Recomandarea săptămânii

Degețele din piept de pui Fermele Crevedia la cuptor

Ingrediente:

· 1 piept de pui dezosat; 1 ou; 1 lingură lapte; sare; puțin ulei.

Crusta:

· 25 gr făină de migdale (sau migdale macinate fin în mașina de cafea); 25 gr seminte decorticate de cânepă; 1/2 linguriță boia dulce; 1/2 linguriță usturoi granulat; 1/2 linguriță fulgi de ceapă deshidratați și măcinați; 1/2 linguriță frunze de rozmarin tocate mărunt (sau câteva frunze de salvie sau oregano uscat; sau mix de ierburi toscane); 1/4 linguriță piper negru; 1/4 linguriță sare.

Mod de preparare:

1. Se taie pieptul de pui în fâșii groase cât degetul mare de la mână. Dacă sunt super subțiri fâșiile se vor usca la cuptor.

2. Într-un bol se bate bine oul cu laptele și sare. Într-un alt bol se amestecă ingredientele pentru crustă.

3. Se trec fâșille de pui prin ou și se scutură un pic să se scurgă excesul. Se trec fâșiile prin amestecul de crustă. Se așaza la distanță unele de altele în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Se stropește fiecare fâșie cu puțin ulei.

4. Se dau la cuptor la 200 C pentru 20-25 minute (până sunt rumene). Se întorc la mijlocul timpului de coacere.

5. Degețelele de pui se pot servi calde cu garnitură la alegere.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *