Recomandarea săptămânii

Tocăniță de pipote și inimi de pui Fermele Crevedia

Ingrediente:

· 1 kg pipote și inimi de pui Fermele Crevedia;

· 2 cepe;

· 5-6 căței de usturoi;

· 2 cești de apă;

· suc de roșii;

· sare, piper;

· busuioc, cimbru, dafin;

· ulei de măsline;

· 1 lingură miere de albine;

Pt piure:

· 4 cartofi;

· 1 lingură unt;

· lapte;

· sare.

Mod de preparare:

1. Se spală și se curață bine pipotele și inimile. Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se pun la călit în ulei incins. Se adaugă apoi pipotelele și inimile și se condimentează cu sare, piper, cimbru, o foaie de dafin sau alte plante aromatice, după gust.

2. Se adaugă 2 cești de apă, se acoperă vasul cu un capac și se lasă să fiarbă până se frăgezesc bine pipotele.

3. Se pune sucul de roșii și se lasă la fiert. Când sosul scade și se îngroașă puțin, mâncarea e aproape gata.

4. Se mai adaugă o lingură de miere de albine, se amestecă doar cât să se omogenizeze și se oprește focul. (Mierea, pe lângă faptul că îi dă un gust nemaipomenit sosului de roșii, îi taie din aciditate.)

5. Tocanița de pipote și inimi de pui se poate servi cu piure de cartofi.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *