Recomandarea săptămânii

Ardei umpluți cu carne de pui și orez

Ingrediente:

· 6 ardei;

· 2 linguri ulei;

· 3 roșii/2 cepe, pentru capac;

· 150 ml piure de roșii.

Umplutura

· 600 g piept/pulpe de pui Fermele Crevedia tocate;

· 1 ardei;

· 2 morcovi medii;

· 2 cepe;

· 3 linguri orez;

· 1/2 legătură mărar;

· linguriță busuioc proaspăt;

· sare, piper.

Mod de preparare:

1. Se toacă ceapa cât mai mărunt și se combină cu un ardei tocat fin, cu morcovul ras, mărarul, busuiocul și orezul. Se potrivește de sare și piper, apoi se pune compoziția într-o tigaie, în puțin ulei încins.

2. Se întoarce amestecul de carne tocată în tigaie până ce își schimbă uniform culoarea. Între timp, se curăță ardeii de cotoare și semințe. Se umplu ardeii cu compoziția din tigaie, apoi li se pune capac, fie din roșii tăiate rondele, fie din jumătăți de foi de ceapă.

3. Se așază ardeii umpluti într-un vas termorezistent, într-o parte. Deasupra lor se toarnă sosul de roșii și se completează cu apă, până la jumatatea înălțimii ardeilor. Se pune preparatul la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 grade, întorcând ardeii la jumătatea timpului de preparare.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.retetepractice.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *