Recomandarea săptămâni

Ficăței în bacon

Ingrediente:

· 500 g ficăței de pui Fermele Crevedia;

· 350 g bacon feliat subțire;

· 5-6 căței mari de usturoi;

· 2-3 linguri de muștar;

· 3-4 linguri de sos de soia dark (sau dublu de soia light);

· 100 ml vin alb;

· 200 ml apă;

· 1 linguriță cimbru uscat;

· piper.

Mod de preparare:

1. Se spală ficățeii și se separă cei doi lobi (se taie în jumătate fiecare ficățel). Se ung feliile de bacon cu muștar și se înfășoară fiecare bucată de ficat în ele, prinzându-se apoi cu o scobitoare, asfel încât, la cuptor să nu se desfacă.

2. Se pun toți ficățeii odată imbracati în bacon într-o tavă, pe un singur rând, se presară peste ei piper și se toarnă în tavă apa amestecata cu vinul, sosul de soia, usturoiul pisat și cimbrul.

3. Se dă totul la cuptorul preîncălzit în prealabil la 180 C pentru aproximativ 1 oră, o oră și 20 minute.

4. Se pot servi lângă orice garnitură preferați.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.edithskitchen.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *