Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 bucată piept de pui Fermele Crevedia;

· 100 g bacon;

· 400 g mazăre congelată;

· 2 cepe medii;

· 1 morcov mic;

· 250 ml supă pui;

· 2 căței usturoi;

· sare;

· 1/4 linguriță piper boabe;

· 1 praf boia de ardei dulce;

· 4 frunze mari de busuioc;

· 2 linguri ulei.

Mod de preparare:

1. Se taie pieptul de pui în bucăți, apoi se înfășoară în felii de bacon. Pentru siguranță se pot înțepa cu o scobitoare.

2. Se călește în 2 linguri de ulei puiul îmbrăcat în bacon, aproximativ 4 minute pe fiecare parte, până se rumenește ușor.

3. Se scot bucățile din tigaie, se călește ceapa tocată mărunt și se adaugă morcovul ras fin. Se pun iar bucățile de carne, se combină aromele pentru un minut.

4. Se adaugă mazarea și supa de pui. Se pune apoi usturoiul tâiat în jumătate, boabele de piper si se lasă la foc mic să dea în clocot 3 minute.

5. Se mută totul într-un vas termorezistent cu capac și se dă la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 20 minute. Se adaugă un praf de boia, sare după gust și mai lăsăm 10 minute să scadă sosul.

6. După ce se scoate mâncarea din cuptor se toacă frunzele de busuioc și se adaugă în mâncare.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *