Recomandarea săptămânii

Plăcintă cu piept de pui

Ingrediente:

· 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

· 3 buc. ceapă albă;

· 300 g smântână (200g pentru aluat și 3 linguri pentru umplutură);

· 200 g unt;

· 2.5 pahare făină albă calitate superioară;

· 0.5 lingurițe bicarbonat de sodiu;

· 2 lingurițe sare;

· 0.5 lingurițe piper negru;

· 100 ml ulei de floarea soarelui 100 ml.

Mod de preparare:

1. Se scoate untul din frigider, se taie cubulețe și se lasă se înmoaie, 10-15 min – la temperatura camerei. Peste unt se pune făina, bicarbonatul de sodiu și 1 linguriță de sare.

2. Se fărâmițează cu mâna compoziția de făină și unt, apoi se adaugă 200g smântâna și se frământa. Aluatul se pune la frigider până se pregătește umplutura.

3. Ceapa se taie fideluță, se călește în ulei, să se înmoie bine, dar să nu facă crustă maronie. După prăjire se scoate ceapa din ulei într-o farfurie. În uleiul rămas în tigaie se va căli pieptul de pui.

4. Pieptul se taie cubulețe sau felii subțiri. Cantitatea de carne se împarte în două și se călește pe rând, să se albească bine și să fiarbă puțin. Pieptul călit se scoate din ulei, se amestecă cu ceapa, 3 linguri de smântână, 1 linguriță de sare și piperul.

5. Pieptul amestecat cu ceapa, smântâna, sarea și piperul va fi umplutura plăcintei.

6. Aluatul se împarte în două bucăți egale. Prima parte din aluat se întinde și se pune într-o tavă de cuptor. Se toarnă umplutura peste prima foaie, se uniformizează.

7. Din a doua parte de aluat se întinde a doua foaie, se pune peste umplutură și se unge cu gălbenuș de ou sau ou întreg bătut. Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de min -1 oră, până se rumenește bine.

8. Placinta se scoate din cuptor, se lasă să se răcească bine, apoi se porționează.

9. Se poate servi atât caldă cât și rece.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lalena.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *