PUI ÎN LAPTE À LA JAMIE OLIVER
Timp de gătire: 1 h și 30 minute
INGREDIENTE
- 10 căței de usturoi cu tot cu coajă;
- coaja rasă de la 2 lămâi;
- 1 mână frunze de salvie;
- 1/2 bețișor scorțișoară;
- ulei de măsline;
- piper negru măcinat;
- sare de mare;
- 1 pui;
- 500 ml lapte.
MOD DE PREPARARE
Puiul în lapte à la Jamie Oliver este cea mai gustoasă friptură de pui și se face foarte ușor și rapid. Este o demonstrație clară a faptului ca rețetele simple pot fi cu adevărat savuroase!
Vă prezentăm mai jos pașii pe care trebuie să îi urmați în realizarea acestui preparat.
1.Se preîncălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade.
2. Recomandarea este să se folosească un recipient în care puiul să încapă perfect și să nu rămână prea mult spațiu. Dacă vasul în care veți da puiul la cuptor poate fi folosit și pe plită, puteți rumeni puiul direct în acesta, dacă nu, veți mai avea nevoie de o tigaie largă pentru rumenire.Se condimentează bine puiul după care se prăjește ușor în ulei de măsline. Este indicat să fie întors pe toate părțile până când prinde o culoare rumen-aurie. Rumenirea nu trebuie să dureze mai mult de 8-9 minute. Scopul acesteia este de a da culoare puiului, nu de a se realiza o gătire completă.
3.După ce s-a rumenit, puiul se scoate pe o farfurie și se aruncă uleiul din recipient. Vasul folosit nu trebuie spălat!
4.Se așează puiul înapoi în vas și se adaugă restul de ingrediente (sare și piper măcinat proaspăt, atât pe exterior, cât și în interior; salvie și coajă de lamaie, apoi laptele). Se pune la cuptor timp de o oră și jumătate si, din când în când, se stropește puiul cu sosul din vas. Coaja de lămâie ”taie” laptele, transformându-l într-un sos delicios.
5.Când este gata, puiul se scoate din tavă și se așează pe un platou. Se lasă cel puțin 10 minute ”să se odihnească”, înainte de a-l tranșa.
6.Pentru servit, puiul se taie pe farfurii și se stropește cu sos din belșug. Se poate servi cu piure de cartofi, salate, legume la tigaie, etc., în funcție de preferințe.
Vă dorim poftă buna!