Recomandarea săptămânii

Ingrediente

· 700 – 800 g de pipote Fermele Crevedia;

· 1 linguriță sare grunjoasă;

· 1 fir cimbru (sau 1/2 linguriță cimbru uscat);

· 2 căței usturoi;

· ulei sau untură de rața/pui.

Mod de preparare:

1. Inimile se lasă întregi. Pipotele se taie în două decupându-se partea tare dintre ele, acel zgarci albicios care le ține legate.

2. Se amestecă pipotele și inimile cu sarea și cimbrul. Se acoperaă cu folie și se lasă la frigider până a doua zi.

3. A doua zi se lasă să revină la temperatura camerei, apoi se acoperă cu ulei sau untură topită. Este recomandată folosirea unei caserole cât mai înguste care să le cuprindă, astfel încât să nu se facă risipă de grasime. Grăsimea de pe confit care va ramână, va putea fi folosită la alte preparate.

4. Se acoperă vasul și se pune la cuptor, la 120C, timp de 3 ore. La final se lasă la răcit preferabil în cuptor.

5. Se păstreaza la frigider. Când se folosesc se pot încălzi în tigaie, în puțin ulei în care au fost confiate.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *