Recomandarea săptămânii

Piept de pui învelit în cașcaval, cu cartofi natur

Ingrediente:

· 1 piept mic de pui (350-400 grame) Fermele Crevedia;

· 3-4 felii de cașcaval;

· 2 cartofi roz, mari;

· 50 grame de unt;

· sare, piper;

· ierburi italiene;

· oregano;

· boia de ardei iute/dulce (sau chilli, dar în cantitate foarte mică);

· condimente pentru grătar;

· pătrunjel tocat.

Mod de preparare:

1. Se pregătesc cartofii. Se curăță, se spală și se fierb în apă cu puțină sare sau se fierb în coajă, se taie rondele (după ce se răcesc puțin și se decojesc) după care se decupează cu o formă atractivă.

2. Pieptul de pui se spală, se fasonează și dacă este cazul, se mai subțiază, dar foarte puțin (felia de piept de pui trebuie să aibă cel puțin 1 cm, ca să nu se usuce la preparare).

3. Se condimentează pieptul de pui, gata feliat cu: sare, piper, oregano, condiment pentru grătar, ierburi italiene și boia de ardei sau chilli.

4. Se dă pieptul de pui la rece pentru 20-25 de minute, după care se prepară la grill, la foc mic, până ce se pătrunde ușor, pe fiecare parte.

5. După ce s-au preparat feliile de piept de pui, pe ambele fețe, se pun într-o tavă și se acoperă cu felii de cașcaval. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se topește cașcavalul și ”îmbracă” pieptul de pui.

6. Se servește imediat, cu cartofi natur, stropiți cu unt topit și presărați cu frunze de pătrunjel tocat.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *