
Ingrediente:
· 1 ceapă mare;
· 1 morcov mare;
· 1 frunză de dafin;
· sare după gust.
Ingrediente ruladă:
· 2 ouă;
· 400 gr carne tocata din piept de pui Fermele Crevedia
· 1 ceapă tocată;
· 250 gr făină;
· sare, piper.
Mod de preparare:
1. Se încorporează carnea cu ceapa, sarea și piperul.
2. Pentru aluat se bat ouăle, se adaugă făina și se modelează coca formată. Dacă aluatul se lipește de mâini, se mai adăugă făină. Aluatul trebuie să aibă consistență ca pentru tăieței.
3. Se întinde foaia, se pune peste mai mult din jumătatea foii carnea tocată, se ruleaza și se taie cuburi.
4. Într-o tigaie se înăbușă ceapa tăiată marunt și morcovul dat prin răzătoare și când totul s-a călit la foc mediu, se adăugă ștrudelele și se acoperă cu apă. Se pun frunze de dafin și sare după gust.
5. Totul se fierbe 30 minute, sub capac, la foc încet.
Vă dorim poftă bună!
Sursa de inspirație: www.bunica.md