Recomandarea săptămânii

Borș de tăcâmuri de pui

Ingrediente

· 6-7 l apă;

· 1 kg tacâm de pui Fermele Crevedia;

· 500 g pipote pui Fermele Crevedia curățate;

· 3 felii țelină;

· 1 rădăcină pătrunjel;

· 1 rădăcină păstârnac;

· 4-5 fire mai groase de ceapă verde;

· 3 linguri pătrunjel tocat;

· 1-2 linguri leuștean proaspăt tocat;

· 4 morcovi medii;

· 600 -700 ml borș;

· 2-3 lingurițe sare.

Mod de preparare:

1. Se umple o oală cu aproximativ 6-7l de apă rece și se pune la fiert. Se adaugă tacâmurile, pipotele spălate și tăiate în bucățele micuțe și 2 lingurițe de sare. Se lasă să fiarbă la foc mic. Se elimină cu grijă spuma formată în timpul fierberii.

2. Se curață țelina, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel și morcovii, se spală, se șterg și se taie în cubulețe mici. Se curață ceapa verde, se spală, se șterge bine și se taie, cu tot cu codițele verzi, în rondele subțiri.

3. După aproximativ 30 de minute, după ce s-au pus tacâmurile la fiert, se adaugă și legumele și se fierbe ciorba încă 30-40 minute sau până când și carnea și legumele sunt fierte.

4. Se punem borșul într-o crăticioară pe foc mediu și se dă într-un clocot. Se stinge focul, se strecoară borșul și se adaugă treptat în oală, după gust.

5. Se fierbe borșul de pui încă 10-15 minute, apoi se stinge focul, se adaugă pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt și se acoperă oala cu un capac.

6. Dupa 10 minute de repaus, se poate servi borșul de pui.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lauraadamache.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *