Recomandarea săptămănii

Supă de pui cu tăiței

Ingrediente:

· 1 piept de pui cu os sau ciocanele Fermele Crevedia ;

· 2 cepe medii;

· 3 morcovi;

· rădăcină păstârnac;

· țelină;

· 300 g tăiței de casă;

· 2 roșii;

· 1 legătură pătrunjel;

· sare.

Mod de preparare:

1. Se pun 4- 5l apă la fiert, cu un praf de sare și pieptul de pui cu os și piele. Când apa clocotește se dă focul mic și se lasă oala să fiarbă pentru aproximativ 40 minute, timp în care spumează carnea bine.

2. Se curăță legumele (mai puțin roșiile) și se taie în bucăți mari. Se pun alături de pui și se lasă să fiarbă până când se pot pătrunde legumele cu furculița.

3. Se strecoară zeama și se pune înapoi pe foc. Se pun tăițeii de casă în supă. După 5-6 minute, se adaugă și carnea de pui mărunțită după gust, morcovii tăiați rondele și roșiile tăiate cubulețe. Se lasă supa de pui pentru încă 4-5 minute, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și se potrivește de sare, după care se poate servi.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.retetepractice.ro

Recomandarea săptămănii

Penne cu pui și ciuperci în sos alb

Ingrediente:

· 250 g penne;

· 300 g ciuperci champignon;

· 1 bucată piept pui Fermele Crevedia;

· 200 ml smântână pentru gătit;

· 2 polonice din apa în care au fiert pastele;

· sare, piper;

· oregano;

· 2 căței usturoi pisați;

· ulei de măsline pentru prăjit.

Mod de preparare:

1. Se taie ciupercile în bucăți mai mari, apoi se călesc în puțin ulei de măsline. Se scot din tigaie când sunt ușor călite (nu se lasă până devin negre). În același ulei se călește și puiul.

2. Se pun ciupercile înapoi în tigaie, peste pui, se amestecă și se lasă puțin să își imprumute aromele. Se toarnă smântâna de gătit peste acestea.

3. Se adaugă 2 polonice din apa în care au fiert pastele apoi se pune usturoiul zdrobit/pisat, se asezonează cu sare, piper și oregano. Amidonul din aceasta va ajuta sosul să se lege.

4. În acest timp se scurg pastele fierte al dente, conform instructiunilor de pe pachet.

5. Se pun pastele peste sos si se amestecă ușor. Se adaugă, după gust, sare, piper, oregano.

6. După 1 minut se iau de pe foc, se pun în farfurie și se presară parmezan și pătrunjel.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro

Recomandarea săptămânii

Frigărui la gratar din carne de pui cu legume asortate

Ingrediente:

· 600 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 vânătă medie;

· 2 cepe roșii noi;

· 1 ardei roșu;

· 3-4 roșii;

· 10-12 ciuperci champignon;

· 2 dovlecei;

· 2-3 ardei iuți verzi;

· usturoi deshidratat;

· 150 ml lapte degresat;

· boia dulce;

· sare;

· piper;

· 2-3 linguri ulei de măsline;

· 8-9 bețe pt frigărui.

Posibile garnituri

· salată verde;

· cartofi copți sau prăjiți la grătar;

· sosuri picante sau pe bază de iaurt cu usturoi.

Mod de preparare:

1. Dacă se fac la grătarul din curte, se pun bețele la înmuiat, în apă rece, pentru 30 de minute. Astfel, se protejează de căldura puternică emanată de cărbuni sau lemne.

2. Se taie pieptul de pui în bucățele potrivite, care se pun într-un vas ceramic. Se acoperă, în întregime, cu lapte și se bagă în frigider pentru 1 oră.

3. După ce se scot din frigider, se scurg și se mută într-un vas separat. În același vas se adaugă legumele tăiate în bucățele, de aceeași dimensiune cu bucățile de pui. Se condimentează cu usturoi deshidratat, boia dulce, sare și piper și se amestecă bine. Se acoperă vasul cu o folie de plastic alimentară și se bagă în frigider pentru încă 1 oră.

4. Se formează frigăruile, alternând bucățile de pui cu cele de legume. Se ung frigăruile de pui cu puțin ulei de măsline.

5. Se prăjesc pe grătarul încins foarte foarte bine, câte 3-4 minute pe fiecare parte, sau până când carnea este complet pătrunsă.

6. Frigăruile de pui se servesc calde, cu garnitură la alegere, după gust.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lauraadamache.ro

Recomandarea săptămânii

Salată de pui cu sos de iaurt

Ingrediente:

· 250 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 salată iceberg tăiată fâșii;

· 4 roșii tăiate felii;

· 1 castravete tăiat cuburi;

· 1 ardei roșu tăiat fâșii;

· 1 ceapă roșie tăiată rondele;

· crutoane de pâine;

· măsline verzi;

Pentru dressing:

· 300 g iaurt grecesc;

· 3 căței de usturoi;

· 2 lingurițe de mărar (uscat sau verde);

· 2 linguri pătrunjel;

· 2 linguri ulei de măsline;

· zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

1. Pieptul de pui se asezonează cu sare și piper, se frige în tigaia încinsă stropită cu puțin ulei de masline și se taie cubulețe.

2. Ceapa roșie se toacă și se amestecă cu puțină zeamă de lămâie și pătrunjel, pentru a scapa de mirosul puternic.

3. Într-un bol mare se adaugă toate ingredientele și se asezonează.

4. Iaurtul se amestecă cu usturoiul pisat, verdețurile, uleiul de masline, piperul și zeama de lămâie, după gust. Se obține un dressing aromat și delicios care se toarnă peste salată. Se poate servi cu crutoane.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.gustos.ro

Recomandarea săptămânii

Paste cu roșii cherry și piept de pui Fermele Crevedia

Ingrediente:

· 500 g paste;

· 200 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 6-8 roșii cherry;

· 1/2 ardei gras roșu;

· 1/2 ardei gras verde;

· 2 linguri ulei măsline;

· 2 căței usturoi;

· ierburi aromatice (busuioc, mentă, oregano etc.);

· 100 g parmezan ras (sau un cașcaval de consistență tare);

· sare, piper.

Mod de preparare:

1. Pastele se pun la fiert, respectându-se instrucțiunile de pe ambalaj.

2. Usturoiul curățat, se taie în două sau se pot lăsa cățeii întregi și se pun în uleiul încălzit într-o tigaie de teflon, aproximativ 1-2 secunde, pentru a se aroma.

3. În uleiul aromat cu usturoi, se adaugă bucăți din piept de pui porționat și se amestecă continuu.

4. Ardeii grași se curăță de semințe și se taie în fâșii subțiri, se adaugă peste bucățile de piept de pui prăjit, urmând a adăuga roșiile cherry tăiate în jumătăți.

5. După ce pastele au fiert, se scurg de zeamă și se adaugă fierbinți in tigaie, peste legumele și carnea de pui, asezonându-se după gust cu ierburi aromatice, sare și piper. Se amestecă energic cu o spatula, pentru a se combina aromele.

6. Pastele se servesc fierbinți, cu verdeață tocată mărunt (pătrunjel verde) și cu un strat generos de cașcaval ras sau parmezan ras.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.gastropedia.ro

Recomandarea săptămânii

Tortilla cu piept de pui și legume

Ingrediente:

· 8 tortillas mici;

· 2 castraveți;

· 3 roșii medii;

· 4-5 frunze salată verde;

· o lingură coriandru tocat;

· două linguri de maioneză;

· două linguri ulei de măsline;

· două bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

· două linguri suc de lămâie.

Mod de preparare:

1. Se pune pieptul de pui tăiat fâșii într-un vas și se toarnă deasupra lui un amestec făcut din două linguri suc de lămâie, o lingură ulei de măsline, sare și piper. Se acoperă cu folie alimentară și se pune la frigider pentru 20 de minute.

2. Se călește carnea de pui 1-2 minute într-o lingură de ulei încins, se pune într-o tavă și se coace 15-20 de minute, la 180C, pănă când carnea este pătrunsă.

3. Între timp, se amestecă maioneza cu coriandrul tocat (se poate folosi și iaurt gras în loc de maioneză).

4. Se împachetează fiecare tortilla adăugându-se cantități egale de salată verde, castravete, roșii, fășii de carne și o lingură de maioneză.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.jurnalderetete.md

Recomandarea săptămânii

Supă de sfeclă roşie cu piept de pui

Ingrediente:

· un piept de pui Fermele Crevedia;

· 2 sfecle roşii medii;

· 4 roşii;

· 1 morcov;

· 2 cepe mari;

· 1 rădăcină de pătrunjel;

· leuştean verde;

· 5 cartofi;

· 50 g iaurt degresat;

· lămâie.

Mod de preparare:

1. Se pune pieptul de pui la fiert. Se spală sfecla roşie şi se curăţă, apoi se taie mărunt. Morcovul, ceapa, rădăcina de pătrunjel şi cartofii se curăţă de coajă şi se pun la fiert în 3 l de apă, împreună cu sfecla roşie şi cu roşiile date pe răzătoare.

2. După ce s-au fiert legumele şi pieptul de pui, se scot şi se taie cubuleţe, apoi se amestecă doar cu zeama în care au fiert legumele (cea în care a fiert pieptul de pui se aruncă) şi se mai dau într-un clocot. La final se adaugă leuşteanul tocat mărunt.

3. Se poate servi şi cu o lingură de iaurt şi puţină zeamă de lămâie, în funcţie de gust.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.unica.ro – secțiunea “culinar”.

Recomandarea săptămânii

Borș cu perișoare fragede din carne de pui

Ingrediente:

· 500 g carne tocată din piept de pui Fermele Crevedia;

· 100 g orez;

· 1 ceapă;

· 1 ou;

· 3 linguri de ulei;

· sare, piper;

· 4 morcovi;

· 1 păstârnac;

· 1 pătrunjel rădăcină;

· 2 cartofi;

· 2 felii de rădăcină de țelină;

· 1 ceapă roșie;

· frunze de țelină, frunze de pătrunjel;

· sare, piper, cimbru măcinat;

· 200 ml bulion sau suc gros de roșii;

· 200-300 ml borș;

· verdeață tocată pentru decor; pătrunjel verde, leuștean etc.

Mod de preparare:

1. Pentru început se prepară ciorba de legume care reprezintă baza acestui borș. Legumele și zarzavaturile se curață și se spală. Se taie apoi în cubulețe.

și se pun la fiert în apă. Ciorba se condimentează după gust, cu sare, piper, cimbru uscat sau chimen.

2. Se pun la fiert și frunzele de țelină și pătrunjel. Se pastrează o parte din patrunjelul verde și pentru decor, la servire. Ciorba se fierbe 30-40 de minute.

3. În tmpul în care fierb legumele se pot pregăti perișoarele. Se toacă ceapa mărunt. Se condimentează carnea, se adaugă ceapa tocată, orezul spălat în apă rece și scurs și se amestecă bine. Când s-a omogenizat compoziția se adaugă și oul și se amestecă din nou. Cu mainile ude se formează biluțe mici. 4. Perișoarele astfel formate se adaugă în ciorbă cu mâna, una câte una în timp ce aceasta fierbe la foc mic. Se adaugă și o cană de bulion sau de suc gros de roșii.

5. Perișoarele se lasă la fiert la foc mic aproximativ 15-20 de minute. Separat se pune la fiert borșul (cam 200-300 ml, după gust), se dă în clocot și apoi se toarnă în oala cu ciorba de perișoare. Se pune capacul peste oală și, cu focul stins, se mai lasă 10 minute. Se testează o perișoară pentru a verifica dacă orezul este fiert.

6. La final se adaugă și restul de pătrunjel verde tocat. Se pot pune și frunze de leuștean verde. Borșul de perișoare din carne de pui se servește fierbinte.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.savoriurbane.com

Recomandarea săptămânii

Musaca de cartofi cu ficăței de pui Fermele Crevedia

Ingrediente:

· 6 cartofi mari;

· 500 gr ficăței Fermele Crevedia;

· 1 legătură mărar;

· 1 legătură pătrunjel;

· 100 ml lapte;

· 50 gr unt;

· 200 ml suc de roșii;

· cimbru, sare, piper;

· 20 ml ulei de măsline.

Mod de preparare:

1. Ficațeii se spală, se curață și se pun la scurs. Cartofii se curață de coajă, se taie în cuburi mari și se pun la fiert, în apă cu sare. Verdeturile se curață și ele, se spală și se toacă mărunt. După ce s-au scurs, ficățeii se taie în bucăți potrivite. Se adaugă verdeață, un pic de cimbru, un praf de sare și de piper.

2. Cartofii se pasează dupa ce au fiert, se adaugă untul și laptele, se amestecă bine, până se obține un piure omogen.

3. Într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei de măsline, se așază un strat de ficăței cu verdeață, se toarnă sucul de roșii și deasupra stratul de cartofi. Se dă la cuptor, la foc potrivit, timp de 40-45 de minute.

4. Se poate servi ornată cu verdeață, rondele de castraveți, roșii și pătrunjel.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.culinar.ro

Recomandarea săptămânii

Ruladă din piept de pui umplută cu carne tocată, kaizer și cașcaval

Ingrediente:

  • 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;
  • 500 g carne tocată (vita + porc);
  • 1/2 ceapă;
  • 50 ml ulei;
  • 80 – 100 g cașcaval ras;
  • 10 – 12 felii kaizer;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 1 ou;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1/2 legătură pătrunjel verde tocat mărunt;
  • 2-3 lingurițe cu boia de ardei dulce;
  • sare și piper după gust.

 

Mod de preparare:

  1. Se amesrecă carnea tocata cu o linguriță rasă de sare, 1/2 linguriță piper măcinat, o jumătate de ceapă tăiată mărunt și călită foarte puțin în 1-2 linguri de ulei, cu oul crud, usturoiul pisat și pătrunjelul verde tocat mărunt.
  2. Pieptul de pui se pune între două folii de plastic și se bate cu ciocanul de carne. Se așază pe un blat de lucru unindu-se bucățile între ele pentru a forma o bucată mai mare.
  3. Se presară peste ele sare și piper măcinat, după gust. Se pune apoi un strat de felii cu kaizer, una langa alta. Peste kaizer se pune un strat de carne tocată. Se nivelează cu ajutorul unei lame de cuțit.
  4. Peste carnea tocata se presară cașcavalul ras și ardeiul gras tăiat în cubulețe mici.
  5. Se rulează pieptul de pui. Pe o folie de aluminiu se presară 2-3 lingurițe de boia dulce de ardei și se pune rulada. Se trece prin boiaua de ardei.
  6. Se învelește rulada în folia de aluminiu, se pune într-o tavă cu apă și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil, la 180 grade, unde se ține 40-50 de minute. După acest timp se scoate din folie și se mai introduce în cuptor pentru 20 de minute.
  7. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se taie în felii și se servește ca și antreu sau lângă diferite garnituri.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www. culoaresiarome.ro