Recomandarea săptămânii

Pui cu sos de lămâie coaptă și sparanghel

Ingrediente:

  • 3 pulpe întregi de pui Fermele Crevedia (sau 6 pulpe inferioare; aprox 800 gr carne de pui cu os);
  • 1/2 lămâie bio;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 linguriță cu vârf unt;
  • 2 fire mărar;
  • 2 fire pătrunjel;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • 18 fire sparanghel verde;
  • sare, piper negru, turmeric.

Mod de preparare:

  1. Se absorb pulpele cu servețele și se presară cu sare, piper negru și turmeric. Se adaugă uleiul și se masează.
  2. Se așază pulpele într-o tavă/vas termorezistent, cu puțin spațiu între ele.
  3. Se taie lămâia felii subțiri și se așază printre și sub pulpe. Se toarnă două linguri de apă în tavă.
  4. Se coace carnea la 200 grade C timp de 45 minute, până e rumena și pielea crocantă.
  5. Se pune apa la fiert într-o oală și când fierbe se adaugă sparanghelul. Se lasă la opărit 1-2 minute (depinde de grosime), apoi se scoate pe o farfurie și se  presară cu puțină sare.
  6. Se scoate tava din cuptor și se transferă carnea pe platoul de servire. Se scot pe tocător feliile de lămâie coapte.
  7. În sosul rămas în tavă se adaugă usturoiul strivit, untul și se amestecă. Se adaugă apoi verdețurile tocate, lămâile tocate mărunt, mărunt și se râșnește puțin piper negru. Se amestecă iar. Se gustă sosul de sare.
  8. Se toarnă sosul peste pulpe. Se așază sparanghelul în jurul puiului. Se servește imediat.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *