Recomandarea săptămânii

Mâncare de pui cu măsline

Ingrediente:

· 800 g pulpe superioare Fermele Crevedia;

· 180 g măsline fără sâmburi;

· 1 ceapă medie-mare;

· 1 morcov mic ras;

· 250 ml apă;

· 3 căței usturoi;

· 3 roșii medii;

· 150 ml suc gros roșii;

· 50 ml vin roșu;

· 1/2 linguriță zahăr;

· sare;

· piper negru;

· 3-4 fire cimbru sau 1/2 linguriță cimbru uscat;

· ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

1. Se scot pulpele din tigaie și se călește ceapa tocată foarte fin și morcovul ras prin răzătoarea cu găuri mici. Când ceapa devine sticloasă și se înmoaie, se adaugă puțină apă (50 ml) și se lasă să fiarbă la foc mic până se evaporă. Se adaugă roșiile curățate de coajă și semințe, tăiate în felii sau cuburi și firele de cimbru.

2. Se pune lângă acestea usturoiul zdrobit, sucul gros de roșii și 200 ml apă. Se pune capacul și se lasă la foc mic spre mediu în jur de 10 minute.

3. După 10 minute se toarnă vinul și se lasă încă 5 minute să fiarbă, fără capac. După acest interval se pun pulpele de pui și măslinele în sos și se mai lasă încă 5-10 minute sau până se îngroașă sosul.

4. Se poate servi cu piure de cartofi și salată verde.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *