Recomandarea săptămânii

Pulpe de pui în sos de bere

Ingrediente:

· 12 buc pulpe superioare de pui Fermele Crevedia;

· 30 ml ulei măsline;

· 1 linguriță sare;

· 1 linguriță piper măcinat;

· 1 linguriță boia dulce;

· 1 linguriță ghimbir măcinat;

· 1 linguriță condimente pentru pui;

· 330 ml bere blondă;

· 1 ceapă alba;

· 1 morcov mare;

· pătrunjel verde tocat;

· garnitura preferată.

Mod de preparare:

1. Se spală pulpele de pui și se curață. Se lasă să se scurgă bine de apă și se pun într-un bol încăpător.

2. Într-un alt bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua, ghimbirul și condimentele pentru pui. Se amestecă bine totul apoi se adaugă 100 ml bere și se toarnă apoi peste pulpe. Se amestecă bine astfel încât pulpele să fie bine acoperite cu această marinadă. Se lasă deoparte o jumătate de oră.

3. Se curață ceapa și se taie julienne. Se pune într-o tigaie puțin ulei și se adaugă ceapa. Se lasă să se călească ușor. Se trage deoparte ceapa și se pun bucățile de carne în tigaie. Se lasă să se albească apoi se întorc pe partea cealaltă.

4. Se curăță și se spală morcovul apoi se taie rondele. Se așază peste carne și se toarnă restul de bere. Se lasă 20 de minute să fiarbă la foc mic apoi se întorc bucățile de carne pe partea cealaltă și se lasă tot 20 de minute. Se verifică dacă este facută carnea. Se stinge focul și se presară deasupra pătrunjel verde tocat.

5. Se poate servi alături de garnitura preferată.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *