Recomandarea săptămâni

Papricaș de pui

Ingrediente:

· 1 kg pulpe pui Fermele Crevedia;

· 1 ceapă;

· 1 ardei gras roșu;

· 200 gr smântână;

· 1 lingură făină;

· 2 linguri boia dulce;

· 2-3 foi dafin;

· sare, piper;

· 1 legătură pătrunjel verde.

pentru găluște:

· 1 ou;

· 3 linguri făină;

· 1 lingură ulei;

· 1 lingură apă;

· 1 praf sare.

Mod de preparare:

1. Se rumenește ușor carnea în câteva linguri de ulei. Se adaugă ceapa și ardeiul tocate mărunt și se lasă până când ceapa devine translucidă.

2. Se adaugă boiaua, se amestecă și se călește ușor. Se completează cu apă, se asezonează cu sare și piper, se pun și foile de dafin si se lasă să fiarbă la foc mic.

3. Se pregătesc între timp găluștele. Se bate oul si se adaugă sarea, apa și uleiul. Se adaugă apoi făina și se amestecă până se omogenizează și se obține un aluat de consistența unei smântâni groase, dar care să curgă de pe lingură.

4. Când clocotește se ia cu o lingură, introdusă mai întâi în zeama fierbinte, grămăjoare de aluat și se pun în mâncare. Se lasă pe foc până se fierb găluștele și mâncarea capată consistența unui sos subțire.

5. Se adaugă smântâna amestecată cu o lingură de făină și câteva linguri de zeamă din papricaș și se mai dă într-un clocot. Se presară pătrunjel verde tocat mărunt. Se poate servi cu mamaliguță.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.caietulcuretete.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *