Recomandarea săptămânii

Cartofi umpluți cu piept de pui Fermele Crevedia

Ingrediente:

· 2 kg cartofi;

· ulei;

· sare.

Umplutură:

· 500 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 ceapă mare roșie;

· 1 morcov;

· 3 linguri smântână;

· pătrunjel uscat;

· sare;

· piper;

· ulei.

Sos Bechamel:

· 250 ml lapte;

· 25 g făină;

· 25 g unt;

· sare;

· piper;

· cașcaval.

Mod de preparare:

1. Se curăță cartofii de coaja, se taie în două dacă sunt mari, iar dacă sunt mici se lasă așa și se așază într-o tavă tapetată cu hartie de copt. Se presară sare și se pune câte o lingura de ulei peste fiecare cartof. Se dă tava la cuptorul preîncălzit și se lasă până se coc.

2. Se pregătește umplutura: pieptul de pui se taie fâșii, apoi se pune la prăjit în puțin ulei. Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă pe razatoare. Se călesc împreună până se inmoaie, apoi se pun împreună cu carnea în vasul de la blender și se mixează până se obține o pastă. Se asezonează cu sare, piper și pătrunjel verde, după gust, se adaugă smântână și se omogenizează.

3. Cartofii se încearcă cu o furculiță, iar dacă aceștia sunt gata, se scot din cuptor și se lasă la răcit. După ce s-au răcit se golesc la mijloc cu o linguriță (cu atenție pentru a nu se rupe). După ce se golesc la mijloc se umplu cu compoziția de carne, iar apoi se pun într-o tavă.

4. Se pune untul la topit la foc mic, iar după ce s-a topit se adaugă făina și se amestecă repede pentru a nu se forma cocoloașe.

5. Se pune din nou la foc mic și se amestecă continuu, apoi se toarnă laptele și se amestecă până se îngroașă.

6. Sosul se pune peste cartofi, se acoperă cu un strat de cașcaval și se dau la cuptor pentru 10-15 minute. Când s-au gratinat deasupra sunt gata. Este recomandat să se servească calzi.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *