarul, cimbru, sare şi piper. Se amestecă bine compoziţia de carne.

3. Se umplu ardeii cu compoziția obținută și se aranjează într-o cratiţă, care poate fi introdusă mai târziu și la cuptor. Se acoperă ardeii umpluți cu carne de pui cu apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

4. Între timp, se pregătește sosul. Se curăţă ceapa și se taie solzişori. Se pune la călit în uleiul încins în prealabil. Când s-a înmuiat, se adaugă piureul de roşii și se amestecă încet să nu se prindă.

5. Se condimentează sosul cu sare, piper, busuioc după gust și se lasă să scadă. După ce au fiert ardeii pe aragaz, se mai bagă 20-30 de minute la cuptor să se rumenească.

6. Ardeii umpluţi se servesc cu sosul preparat şi smântână rece.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.unica.ro