Recomandarea săptămânii

Piept de pui în stil franțuzesc 

Ingrediente:

· 400 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 2 bucăți ceapă;

· 4 linguri maioneză;

· 4 linguri smântână;

· 160 g cașcaval;

· 2 căței usturoi;

· 1 lingură ulei rafinat;

· 1 lingură mărar;

· 1 linguriță sare;

· 1/2 linguriță boia de ardei dulce;

· 1 linguriță piper negru măcinat.

Mod de preparare:

1. Se taie ceapa semi-inele. Pieptul de pui se taie în jumătăți, apoi se feliază în felii cu grosimea de circa 1-2 cm.

2. Într-un bol se pune maioneza, se adaugă smântâna, usturoiul pisat, boia de ardei dulce, piper negru, 100 g de cașcaval ras, mărarul tocat și se amestecăi bine până se obținețe o compoziție unică.

3. Se unge cu ulei o tigaie de fontă cu diametrul (22 cm) și se aranjază primul strat de piept de pui. Se condimentează cu sare, piper negru și se acoperă cu jumătate de cantitate din amestecul de smântână cu cașcaval.

4. Se repartizează uniform un strat de ceapă și se asezonează cu sare și piper negru. Se acoperă cu ultimul strat de piept de pui, se condimentează cu sare și piper negru. Se pune amestecul rămas de smântână cu cașcaval. Se aranjează ultimul strat de ceapă și se asezonează cu sare și piper negru.

5. Se repartizează uniform 60 g de cașcaval ras și se dă tigaia la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 35-40 de minute.

6. Se decorează cu pătrunjel tocat.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.savuros.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *