Recomandarea săptămânii

Aripioare de pui Fermele Crevedia cu parmezan și piper negru

Ingrediente:

1 kg aripioare de pui Fermele Crevedia secționate (și fără vârfuri); 10 gr unt gras; 1 lingură ulei măsline; 10-15 frunze salvie (nu foarte mari); 2 căței usturoi; coajă de lămâie răzuită; 20 gr parmezan ras fin (sau combinație de parmezan și pecorino); sare, fulgi de chili; piper negru râșnit mare.

Mod de preparare:

1. Aripioarele se presară cu sare și fulgi de chili, după gust. Se așază în tavă cuptorului tapetată cu hârtie de copt, la distanță unele de altele.

2. Se recomandă coacerea la 200C timp de 30 minute. Dacă nu sunt rumenite suficient, se pornește grill-ul (căldura de sus), dar trebuie supravegheate să nu se ardă.

3. Când aripioarele sunt gata, se pregătește sosul. Într-o tigaie mai largă se topește untul și se adaugă uleiul. Se pun si frunzele de salvie si apoi se râșnește piper negru, după gust.

4. După ce începe să sfârâie grăsimea din tigaie, se adaugă usturoiul strivit, se amestecă și se lasă un minut să se infuzeze cu arome.

5. Se adaugă aripioarele și se amestecă cu două linguri să se acopere de untul aromat. Se mai poate râșni piper negru și puțină coajă de lămâie. Se amestecă bine.

6. Se răstoarnă conținutul tăvii într-un vas încăpător (poate fi un platou de servire). Se adaugă parmezanul și se amestecă ușor cu două linguri să se topească.

7. Se recomandă a se servi calde.

Vă dorim poftă buna!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *