
Ingrediente:
· 600 gr piept de pui Fermele Crevedia;
· 200 gr pâine albă –miez;
· 100 ml lapte;
· 50 ml ulei floarea soarelui;
· 2 căței usturoi;
· 1/2 ceapă;
· 1 linguriță cimbru uscat;
· 3 linguri pesmet;
· 3 linguri făină mălai;
· sare, piper;
· ulei pentru pulverizat.
Mod de preparare:
· Se taie pieptul de pui cubulețe. Se introduce la mărunțit, în vasul robotului de bucătărie, împreună cu usturoiul, ceapa, uleiul , sarea, piperul și cimbrul.
· Se adugă miezul de pâine înmuiat în lapte și apoi stors și se omogenizează.
· Din amestecul rezultat, se formează bastonașe de mărimea unui degețel. Acestea se tăvălesc în pesmet amestecat cu făină de malai .
· Se așază bastonașele cu pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se pulverizează ulei de floarea soarelui.
· Se dă tava cu crochete la cuptor timp de 25 minute, până încep să se rumenească ușor .
Crochetele de pui se pot servi alături de o garnitură sau salata preferată.
Vă dorim poftă bună!
Sursa se inspirație: www. bucataras.ro