Recomandarea săptămânii

Saramură pui

Ingrediente:

· 6 pulpe de pui superioare mari Fermele Crevedia;

· 60 ml suc de roșii;

· 600 ml apă;

· 1 ardei;

· 6 căței de usturoi;

· pătrunjel proaspăt;

· sare și piper după gust.

Mod de preparare:

1. Se prepară mai întâi pulpele de pui. Se presară cu sare și piper și se pun la fript pe grătar.

2. Separat, se pregătește saramura. Se taie ardeiul rondele, iar usturoiul se toacă mărunt.

3. Într-o oală, se pun apa, sucul de roșii, usturoiul și ardeiul la fiert. Se adaugă sare și piper după gust.

4. Se lasă saramura să dea în clocot și se mai lasă 20 de minute pe foc după ce clocotește.

5. Se toarnă saramura peste pulpele de pui și se amestecă bine, astfel încât carnea să preia aromele sosului.

6. Se servește cu mămăligă caldă sau pâine de casă.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www. retete.unica.ro

Recomandarea săptămanii

Ingrediente:

· 1 kg pipote pipote și inimi Fermele Crevedia;

· 300-350 gr paste scurte;

· 1 ceapă;

· 2-3 fire ceapă verde (opțional);

· 1/2 ardei gras roșu;

· 1/4 legătură pătrunjel;

· sare, piper;

· 1 linguriță cu vârf boia dulce;

· 4 linguri ulei.

Mod de preparare:

1. Se toacă ceapa alba și se taie ceapa verde rondele iar ardeiul se taie mărunt. Se călesc în ulei până se înmoaie bine de tot, aprox. 5 minute.

2. Pipotele se taie în două și se curață de zonele cu zgârci. Se taie apoi fiecare bucată curățată în două. Inimile se lasă întregi sau dacă sunt mai mari se taie în două pe lungime. Se spală bine în multe ape, până rămăne apa curată pe ele.

3. Se adaugă pipotele și inimile, sare și piper peste legumele călite. Se adaugă și 300 ml apă și se fierb cu capac, la foc mic, timp de 1 oră.

4. Între timp se fierb pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet.

5. Când carnea e fiartă, în oală trebuie să rămână sos cât să acopere carnea, sa scadă de tot. Se adaugă boiaua și pătrunjelul tocat și se mai fierbe 5 minute fără capac. Se drege de sare.

6. Se adaugă pastele scurse peste tocaniță si se amestecă cam 1-2 minute până absorb tot sosul. Se pot servi și reîncălzite!

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 bucată piept de pui Fermele Crevedia;

· 100 g bacon;

· 400 g mazăre congelată;

· 2 cepe medii;

· 1 morcov mic;

· 250 ml supă pui;

· 2 căței usturoi;

· sare;

· 1/4 linguriță piper boabe;

· 1 praf boia de ardei dulce;

· 4 frunze mari de busuioc;

· 2 linguri ulei.

Mod de preparare:

1. Se taie pieptul de pui în bucăți, apoi se înfășoară în felii de bacon. Pentru siguranță se pot înțepa cu o scobitoare.

2. Se călește în 2 linguri de ulei puiul îmbrăcat în bacon, aproximativ 4 minute pe fiecare parte, până se rumenește ușor.

3. Se scot bucățile din tigaie, se călește ceapa tocată mărunt și se adaugă morcovul ras fin. Se pun iar bucățile de carne, se combină aromele pentru un minut.

4. Se adaugă mazarea și supa de pui. Se pune apoi usturoiul tâiat în jumătate, boabele de piper si se lasă la foc mic să dea în clocot 3 minute.

5. Se mută totul într-un vas termorezistent cu capac și se dă la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 20 minute. Se adaugă un praf de boia, sare după gust și mai lăsăm 10 minute să scadă sosul.

6. După ce se scoate mâncarea din cuptor se toacă frunzele de busuioc și se adaugă în mâncare.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro

Recomandarea săptămânii

Chifteluțe de pui Tyapi

Ingrediente:

  • 500 gr piept pui Fermele Crevedia;
  • 150 gr paine -mai veche;
  • 150 ml lapte;
  • 1 ceapă verde;
  • 1 ceapă galbenă;
  • pătrunjel verde;
  • mărar;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper negru măcinat;
  • 3-4 linguri ulei.

Mod de preparare:

  1. Se curață, se spală și se toacă mărunt ceapa și verdețurile.
  2. Painea se pune la înmuiat în lapte, apoi se stoarce. Reteta presupune pâine și verdețuri în cantitate egală cu carnea .
  3. Carnea de pui împreună cu pâinea înmuiată se dă prin mașina de tocat.
  4. Se amestecă carnea, painea și verdețurile cu ceapa, se adaugă sare și piper.
  5. Se lasă amestecul la frigider să se odihnească, de la 30 minute până la câteva ore.
  6. Cu mâinile umezite cu apă sau ulei se modelează chiftele de formă aproximativ egală.
  7. Se prăjesc chiftelele în puțin ulei pe ambele părti până când încep să se albească.
  8. Se transferă chiftelele în tava tapetată cu hartie de copt și se dă la cuptor 10-15 minute la 180 grade Celsius.
  9. Chifteluțele Tyapi sunt gustoase atât calde cât și reci însoțite de salată sau garnitură preferată.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 buc. piept de pui Fermele Crevedia;

· 800 g fasole verde – din conservă sau congelată;

· 1 ceapă mare;

· 1/4 linguriță usturoi granulat;

· 1/2 linguriță sos soia;

· 200 ml supă de pui;

· 1 fruză dafin;

· 1 crenguță cimbru;

· 1/4 linguriță cimbru uscat;

· 150 ml smântână pentru gătit;

· 1 linguriță făină (amidon);

· 2 linguri ulei.

Mod de preparare:

1. Se toacă ceapa julien iar pieptul de pui cubulețe. La foc mic, în uleiul încins, se călește foarte puțin ceapa, apoi se adaugă carnea și se călesc împreună până aceasta din urmă își schimbă culoarea.

2. Se stinge cu supă de pui, se adaugă usturoiul granulat, sosul de soia și frunza de dafin. Se lasă la fiert cu capac timp de 15 minute, la foc mediu. Apoi se adaugă fasolea verde, cimbrul, frunza de dafin, se asezonează cu sare și piper și se lasă încă 6-8 minute să fiarbă împreună.

3. Se dizolvă făina în smântână și se toarnă în tigaie, se adaugă cimbrișorul și se lasă să fiarbă încă 3 minute.

4. Pieptul de pui cu fasole verde și smântână se servește cald, presărând puțin pătrunjel verde în farfurie.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· Supă picană de pui cu ciuperci:

· 20 ciuperci champignon mici;

· câteva buchețele broccoli;

· 50 gr tăieței groși;

· 2 linguri susan prăjit.

Supa de pui:

· 1 kg tacâmuri de pui Fermele Crevedia (spate, piept, gât, vârfuri de aripi, labe);

· 2 morcovi;

· 1 ceapă;

· 1 felie groasă țelină;

· 1/2 linguriță coriandru boabe;

· 1/2 linguriță sare;

· 4 lingurițe sos de soia;

· 2 lingurițe oțet de orez;

· pastă de ardei iute (opțional).

Mod de preparare:

1. Se coc tacâmurile de pui în cuptor, la 200C timp de 45 minute. În ultimele 20 minute de copt se adaugă zarzavaturile (morcov, țelină, ceapă) tăiate bucăți mari.

2. Se mută puiul și zarzavaturile coapte într-o oală și se acoperă cu 8-9 căni de apă. Se adaugă boabele de coriandru și se fierb.

3. Se fierbe și supa, la foc mic timp de 1.5 ore. Se spumează, dacă e cazul și după 1 oră de fiert se adaugă sarea.

4. Se strecoară supa printr-o sită în care se pune tifon. Supa limpede se pune iar pe foc mic. Se adaugă sosul de soia și oțetul de orez. Se gustă de sare și se adaugă dacă mai e cazul. Se adaugă pasta de ardei iute după gust.

5. Supa de pui se poate pregati cu o zi inainte și se păstrează la frigider.

6. Următorii pași se fac în momentul servirii fiindcă ciupercile, dacă stau în supă mai mult timp, îi vor schimba culoarea, va deveni maronie, iar tăiețeii și broccoli se înmoie.

7. Ciupercile se taie felii subțiri. Se adaugă în supă și se fierb 5 minute.

8. În acest timp, într-o oală cu apă și sare se pun la fiert tăiețeii și în ultimele 4 minute de fiert se adaugă buchețele de broccoli, apoi se strecoară.

9. Susanul se prăjește ușor într-o tigaie fără adaos de grăsime.

10. În boluri se pun tăieței și buchețele de broccoli. Deasupra se pune supa cu ciuperci (fierbinte) și se presară cu susan prăjit.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 15 cannelloni (paste tubulare);

· 30 gr parmezan răzuit;

Umplutura de carne:

· 500 gr carne de pui Fermele Crevedia (fără os; poate fi tocată)

· 1 ceapă;

· 50 gr mortadella;

· 1 lingură sos béchamel;

· 1 lingură smântână dulce pentru gătit;

· 1 lingură ulei;

· sare, piper, nucșoară

Sos de roșii:

· 1 – 1/2 conservă de roșii (600 gr în total);

· 4 căței usturoi;

· 15 rașnițe fulgi de chili;

· 8 frunze de busuioc (sau 1/4 legatură pătrunjel);

· 2 liguri ulei;

· 1 priză de zahar (opțional);

· sare;

· 2 linguri smântână dulce.

Sos béchamel:

· 35 gr unt;

· 1 lingură rasă făină albă

· 220 ml lapte fierbinte;

· sare, piper, 1 vârf cuțit nucșoară.

Mod de preparare:

1. Se încinge uleiul pentru sosul de roșii și se adaugă chili și usturoiul tăiat felii și se călește rapid până începe să miroasă. Se adaugă conserva de roșii mixată în blender și se fierbe 10 minute, adăugând sare după gust și un pic de zahăr pentru a reduce din aciditate. Se stinge focul și se adaugă busuiocul sau pătrunjelul tocat mărunt.

2. Se prepară sosul béchamel.

3. Pentru umplutură, se încinge uleiul și se călește ceapa tocată mărunt până se înmoaie. Se adaugă carnea de pui tocată (sau tăiată mărunt cu cuțitul) și se rumenește bine. Se condimentează cu sare, piper și nucșoara.

4. Dacă s-a folosit carne bucățele, se pune în robot, se adaugă mortadella și se mixează până se fărâmițează. Dacă s-a folosit carnea tocată de pui, se adaugă mortadella tăiată mărunt în umplutură.

5. Se adaugă o lingură bună de sos bechamel și smântână în umplutură și se amestecă. Astfel umlutura se va „lega” și nu va fi seacă la final.

6. Restul de sos bechamel se amestecă cu sosul de roșii, se mai adaugă cele 2 linguri de smântână dulce și se omogenizează.

7. Se pune o oală mare cu apă și sare la fiert. Când începe să clocotească, se dă focul la mic și se adaugă cannelloni (nu se inghesuie în oală). Se fierb timp de 5 minute. Pastele vor fi doar pe jumătate fierte după acest timp, îsi vor păstra forma. Se scot cu o paletă pe un prosop curat.

8. Se pune pe fundul unei tăvi un strat subțire de sos. Se ia cu grijă câte un cannelloni și se așază în picioare în tavă. Se umple cu carne, folosind o linguriță. Se culcă tubul în tavă. Se repetă umplerea, până se termină tuburile.

9. Se toarnă restul de sos peste cannelloni. Se presară cu parmezan ras.

10. Se dă tava la cuptor, la 200C, timp de 20-30 minute.

11. Se servește cald.

Vă dorim poftă buna!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

· 2 pahare de orez cu bobul lung (brun American, basmati);

· 2 lingurițe condiment de pui măcinat;

· piper alb, coriandru, cardamom;

· 2 lingurițe ulei de măsline;

· sucul de la o lămâie mică;

· 120 g pastă de roșii;

· 2 cepe de mărime medie tăiate peștișori;

· 2 lingurițe condiment măcinat pentru kabsa;

· scorțișoară, cardamon, coriandru,galingal (ghimbir albastru), chimin;

· piper;

· foi de dafin;

· nucșoară;

· 1 linguriță cuișoare întregi;

· 3-4 bucăți loomi (lămâi uscate negre);

· 3-4 lingurițe ketchup (pentru pui);

· 4 linguri ulei de porumb;

· 2-3 linguri stafide (lăsate în apa caldă 15 minute);

· 3-4 morcovi pentru supa de pui;

· 1 ceapă medie întreagă pentru supa de pui;

· 4 pahare supă rezultată de la fiertul puiului, strecurată;

· semințe de pin (opțional);

· semințe de migdale (opțional);

· semințe de alune cajou (opțional).

Mod de preparare:

1. Se condimentează puiul cu condiment pentru pui, se stropește cu ulei de măsline și suc de lămâie și se lasă 2-3 ore. Se curață morcovii și se pun într-o cratiță de fiert sub presiune cu o cepă întreagă și o lămâie neagră în 2 litrii de apă.

2. Când apa începe să fiarbă, se pune pieptul de pui tăiat în jumătăți. Se fierbe 25 de minute. Se scoate puiul și se așază într-o tavă termorezistentă.

3. Se unge cu ketchup, se stropește cu ulei de măsline și se presară cu piper proaspăt măcinat. Se adaugă puțină supă de pui și se dă la cuptorul încălzit la 220 de grade până se rumenește.

4. Uleiul de porumb se încinge într-o cratiță antiaderentă și se prăjesc semințele de pin, migdalele și cajou-ul până iau o culoare aurie. Se scot într-un bol.

5. În același ulei se călește ceapa până devine aurie, apoi se adaugă supa de pui, pasta de roșii, loomi, cuișoarele, condimentul pentru kapsa și stafidele. Când supa începe să fiarbă se adaugă orezul (opărit în prealabil și spălat). Se acoperă și se fierbe la foc mic 25 de minute.

6. Orezul se așază pe un platou împreună cu puiul scos de la cuptor; se decoreaza cu semințele de pin, migdale sau cajou.

7. Se poate consuma cu salată mixtă sau iaurt.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.gustos.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1-2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia (aprox.500 gr);

· 2-3 ouă;

· 1 legătură de pătrunjel;

· 5-6 căței usturoi;

· 1 ceapă medie;

· 1 ardei iute mic;

· sare, piper;

· 200 g smântână;

· 100 g parmesan ras;

· 3 felli groase pâine înmuiate în lapte și stoarse.

Mod de preparare:

1. Se dă prin robot sau mașina de tocat pieptul de pui apoi se amestecă cu pâinea înmuiată în lapte și stoarsă, ouăle, verdeața, ardeiul iute, usturoiul și 2 linguri de smântână. Restul de smântănă se păstrează pentru pus deasupra.

2. Se tapetează o formă de chec cu ulei și pesmet și se așază compoziția în ea, nivelând-o cu o lingură sau o spatulă. Se pune deasupra smântâna rămasă și 100 gr parmezan ras.

3. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 1 oră.

4. Se taie felii când este rece.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.edithskitchen.ro

Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 kg aripioare de pui Fermele Crevedia (fără vârfuri și tăiate în cele două segmente);

· 3/4 linguriță boia dulce;

· 1/4 linguriță boia afumată;

· 1 linguriță usturoi granulat;

· 1 linguriță ghimbir pudră;

· sare, piper negru;

· 1 lingură ulei;

· 1 linguriță ghimbir răzuit fin (pastă)

· 1/2 linguriță oregano uscat;

· 1 linguriță pastă de ardei iute;

· 1 lingură unt;

· 4 fire ceapă verde tânără.

Mod de preparare:

1. Aripioarele se presară cu condimente și apoi se toarnă uleiul. Se masează să se acopere uniform.

2. Se așază în tava cuptorului, la distanta unele de altele și se coc la 220C timp de 35 minute. Pe la jumătatea timpului, se verifică aripioarele și când și-au lăsat grasime în tavă, cu o pensulă de silicon se ung cu grăsimea lăsată.

3. Când aripioarele sunt făcute și rumene se scoate tava din cuptor.

4. Se taie cepele în două pe lungime și apoi pe segmente, în funcție de cât se doresc de lungi.

5. Se adaugă ghimbirul pastă, ceapa verde și oregano. Se amestecă rapid până se simte miros plăcut de ghimbir. Ghimbirul și ceapa se vor găti ușor de la căldura cărnii și a tăvii.

6. Se adaugă untul și pasta de ardei și se amestecă iar până aripioarele se glazurează (untul se va topi de la căldura tavii).

7. Se servesc calde.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro