Recomandarea săptămânii

Gyros grecesc de pui

Ingrediente:

· 600 g pulpe de pui dezosate Fermele Crevedia;

· 0.5 buc lămâie;

· 3 linguri ulei de măsline;

· 1 linguriță usturoi granulat (praf) sau 2 căței de usturoi pisat proaspăt;

· 1 linguriță boia ardei dulce sau iute;

· 1 linguriță oregano uscat;

· 5 buc lipii grecești;

· 1 buc ceapă roșie;

· 3 linguri oțet de mere;

· 500 g cartofi prăjiți/copți 500 g;

· 400 g sos tzatziki;

· 3 buc roșii.

Mod de preparare:

1. Se taie carnea de pui felii cam de 1 cm grosime și se pune într-un bol. Se adaugă peste aceasta zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie, apoi se adaugă o linguriță de sare, o linguriță de usturoi pudră, o linguriță boia de ardei și o linguriță de oregano. Se toarnă deasupra și cele 3 linguri de ulei de măsline.

Se amestecă totul bine și se lasă să se marineze măcar 30 minute la frigider.

2. După acest timp se încinge puțin ulei într-o tigaie și se pune la călit carnea pe foc mediu până se rumenește frumos.

3. Până este gata carnea se poate prepara sosul Tzatziki și se prăjesc cartofii.

4. Ceapa se marinează rapid: se taie rondele subțiri, se pune deasupra putin otet de mere și o jumătate de linguriță de sare, se amestecă bine cu mâinile și se lasă aproximativ 15 minute să se marineze,

5. Cand sunt gata toate ingredientele de mai sus pentru Gyros, se poate aranja pe farfurie sau în lipie.

6. Varianta ideală ar fi: lipii + cartofi + roșii felii + tzatziki + carne + ceapă marinată.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lalena.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *