Recomandarea săptămanii

Ingrediente:

· 1 kg pipote pipote și inimi Fermele Crevedia;

· 300-350 gr paste scurte;

· 1 ceapă;

· 2-3 fire ceapă verde (opțional);

· 1/2 ardei gras roșu;

· 1/4 legătură pătrunjel;

· sare, piper;

· 1 linguriță cu vârf boia dulce;

· 4 linguri ulei.

Mod de preparare:

1. Se toacă ceapa alba și se taie ceapa verde rondele iar ardeiul se taie mărunt. Se călesc în ulei până se înmoaie bine de tot, aprox. 5 minute.

2. Pipotele se taie în două și se curață de zonele cu zgârci. Se taie apoi fiecare bucată curățată în două. Inimile se lasă întregi sau dacă sunt mai mari se taie în două pe lungime. Se spală bine în multe ape, până rămăne apa curată pe ele.

3. Se adaugă pipotele și inimile, sare și piper peste legumele călite. Se adaugă și 300 ml apă și se fierb cu capac, la foc mic, timp de 1 oră.

4. Între timp se fierb pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet.

5. Când carnea e fiartă, în oală trebuie să rămână sos cât să acopere carnea, sa scadă de tot. Se adaugă boiaua și pătrunjelul tocat și se mai fierbe 5 minute fără capac. Se drege de sare.

6. Se adaugă pastele scurse peste tocaniță si se amestecă cam 1-2 minute până absorb tot sosul. Se pot servi și reîncălzite!

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *