Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 800 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 ceapă;

· 1 lingură ulei de măsline;

· sare de mare;

· piper negru măcinat;

· pudră de usturoi;

Pentru sos:

· 400 g broccoli;

· 1 cană apă (250 ml);

· 100 g brânză cu mucegai albastru;

· lapte;

· 2 căței de usturoi;

· sare de mare.

Instrucțiuni:

1. Într-o cratiță mai mare, se prăjește ceapa tăiată mărunt în ulei fierbinte până devine translucidă.

2. Se adaugă pieptul de pui tăiat felii și se amestecă până când carnea se deschide la culoare.

3. Se condimentează carnea și se gătește înăbușit la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. Carnea se verifică din când în când și se amestecă, și, dacă este necesar,se mai adaugă puțină apă. Se sărează după gust.

4. Într-o altă cratiță, se toarnă 1 cană de apă fierbinte peste broccoli-ul spălat și tăiat în bucățele și se fierbe înăbușit timp de aproximativ 10 minute – până când se înmoaie.

5. Apoi se dă broccoli-ul prin blender împreună cu apa care a rămas de la fiert.

6. Se amestecă brânza cu mucegai albastru, cățeii de usturoi zdrobiți și sarea cu piureul rezultat. Dacă este cazul, se adaugă un pic de lapte.

7. Când carnea este gata, se amestecă cu sosul de broccoli rezultat.

8. Se poatei servi această mâncare cu orez, mei, hrișcă, paste, quinoa sau cu garniture preferată.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de insipirație: www.magicianafit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *