Recomandarea săptămânii

Chiftele suedeze de pui în sos alb

Ingrediente:

  • 700 g piept de pui tocat;
  • 1 ceapă mare;
  • 2 căței de usturoi;
  • 4 ouă de prepeliță;
  • 2 lingurițe de tărâțe de ovăz;
  • mărar, sare, piper.

Sos:

  • 600 ml lapte 0,1% grăsime;
  • 1 gălbenuș ou;
  • 2 lingurițe amidon;
  • 2 căței de usturoi;
  • 200 ml din apa în care au fiert chiftelele.

Mod de preparare:

  1. Se amestecă ingredientele pentru chiftele, se omogenizează bine, se formează chiftele rotunde, nu prea mari, care se fierb în apă cu sare. Se lasă să fiarbă aproximativ 20-25 minute.
  2. Între timp se pregătește sosul: se amestecă gălbenușul, 2 linguri de lapte și amidonul, apoi se subțiază cu cca 100 ml lapte.
  3. Se pune la fiert laptele împreună cu 200 ml din zeama în care au fiert chiftelele. Cand începe să fiarbă, se adaugă încet amestecul de amidon, ou și lapte. Se amestecă cu un tel, până se îngroașă. (cca 5 min)
  4. Se potrivește de sare, piper și se pun în sos usturoiul pisat și chiftelele.
  5. Se lasă să fiarbă acoperit încă 10-15 min.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.edithskitchen.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *