Recomandarea săptămânii

Saramură pui

Ingrediente:

· 6 pulpe de pui superioare mari Fermele Crevedia;

· 60 ml suc de roșii;

· 600 ml apă;

· 1 ardei;

· 6 căței de usturoi;

· pătrunjel proaspăt;

· sare și piper după gust.

Mod de preparare:

1. Se prepară mai întâi pulpele de pui. Se presară cu sare și piper și se pun la fript pe grătar.

2. Separat, se pregătește saramura. Se taie ardeiul rondele, iar usturoiul se toacă mărunt.

3. Într-o oală, se pun apa, sucul de roșii, usturoiul și ardeiul la fiert. Se adaugă sare și piper după gust.

4. Se lasă saramura să dea în clocot și se mai lasă 20 de minute pe foc după ce clocotește.

5. Se toarnă saramura peste pulpele de pui și se amestecă bine, astfel încât carnea să preia aromele sosului.

6. Se servește cu mămăligă caldă sau pâine de casă.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www. retete.unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *