Recomandarea săptămânii

Vinete umplute cu piept pui

Ingrediente:

· un piept de pui Fermele Crevedia;

· 2 vinete mari;

· ceapă;

· câteva fire de usturoi verde;

· un ardei capia;

· 2 roșii;

· o legătură cu mărar;

· un ou;

· brânza rasă sau cașcaval;

· sare;

· piper;

· boia dulce;

· cimbru;

· busuioc;

Sos de iaurt:

· 200 g iaurt;

· un fir de usturoi verde;

· mărar tocat.

Mod de preparare:

1. Se taie vinetele transversal, se scoate miezul cu o lingură, apoi se pune sare peste ele și se lasă deoparte. Miezul se toacă la robot sau cubulețe și se lasă într-un bol cu puțină sare deasupra.

2. Pieptul de pui se taie fâșiuțe foarte subțiri; ceapa, usturoiul și ardeiul capia se mărunțesc la robot.

3. Într-o tigaie încăpătoare se pune puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și usturoiul, apoi puțină apă și se lasă câteva minute să se înmoaie. Se adaugă ardeiul roșu, se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se adaugă carnea de pui. Miezul de la vinete se pune într-o sită și se spală foarte bine sub jet de apă rece. Toată zeama lăsată este amara și trebuie înlăturată. Se pune în tigaie și miezul de la vinete, o ceșcuță cu apă, se condimentează după gust și se lasă să scadă tot lichidul, amestecând din când în când (la foc mic). Se lasă apoi la răcit 10 minute, după care se adaugă oul bătut și mărarul tocat.

4. Vinetele scobite se scurg de zeama lăsată și se spală foarte bine cu apă fierbinte.

5. Se așază vinetele într-o tavă termorezistentă, se umplu cu amestecul de carne și legume, apoi se pun pe deasupra felii de roșii. Se pune în vas o cană cu apă, se acoperă cu folie de aluminium și se lasă la cuptor 20 de minute, la foc mediu.

6. Se scoate apoi folia și se rade brânză sau cașcaval peste. Se presară deasupra busuioc și se mai lasă 5 minute la cuptor.

7. Sosul de iaurt: se amesteca iaurtul cu usturoiul măruntit și mărarul tocat.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *