Recomandarea săptămânii

Piept de pui Kiev

Ingrediente:

· 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

· 200 g unt;

· 1 legatură pătrunjel;

· 4 căței usturoi pisați;

· 200 g făină;

· 3 ouă;

· 200 g pesmet;

· sare;

· piper;

· 600 ml ulei pentru prăjit.

Pentru garnitură:

· 50 g unt;

· 200 g mazăre congelată;

· 200 g baby carrot congelat;

· 150 ml apă;

· sare;

· piper.

Mod de preparare:

1. Se amestecă 200 g din untul păstrat la temperatura camerei cu sare, piper, pătrunjel tocat și usturoi pisat. Se formează un rulou din acesta, se învelește în folie alimentară și se pune în congelator pentru 15 minute.

2. Fiecare piept de pui se împarte în două, cu grijă să se îndepărteze pielițele și se poate face un buzunar sau se poate bate ca pe șnițele.

3. Dacă se realizează acel buzunar în pieptul de pui trebuie avut grijă să nu se găurească până la capat și se introduce untul ușor, iar dacă se alege varianta 2, se pune bucata de unt astfel încât să fie cât mai bine învelită de carne și să nu se scurgă în timp ce va fi prăjit. Se pune carnea cu unt în ea într-o folie alimentară, se rulează și se strânge bine, apoi se pune la congelator 10 minute.

4. După acest interval se dă carnea prin făină, apoi se scufundă și se acoperă cu ouăle bătute.

5. Se tăvălește carnea prin pesmet și se prăjește la foc mediu, în baie de ulei încins, în jur de 7-9 minute pe fiecare parte, până se rumenește ușor.

6. Pentru garnitură se topește untul, se adaugă legumele și se călesc putin, se asezonează cu sare și piper, se toarna apă și se acoperă vasul cu un capac.

7. Se lasă să se gătească la foc mic-mediu în jur de 2-3 minute, se ia capacul și se continuă până se evaporă lichidul.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *