Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 piept de pui Fermele Crevedia (dezosat);

· sare, piper negru, chili pudră, boia dulce;

· ulei.

Salsa de roșii cu avocado

· 1 roșie mai mare, bine coaptă;

· 1 ceapă roșie mica;

· 1 avocado;

· 1/2 lime

· 1 lingură ulei măsline;

· sare.

Mod de preparare:

1. Se desface pieptul de pui în cei doi lobi și se presară cu sare, piper negru proaspăt râșnit, chili după gust și 1/2 linguriță boia dulce. Se adaugă 2-3 linguri de ulei și se masează bine să se acopere carnea de condimente.

2. Ceapa se taie solzișori sau peștișori fini. Se presară cu sare și se lasă 10 minute. Se adaugă 2 linguri suc de lime și se lasă să se marineze încă 15 minute. Între timp se taie roșia și avocado cubulețe. Se adaugă avocado peste ceapa marinată și se amestecă. Sucul de lime va preveni oxidarea.

3. Se adaugă cuburile de roșii și uleiul și se amestecă ușor. Se drege de sare. Se lasă să stea până la 30 minute, legumele vor lăsa suc și se va forma un sos delicios pe fundul bolului.

4. Pieptul de pui se crestează în 3-4 locuri pe toată lungimea, de la capătul gros până aproape de vârf, ca un evantai.

5. Se încinge bine un grătar electric sau cu cărbune. Când se incinde se pune carnea pe gratar, cu partea necrestată în jos prima data. Se lasă 5 minute, se întoarce și se mai lasă 3-5 minute.

6. Se servește cald cu câteva linguri de salsa de roșii.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *