Recomandarea săptămânii

Chifteluțe de pui Tyapi

Ingrediente:

  • 500 gr piept pui Fermele Crevedia;
  • 150 gr paine -mai veche;
  • 150 ml lapte;
  • 1 ceapă verde;
  • 1 ceapă galbenă;
  • pătrunjel verde;
  • mărar;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper negru măcinat;
  • 3-4 linguri ulei.

Mod de preparare:

  1. Se curață, se spală și se toacă mărunt ceapa și verdețurile.
  2. Painea se pune la înmuiat în lapte, apoi se stoarce. Reteta presupune pâine și verdețuri în cantitate egală cu carnea .
  3. Carnea de pui împreună cu pâinea înmuiată se dă prin mașina de tocat.
  4. Se amestecă carnea, painea și verdețurile cu ceapa, se adaugă sare și piper.
  5. Se lasă amestecul la frigider să se odihnească, de la 30 minute până la câteva ore.
  6. Cu mâinile umezite cu apă sau ulei se modelează chiftele de formă aproximativ egală.
  7. Se prăjesc chiftelele în puțin ulei pe ambele părti până când încep să se albească.
  8. Se transferă chiftelele în tava tapetată cu hartie de copt și se dă la cuptor 10-15 minute la 180 grade Celsius.
  9. Chifteluțele Tyapi sunt gustoase atât calde cât și reci însoțite de salată sau garnitură preferată.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *