Recomandarea săptămânii

Plachie de pui

Ingrediente:

· 8 ciocănele de pui Fermele Crevedia;

· 3 cepe;

· 2 ardei capia;

· 400 g roșii (conservă);

· 100 ml ulei;

· două linguri făină;

· frunză de dafin;

· piper negru boabe și măcinat;

· frunze oregano;

· un cățel usturoi;

· 100 ml vin roșu;

· sare.

Mod de preparare:

1. Se spală ciocănelele, apoi se usucă cu un prosop de hârtie.

2. Se condimentează cu sare și piper măcinat, se trec prin făină și se prăjesc ușor în ulei. După ce s-au prăjit, se scot pe o farfurie și se țin la cald.

3. Ceapa și ardeiul se taie julienne, apoi se călesc într-o crăticioară cu puțin ulei rămas de la prăjeala ciocănelelelor.

4. Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă roșiile din conserva, dafinul, oregano, usturoiul zdrobit și căteva boabe de piper, se stinge cu vin și se dă gust cu sare și un praf de piper măcinat.

5. Când a scăzut puțin, peste stratul de legume se așază bucățile de carne și se introduc la cuptor cca 25 minute.

6. Plachia de pui se servește caldă.

Vă dorim poftă buna!

Sursa de inspirație; www.culinar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *