Recomandarea săptămânii

Pulpe de pui marinate în iaurt la cuptor

Ingrediente:

· 1 kg pulpe pui Fermele Crevedia;

· 300 g iaurt grecesc;

· sucul și coaja rasă de la 1/2 lămâie mare;

· 1 lingură suc chili;

· 1 lingură zahăr;

· 2 linguri frunze de mentă tocate;

· 2 căței usturoi mari pisați;

· 4-5 linguri ulei de măsline;

· sare, piper.

Mod de preparare:

1. Se pregătește marinata: se amestecă iaurtul cu sucul și coaja de lămâie, piperul măcinat și sucul de ardei iute. Punem pulpele de pui în iaurt.

2. Se adaugă usturoiul pisat, frunzele de mentă tocate sau rupte în mână. Se acoperă vasul și se lasă bucățile de pui să se marineze în frigider pentru 6-12 ore, apoi se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline și se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C primele 30 minute acoperite, apoi se scoate folia, se întorc și se vor lăsa până se vor rumeni pe ambele părți. Când sunt gata se pot servi alaturi de o garnitură la alegere.

Vă dorim poftă bună! Sursa de inspirație: https://divainbucatarie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *