Recomandarea saptămânii

Sarmale cu piept de pui Fermele Crevedia și ciuperci

Ingrediente: · 1 piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 varză murată;

· 1 ceapă;

· ulei de măsline;

· 1 cană de orez;

· 1 bucată bacon;

· 1 bucată cârnat afumat;

· 7-8 ciuperci proaspete;

· boia, sare, piper, pastă de roșii,3-4 căței usturoi;

· 2-3 roșii din conservă;

· foaie de dafin, cimbru proaspăt, mărar verde.

Mod de preparare:

1. Se desface varza murată și se spală în 2 ape să nu fie prea sărată.

2. Se pregătește umplutura: se toacă carnea împreuna cu baconul, cârnatul, ciupercile și usturoiul.

3. Într-o cratiță se călește ceapa cu uleiul de măsline și foaia de dafin, se adaugă boiaua, pasta de roșii și carnea și se amestecă. Se adaugă sos picant, orezul și se stinge apoi aragazul. Se pune mărar verde și cimbru verde.

4. Se umplu sarmalele și se așază în vasul în care vor fierbe. Se pune puțină varză tocată mărunt pe fund și crenguțe de cimbru, mărar și dafin. Se zdrobesc 1-2 roșii din conservă și se stropesc cu puțină pastă de roșii. Se aranjează sarmalele în oală. Se pot pune slănină și cârnați afumați între sarmale. Se stropesc cu pastă de roșii și ulei, apoi se adaugă apă călduță, să acopere sarmalele.

5. Se pun la fiert la foc domol până se fierbe orezul, se sting și se lasă acoperite să se înmoaie în oală. 6. Se pot servi cu smântână, după gust.

Vă dorim poftă buna!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *