
Ingrediente:
Aluat:
· 250 g făină;
· 125 g unt;
· 1 ou;
· 6 linguri de apă rece;
· 1/2 linguriță de sare;
Umplutură:
· 1 piept de pui Fermele Crevedia;
· 1 borcănel de ciuperci;
· 1 morcov;
· 1/2 ardei gras;
· 2-3 buchetele de broccoli;
· 4 ouă;
· 100 g iaurt;
· 30 g cașcaval,
· sare.
Mod de preparare:
1. Se pun într-un bol făina, untul, oul, apa și sarea și se frământă aluatul. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Dacă este necesar, se mai adaugă o lingură de făină. Se dă la frigider până se pregătește umplutura. Pieptul de pui se taie cubulețe și se frige în tigaie, fără ulei.
2. Legumele (broccoli, ciupercile feliate, morcovii și ardeii taiați julienne) se fierb 6-7 minute si se lasă la răcit.
3. Se întinde aluatul, se pune în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se înțeapă aluatul din loc în loc, cu furculița. Se pun legumele, carnea de pui și se acoperă cu ouăle bătute cu iaurt și se dau la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade C, pentru 25-30 de min. Când este gata, se rade cașcaval deasupra și se mai lasă 1 minut la cuptor să se topească.
Vă dorim poftă bună!
Sursa de inspirație: www.bucataras.ro