Cum pregătim corect carnea de pui ?

Carnea de pui este tipul de carne gătit cel mai des în casele românilor. deoarece este ușor de preparat și este indicată în majoritatea dietelor. Ba mai mult, chiar și medicii recomandă consumul de carne de pui, căci este un aliment ușor digerabil, dar care asigură necesarul de proteine, vitamine și minerale necesare refacerii rapide a celulelor. Însă, preparată necorespunzător, această carne poate fi fadă, friptura ieșind fie prea negătită, fie prea uscată.

O preparare adecvată a cărnii de pui începe chiar din etapa decongelării acesteia. Pentru dezghețare carnea de pui poate să fie ținută în frigider, într-o pungă bine închisă, în apă rece. Este indicat ca apa să fie schimbată la un interval de 30 de minute.

Carnea de pasăre trebuie gătita la o temperatură adecvată. Cum știm dacă am setat temperatura corespunzătoare? Ei bine, pe lângă recomandările de preparare pe care le regăsim în fiecare rețetă, putem urma varianta clasică și, din când în când, să verificăm carnea pusă la cuptor, crestând o bucațică și observând dacă în interior mai are sau nu o culoare rozalie. Unele gospodine moderne folosc chiar și un termometru pentru carne, care se introduce în aceasta, însa nu lângă os, deoarece nu va mai indica corect temperatura.

De asemenea, atât temperatura, cât și timpul de gătire trebuie adaptate dimensiunilor preparatului. Astfel că, pentru bucăti mici putem folosi o temperatură mai mare și un timp mai scurt și invers.

După gătire, ca și în cazul oricărui alt tip de carne, puiul trebuie lăsat câteva minute, la “odihnit”. Nu este recomandată tăierea imediată, deoarece, pe măsură ce carnea este gătită, sucurile din aceasta sunt împinse către exterior și este nevoie de câteva minute pentru ca ele să se redistribuie înapoi în carne și să obținem un preparat suculent și gustos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *