
Ingrediente:
· 4 pulpe de pui Fermele Crevedia;
· 1 conservă de fasole roșie;
· 2 ardei grași tăiați cubulețe;
· 1 ceapă
· 2 conserve de roșii în suc;
· sare;
· piper;
· boia de arde iute;
· 1 vârf cuțit fulgi de ardei chilli;
· 400 g cârnați de casă afumați;
· cimbru;
· 1 foaie de dafin;
· 250 ml apă.
Mod de preparare:
1. Se spală pulpele, se crestează puțin, se condimentează cu sare și piper după gust și se pun la prăjit în uleiul încins. Se scot pe un platou care se acoperă cu un capac.
2. În uleiul de la carne, se adaugă ceapa tocată,1/3 cană de apă și se lasă să se prăjească puțin, după care se adaugă ardeiul și se lasă să se prăjească aproximativ 2 minute.
3. Se adaugă condimente după gust, roșiile cu tot cu suc, apa, se amestecă și se acoperă cu un capac.
4. Când începe să fiarbă, se adaugă carnea de pui, se lasă să fiarbă cca 5-8 minute, după care se adaugă fasolea trecută pe sub un jet de apă.
5. Se lasă să mai fiarbă 5 minute, amestecând ocazional, se adaugă cârnații tăiați bucăți și se mai lasă să se gătească înca 2 minute după care tocana este gata.
Vă dorim poftă bună!
Sursa de inspirație: www.bucataras.ro