Recomandarea săptămânii

Salată Boeuf cu piept de pui

Ingrediente:

· un piept de pui Fermele Crevedia fiert, dezosat şi fără piele;

· 300 gr pătrunjel rădăcină;

· 500 gr morcov;

· 500 gr cartofi;

· cutie mare de mazăre;

· 2 ouă fierte tare;

· 1 gălbenuş crud;

· castraveţi muraţi (în funcţie de cât de acră sau gustoasă vreţi să fie salata);

· ulei;

· câteva linguri de muştar.

Mod de preparare:

1. Se spală foarte bine cartofii, morcovul şi pătrunjelul rădăcină şi apoi se pun în coajă la fiert. Se scurg de apă şi se lasă puţin la răcit. Apoi cu un cuţit bine ascuţit se curăţă foarte uşor de coajă. Pieptul de pui se fierbe fără pieliţă, şi apoi se scoate carnea de pe oase.

2. Zarzavatul fiert, castraveţii muraţi, pieptul de pui se taie, toate cu răbdare, în bucăţi potrivite ca mărime cu bobul de mazăre. Se amestecă toate cu mazărea scursă, apoi se pun câteva linguri de mustar şi se încorporează maioneza făcută din 2 ouă ouă fierte şi un gălbenuş crud. Se potriveşte totul după gustul fiecăruia cu maioneză şi muştar.

3. Se așază pe un platou şi se ornează după bunul plac.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *