Recomandarea săptămânii

Pui cu smântână și ciuperci

Ingrediente:
4 pulpe pui sau piept de pui Fermele Crevedia;
1 ceapă mare;
300 g smântână de gatit;
4-5 ciuperci mari proaspete;
2 linguri (rase) făină;
ulei pentru prăjit;
sare;
piper;
mărar sau pătrunjel proaspăt.

Mod de preparare:
Se călesc ciupercile, puiul și ceapa separat în ulei, apoi se pun toate în tigaie (fără uleiul în care s-au călit), lasându-le să se răcească puțin. Ceapa trebuie să fie călită până se inmoaie bine, altfel nu va avea gust bun în mâncare. Ceapa se poate căli în tigaia în care a fost călit puiul, după ce acesta este gata.
Într-un vas se amestecă 2 linguri smântână cu 2 linguri făină, apoi se omogenizează cu restul de smântănă. Se adaugă smântâna peste pui și se fierbe preț de câteva minute, până se îngroașă puțin sosul. Se asezonează cu sare și piper după gust.
Se ia de pe foc, se presară câteva fire de mărar sau pătrunjel proaspăt și se servește cu mămăligă fierbinte.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: https://divainbucatarie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *