Recomandarea săptămânii

Aripioare de pui crocante si picante

Ingrediente:
• 4 aripi mari de pui Fermele Crevedia
• 1 lingurita seminte de coriandru
• 3 catei de usturoi
• 1/2 lingurita mica rasa chili pudra
• 1 lingurita rasa boia dulce
• 4-5 picaturi sos tabasco
• 2 linguri suc de lamaie
• 5 linguri ulei de masline
• 5 linguri vin alb demidulce
• sare
• piper
• 300 g cartofi rosii + 2 linguri de ulei de masline + sare

Mod de preparare:

• Eliminam varful aripilor, apoi taiem fiecare aripioara in doua bucati.
• Le stergem bine cu hartie absorbanta si le punem intr-un vas.

Marinada pentru carne de pui (aripi, copane, piept)
• Amestecam uleiul de masline, sucul de lamaie, vinul alb, sosul tabasco, semintele de coriandru macinate, cateii de usturoi zdrobiti, pudra de chili, boiaua dulce, sare si piper dupa gust.
• Adaugam emulsia obtinuta peste aripile de pui si amestecam pana cand sunt perfect acoperite.

• Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 2 ore.
Cartofi crocanti la cuptor – Preparare pas cu pas
• Umplem o oala cu apa calda, adaugam 1 lingurita de sare si o punem pe foc mediu.
• In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam cartofii curatati si taiati in cuburi potrivite. Fierbem cartofii 5 minute, apoi ii scurgem.
Aripioare de pui la cuptor, picante si crocante – cum le coacem
• Ungem o tava cu 2 linguri de ulei de masline si adaugam cartofii.
• Ii pudram cu sare si ii amestecam bine. Pe deasupra cartofilor adaugam aripile de pui.
• Coacem aripile de pui si cartofii in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 30 de minute.
• Dupa 15 minute, intoarcem aripile pe partea opusa si le mai lasam la copt inca 15 minute. Cand s-au rumenit uniform, le scoatem din cuptor si le servim impreuna cu cartofii crocanti.

 

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lauraadamache.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *