Recomandarea săptămânii

Clătite cu ciuperci și pui, la cuptor

Ingrediente:

· 10 clatite, fără zahăr;

· 400 g smântână;

· 200 g cașcaval;

· 200 g ciuperci proaspete sau din conserve;

· 2-3 pulpe de pui Fermele Crevedia;

· o ceapă;

· sare și piper după gust;

· 30 ml ulei.

Mod de preparare:

1. Se pregătesc clătitele fără a se adăuga zahăr.

2. Se călește carnea de pui la tigaie – tăiată bucățele mici sau se pune în cuptor.

Se lasă puțin să se răcească apoi se taie.

3. Ciupercile se taie felii subțiri, se încinge o tigaie cu puțin ulei și se pun acolo să se călească. Când se evaporă apa complet din ele și încep să se rumenească, se adaugă ceapa tocată marunt se amestecă și se mai călește 5 minute. Se potrivește de sare și piper, se inchide focul și se lasă puțin să se răcorească.

4. Se dă cașcavalul prin răzătoare. Se ia o tavă rotundă sau pătrată, puțin mai mare decât dimensiunea clătitelor făcute. Se unge baza tăvii cu puțin unt sau ulei. Se așază prima clătită.

5. Se continuă apoi cu straturile: se unge clătita de la bază cu o lingură de smântână. Se pun cam 2-3 linguri de ciuperci și se presară 2 linguri de cașcaval deasupra. Se acoperă cu altă clătită. Aceasta se unge cu puțină smântână, dar de data asta se pun 3 linguri din carnea de pui și bineînțeles cașcaval.

6. Se continuă cu următoarele straturi de clătite, se alternează cu pui și ciuperci.

7. Ultima clătită, care rămâne deasupra, se unge cu 1 lingură de smântână.

8. Se unge plăcinta deasupra cu puțină smântână, se presară niște cașcaval și se pune în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute.

9. Când se rumenește frumos, se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească puțin.

10. Se taie mai greu când este foarte fierbinte, de aceea se lasă vreo 15-20 de minute să se domolească.

11. Este minunată ca o mâncare sau un aperitiv cald, foarte fină, se topește în gură.

Vă dorim pofta bună!

Sursa de inspirație : www.lalena.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *