Recomandarea săptămanii

Pui mănăstiresc

Ingrediente:

· 1 pui Fermele Crevedia;

· 400 gr ciuperci de pădure (gălbiori);

· 2 cepe;

· 3 căței usturoi;

· 120 ml vin alb sec;

· 300 ml smântână;

· 1 lingură cu vârf făină alba;

· 1/2 legatură pătrunjel;

· câteva fire de mărar;

· 4 linguri de ulei;

· sare, piper.

Condiment pentru pui:

· 1 linguriță rasă piper negru;

· 1 linguriță rasă sare;

· 1 linguriță cu vârf boia dulce;

· 1 linguriță cimbru uscat.

Mod de preparare:

1. Se tranșează puiul și se folosesc la această mâncărică doar pulpele, aripile fără vârfuri și pieptul dezosat și tăiat în bucăți potrivite.

2. Se macină în mașina de cafea condimentele pentru pui. Se presară bucățile de carne cu condiment.

3. În 2 linguri de ulei încins se prăjește la foc mediu carnea de pui pe ambele părți până se rumenește. Se stinge cu 1 cană de apă și se dă focul la mic. Se fierbe cu capac aproximativ 30 minute.

4. În acest timp se călesc cepele tocate mărunt în restul de 2 linguri de ulei. Când s-au înmuiat, se adaugă ciupercile și se mai călesc cam 2-3 minute. Se stinge totul cu vin și 1/2 cană de apă și se aduce la fierbere pentru 5 minute. Se adaugă usturoiul strivit.

5. Se toarnă sosul de ciuperci de mai sus peste pui, plus 3 linguri de smântână. Se gustă sosul de sare și piper și se mai adaugă dacă e necesar. Se lasă să fiarbă la foc mic încă 30 minute.

6. La final se adaugă restul de smântână frecată cu făină și verdețurile tocate fin. Se mai lasă să mai dea 2-3 clocote până sosul se îngroașă și apoi se stinge focul.

7. Se poate servi cu mămăliguță.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *