Recomandarea săptămânii

Varză dulce cu carne de pui Fermele Crevedia

Ingrediente:

· pulpe, aripioare, spate Fermele Crevedia;

· 1 buc varză de 1 kg sau o buc dintr-una mai mare;

· 3-4 roșii;

· 1 ardei capia roșu;

· 1 ceapă;

· condimente (foaie de dafin, 10-12 boabe piper, piper macinat, boia de ardei, sare);

· 1 lingură bulion;

· 2 linguri ulei;

· pătrunjel, mărar.

Mod de preparare:

1. Se curață ceapa și se toacă mărunt și se pune la călit într-o lingură de ulei și cu un praf de sare ca să se înmoaie.

2. Varza tocată și frecată cu sare se pune peste ceapa ușor călită și se toarnă apă cam 1-2 pahare, apoi se adaugă piperul boabe, împreună cu frunza de dafin.

3. Carnea se poate căli puțin într-o lingură de ulei cât să prindă puțină culoare după care se pune cu tot cu ulei peste varză și se adaugă ardeiul tocat. Se acoperă și se lasă la fiert până se înmoaie varza. Daca mai este nevoie de apă pe parcurs se mai poate adăuga.

4. Dupa ce s-a înmuiat varza se pun și roșiile tocate, bulionul și se mai lasă puțin la fiert. La sfârșit se mai condimentează după gust cu piper măcinat, boia dulce/iute, sare și se pune pătrunjel sau/și mărar.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *