Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 500 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 500 g spanac congelat;

· 1 ceapă;

· 3 linguri sos de soia;

· 3 căței de usturoi;

· 1 lingură ulei de cocos;

· 1 linguriță sare;

· 1 linguriță turmeric;

· 1 linguriță frunze de pătrunjel.

Opțional:

· mozzarella dată pe răzătoare;

· porumb.

Mod de preparare:

1. Se pune spanacul la dezghețat. Într-o cratiță mare, se topește uleiul de cocos pe foc mediu, adaugă ceapa tăiată mărunt și se sotează până devine transparentă.

2. Se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe, se amestecă, se condimentează cu sare și piper, se adaugă 150 ml apă și se lasă la fiert înăbușit timp de 20 de minute, amestecând din când în când.

3. Când carnea începe să se înmoaie, se adaugă sosul de soia, cățeii de usturoi zdrobiți și spanacul dezghețat.

4. Se amestecă bine totul, până când excesul de apă se evaporă. Apoi se adaugă mozzarella dată pe răzătoare și porumbul.

5. Mâncarea se servește caldă cu orez, cușcuș, cartofi sau ca atare.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.magicianafit.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 ceapă mare;

· 1 morcov mare;

· 1 frunză de dafin;

· sare după gust.

Ingrediente ruladă:

· 2 ouă;

· 400 gr carne tocata din piept de pui Fermele Crevedia

· 1 ceapă tocată;

· 250 gr făină;

· sare, piper.

Mod de preparare:

1. Se încorporează carnea cu ceapa, sarea și piperul.

2. Pentru aluat se bat ouăle, se adaugă făina și se modelează coca formată. Dacă aluatul se lipește de mâini, se mai adăugă făină. Aluatul trebuie să aibă consistență ca pentru tăieței.

3. Se întinde foaia, se pune peste mai mult din jumătatea foii carnea tocată, se ruleaza și se taie cuburi.

4. Într-o tigaie se înăbușă ceapa tăiată marunt și morcovul dat prin răzătoare și când totul s-a călit la foc mediu, se adăugă ștrudelele și se acoperă cu apă. Se pun frunze de dafin și sare după gust.

5. Totul se fierbe 30 minute, sub capac, la foc încet.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bunica.md

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 4 pulpe de pui Fermele Crevedia;

· 1 conservă de fasole roșie;

· 2 ardei grași tăiați cubulețe;

· 1 ceapă

· 2 conserve de roșii în suc;

· sare;

· piper;

· boia de arde iute;

· 1 vârf cuțit fulgi de ardei chilli;

· 400 g cârnați de casă afumați;

· cimbru;

· 1 foaie de dafin;

· 250 ml apă.

Mod de preparare:

1. Se spală pulpele, se crestează puțin, se condimentează cu sare și piper după gust și se pun la prăjit în uleiul încins. Se scot pe un platou care se acoperă cu un capac.

2. În uleiul de la carne, se adaugă ceapa tocată,1/3 cană de apă și se lasă să se prăjească puțin, după care se adaugă ardeiul și se lasă să se prăjească aproximativ 2 minute.

3. Se adaugă condimente după gust, roșiile cu tot cu suc, apa, se amestecă și se acoperă cu un capac.

4. Când începe să fiarbă, se adaugă carnea de pui, se lasă să fiarbă cca 5-8 minute, după care se adaugă fasolea trecută pe sub un jet de apă.

5. Se lasă să mai fiarbă 5 minute, amestecând ocazional, se adaugă cârnații tăiați bucăți și se mai lasă să se gătească înca 2 minute după care tocana este gata.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 piept de pui Fermele Crevedia (dezosat);

· sare, piper negru, chili pudră, boia dulce;

· ulei.

Salsa de roșii cu avocado

· 1 roșie mai mare, bine coaptă;

· 1 ceapă roșie mica;

· 1 avocado;

· 1/2 lime

· 1 lingură ulei măsline;

· sare.

Mod de preparare:

1. Se desface pieptul de pui în cei doi lobi și se presară cu sare, piper negru proaspăt râșnit, chili după gust și 1/2 linguriță boia dulce. Se adaugă 2-3 linguri de ulei și se masează bine să se acopere carnea de condimente.

2. Ceapa se taie solzișori sau peștișori fini. Se presară cu sare și se lasă 10 minute. Se adaugă 2 linguri suc de lime și se lasă să se marineze încă 15 minute. Între timp se taie roșia și avocado cubulețe. Se adaugă avocado peste ceapa marinată și se amestecă. Sucul de lime va preveni oxidarea.

3. Se adaugă cuburile de roșii și uleiul și se amestecă ușor. Se drege de sare. Se lasă să stea până la 30 minute, legumele vor lăsa suc și se va forma un sos delicios pe fundul bolului.

4. Pieptul de pui se crestează în 3-4 locuri pe toată lungimea, de la capătul gros până aproape de vârf, ca un evantai.

5. Se încinge bine un grătar electric sau cu cărbune. Când se incinde se pune carnea pe gratar, cu partea necrestată în jos prima data. Se lasă 5 minute, se întoarce și se mai lasă 3-5 minute.

6. Se servește cald cu câteva linguri de salsa de roșii.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 600 gr piept de pui Fermele Crevedia;

· 200 gr pâine albă –miez;

· 100 ml lapte;

· 50 ml ulei floarea soarelui;

· 2 căței usturoi;

· 1/2 ceapă;

· 1 linguriță cimbru uscat;

· 3 linguri pesmet;

· 3 linguri făină mălai;

· sare, piper;

· ulei pentru pulverizat.

Mod de preparare:

· Se taie pieptul de pui cubulețe. Se introduce la mărunțit, în vasul robotului de bucătărie, împreună cu usturoiul, ceapa, uleiul , sarea, piperul și cimbrul.

· Se adugă miezul de pâine înmuiat în lapte și apoi stors și se omogenizează.

· Din amestecul rezultat, se formează bastonașe de mărimea unui degețel. Acestea se tăvălesc în pesmet amestecat cu făină de malai .

· Se așază bastonașele cu pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se pulverizează ulei de floarea soarelui.

· Se dă tava cu crochete la cuptor timp de 25 minute, până încep să se rumenească ușor .

Crochetele de pui se pot servi alături de o garnitură sau salata preferată.

Vă dorim poftă bună!

Sursa se inspirație: www. bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

Aluat:

· 250 g făină;

· 125 g unt;

· 1 ou;

· 6 linguri de apă rece;

· 1/2 linguriță de sare;

Umplutură:

· 1 piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 borcănel de ciuperci;

· 1 morcov;

· 1/2 ardei gras;

· 2-3 buchetele de broccoli;

· 4 ouă;

· 100 g iaurt;

· 30 g cașcaval,

· sare.

Mod de preparare:

1. Se pun într-un bol făina, untul, oul, apa și sarea și se frământă aluatul. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Dacă este necesar, se mai adaugă o lingură de făină. Se dă la frigider până se pregătește umplutura. Pieptul de pui se taie cubulețe și se frige în tigaie, fără ulei.

2. Legumele (broccoli, ciupercile feliate, morcovii și ardeii taiați julienne) se fierb 6-7 minute si se lasă la răcit.

3. Se întinde aluatul, se pune în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se înțeapă aluatul din loc în loc, cu furculița. Se pun legumele, carnea de pui și se acoperă cu ouăle bătute cu iaurt și se dau la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade C, pentru 25-30 de min. Când este gata, se rade cașcaval deasupra și se mai lasă 1 minut la cuptor să se topească.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 500 g piept de pui tocat Fermele Crevedia;

· 15-16 ardei medii;

· 100 g orez (cu bobul lung, de preferat);

· 2 cepe;

· 1 ou;

· mărar, piper, sare, cimbru.

Pentru sos:

· 50 ml ulei;

· 3 cepe medii;

· 400 g piure de roșii (o conservă);

· busuioc proaspăt.

Mod de preparare:

1. Se spală şi se curăţă ardeii de seminţe și se face un căpăcel în zona codiței. Se alege și se spală orezul și se toacă ceapa mărunt.

2. Se pune orezul într-un bol împreună cu ceapa tăiată, carnea tocată, oul, mărarul, cimbru, sare şi piper. Se amestecă bine compoziţia de carne.

3. Se umplu ardeii cu compoziția obținută și se aranjează într-o cratiţă, care poate fi introdusă mai târziu și la cuptor. Se acoperă ardeii umpluți cu carne de pui cu apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

4. Între timp, se pregătește sosul. Se curăţă ceapa și se taie solzişori. Se pune la călit în uleiul încins în prealabil. Când s-a înmuiat, se adaugă piureul de roşii și se amestecă încet să nu se prindă.

5. Se condimentează sosul cu sare, piper, busuioc după gust și se lasă să scadă. După ce au fiert ardeii pe aragaz, se mai bagă 20-30 de minute la cuptor să se rumenească.

6. Ardeii umpluţi se servesc cu sosul preparat şi smântână rece.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.unica.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 400 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 kg fasole verde;

· 3-4 cartofi potriviţi;

· 1 ceapă mare;

· 1 litru suc de roşii;

· 50 ml untdelemn sau unt;

· pătrunjel;

· cimbru;

· 2-3 căţei de usturoi;

· sare;

· piper.

Mod de preparare:

1. Se taie şi se spală carnea, se scurge de apă şi se taie bucăţele. Apoi, împreună cu ceapa, se călesc în ulei până se rumenesc. Se adaugă 2 litri de apă caldă şi sare, după gust, şi se pun păstăile de fasole spălate, curăţate la capete şi rupte în jumătăţi.

2. Se curăţă roşiile de pieliţe şi se dau prin răzătoare.

3. După ce s-a fiert fasolea pe jumătate şi nivelul apei a scăzut, se adaugă sucul de roşii, cartofii tăiaţi cubuleţe, sarea şi piperul şi o mică ramură de cimbru şi se mai fierb aproximativ 30 de minute.

4. După ce a fiert ciorba de fasole, se pune usturoiul tocat mărunt pentru aroma deosebită pe care o lasă. Se toacă pătrunjelul, se presară pe fiecare porţie şi se serveşte cu pâine integrală sau de casă.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.retete.unica.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 kg dovlecei;

· 500 g piept pui Fermele Crevedia;

· un ardei gras;

· o ceapă;

· 4 roșii;

· 4 ouă;

· 250 ml smântână;

· 150 g cașcaval;

· 2 linguri pătrunjel tocat;

· 1 lingură sare;

· 0.25 lingurițe piper negru măcinat;

· 50 ml ulei sau unt.

Mod de preparare:

1. Se spală dovleceii și se curață de coajă. Apoi se taie cubulețe de mărime medie și se pun într-un bol mare.

2. Peste dovlecei se adaugă ardeiul tăiat cubulețe și pătrunjelul tocat mărunt.

3. Ceapa se toacă cubulețe și se pune la călit în puțin ulei. Când se rumenește, se adaugă în tigaie și carnea tocata. Se amestecă bine. Apoi se pune peste dovlecei, ardeiul și pătrunjelul. Se amestecă bine toată compozitia, se potrivește de sare și piper.

4. Se mută totul într-o tavă de cuptor adâncă. Deasupra se pun rondele de roșii sau roșii cherry.

5. Într-un bol mic se ametecă ouale cu smântână, putină sare și piper.

6. Se toarnă uniform acest amestec peste legumele și carnea din tavă. Apoi se pune cașcavalul ras deasupra.

7. Se acoperă tava cu capac sau folie și se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 1 oră.

8. Se lasă vreo 30 de minute să se răcorească înainte de servire.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lalena.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 200g ficat de pui Fermele Crevedia;

· 1 ou mare;

· Făină;

· sare, piper alb, praf de usturoi;

· ulei.

Mod de preparare:

1. Ficatul de pui se spală bine cu apa rece, se șterge cu un șervet de hârtie și se condimentează cu puțină sare și piper.

2. Bucățile mai mari se taie puțin mai mici ca să se pătrundă mai bine.

3. Într-un bol se bat oul cu puțin praf de usturoi și sare.

4. Se trece ficatul prin făină, ou bătut, apoi din nou prin făină și ou și se prăjește în ulei încins. Se lasă un minut pe o parte apoi se întoarce pe cealaltă parte și se repetă.

5. Se scot ficățeii pane pe un șervet de hârtie absorbant și se servesc cu o salată sau cu piure de cartofi și murături.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.haisagatim.ro