Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1000 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 3 bucăți ceapă verde;

· 1 ardei verde;

· 1 ardei kapia;

· 3 linguri ulei;

· 400 ml apă;

· 300 ml vin alb demisec;

· 1 lingură sare de mare;

· 1 linguriță piper proaspăt măcinat;

· 1 lingură boia de ardei dulce;

· 1 lingură usturoi pudră;

· 2 linguri muștar pudră.

Mod de preparare:

1. Se curăță Ceapa verde și ardeii, se spală și se toacă grosier.

2. Într-un vas încăpător, se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la călit la foc mediu semiacoperit, aproximativ 10 minute, până ce vegetalele ajung translucide.

3. Între timp pieptul de pui se fasonează și se taie bucățele și se adaugă apoi la amestecul de mai sus, lăsându-se la gătit 10 minute la foc iute, neacoperit, amestecându-se la nevoie.

4. Se asezonează de sare, piper, boia, usturoi, pudră de muștar și vin, se mai lasă la gătit încă 15 minute semiacoperit, la foc mediu.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *