Recomandarea săptămânii

Piept de pui în sos béchamel

Ingrediente:

· 600-700 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 150 g mozzarella;

· 200 g costiță afumată;

· 100 g brânză brie;

· sare;

· piper;

Sos béchamel:

· unt;

· pesmet;

· 50 g unt;

· 50 g făină;

· 500 g lapte;

· sare;

· piper;

· nucșoară (opțional).

Mod de preparare:

1. Se curată pieptul de pui de piele, se dezosează și se taie pe lungime în fâșiuțe subțiri. Se pudrează fâșiuțele cu sare și piper din belsug.

2. Se tapetează un vas termorezistent cu unt și pesmet și se așază în formă de rază un strat de fâșiuțe de pui. Peste feliile de pui se pun feliuțe de mozzarella și feliuțe de brânză briè.

3. Se taie costița afumată în feliuțe subțiri care se așază peste brânza briè. Se așază un alt strat de felii de mozzarella și briè și se închide cu restul fâșiuțelor de pui. Se pune vasul la frigider până se pregătește sosul bechamel.

Mod de preparare sos béchamel:

4. Se topesc la foc mic 50 g unt. Când este complet topit se dă la o parte cratița și se adaugă toată făina. Se amestecă rapid ca să nu se facă cocoloașe și se pune din nou pe foc mic.

5. Se amestecă 1-2 minute, după care se adaugă treptat laptele, sarea, piperul și nucșoara și se amestecă până se obține un sos bechamel cremos.

6. Se stinge focul, se acoperă cu o folie de plastic alimentară și se lasă să se răcească pentru cca 5-10 minute.

7. Când sosul este călduț se adaugă peste pieptul de pui și se pudrează cu 1-2 linguri cu pesmet pe deasupra.

8. Se coace pieptul de pui în sos bechamel, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru maxim 1 oră.

9. Dacă suprafața se rumenește prea mult, se acoperă vasul cu o folie de aluminiu.

10. Se scoate pieptul de pui din cuptor, se lasă să se răcească puțin, apoi se feliază și se poate servi.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lauraadamache.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *