Recomandarea săptămânii

Frigărui de inimi și pipote de pui Fermele Crevedia

Ingrediente:

· 1/2 porție pipote și inimi Fermele Crevedia;

· piper, chili.

Sos de roșii:

· 1 linguriță cu vârf unt;

· 1 linguriță cu vârf pastă de roșii;

· 1 cățel mic de usturoi;

· 1/8 linguriță chimion măcinat;

· fulgi de chili;

· sare, piper negru.

Pentru servire:

· 1 pita la grătar;

· 1 lingură iaurt.

Mod de preparare:

1. Se curăță pipotele și inimile de grăsime și se înșiră pe frigărui. Se presară cu piper negru proaspăt măcinat și chili, după gust.

2. Se încinge o tigaie grill la foc maxim, timp de 5 minute, fără adaos de grăsime. Se pun frigăruile în tigaie la distanță unele de altele și se prăjesc pe ambele părti până se rumenesc.

3. Cât se fac pipotele și inimile, se topește untul într-o tigaie mică. Se adaugă pasta de roșii și se călește 30 secunde. Se adaugă apoi usturoiul strivit și se călește 30 secunde. Se adaugă condimentele (chimion, piper negru râșnit, chili) și se amestecă

4. Se adaugă 2 linguri de apă și sare și se amestecă bine. Pasta de roșii se va dizolva și se va forma un sos. Când sosul ajunge la fierbere se ia tigaia de pe foc.

5. Când frigăruile sunt gata, se ung cu sos de roșii peste tot si se așază pe pită. Se toarnă sosul deasupra. Alături se pune o lingură generoasă de iaurt (grecesc sau de oaie) și se servesc calde.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *