Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 500 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 ceapă galbenă;

· 4 căței usturoi;

· 2 linguri ulei de măsline;

· 1 mango;

· 1 roșie;

· 1 lingură sare de mare;

· 1 linguriță piper proaspăt măcinat;

· 1 lingură condimente pentru pui (curry, corinadru, boia de adei dulce, rozmarin);

· 1 conservă cca. 300 ml lapte de cocos;

· 500 g paste pentru wok.

Mod de preparare:

1. Ceapa și usturoiul se curăță, apoi se toacă mărunt.

2. Pieptul de pui se spală, se curăță și se taie bucățele mai mari.

3. Într-o tigaie mai înaltă, sau chiar un wok, se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și usturoiul mărunțit, se lasă la călit aproximativ 5 minute la foc mare.

4. Se adaugă cubulețele de pui, roșiile mărunțite, mirodeniile și laptele de cocos. Se lasă la gătit la foc mediu, semiacoperit, pentru 15 minute. Între timp se curăță fructul de mango și se taie cubulețe.

5. La final se adaugă cubulețele de mango, se mai lasă la gătit, minim 5 minute, cât să se amestece gusturile.

6. Se poate servi fierbinte alături de orez, tăiței chinezești de orez sticlos sau cu ou.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *