Salată de pui cu avocado
Ingrediente:
- 2 bucăți piept de pui;
- 400 g roșii cherry;
- salată verde;
- ceapă mare;
- 1 avocado;
- 2 lime/o lamâie;
- coriandru proaspăt;
- 3 linguri ulei de măsline;
- boia de ardei dulce;
- piper;
Mod de preparare:
- 1. Se feliază pieptul de pui și se condimentează cu piper si boia de ardei dulce. Se așează pe grătarul încins până când se pătrunde bine.
- 2. Se spală și se taie salata, ceapa, roșiile și avocado. Se pun toate legumele într-un castron.
- 3. Pentru a prepara sosul, se amestecă uleiul de masline cu sarea, piperul, sucul de la lime/lamaie și coriandrul tocat mărunt.
- 4. După ce puiul s-a pătruns, se lasă la răcit si se taie cubulețe sau se rupe pur și simplu cu mâna fășii, apoi se amestecă în salată împreună cu sosul.
- Se servește salata de pui cu crutoane proaspete, făcute dintr-o pâine mai veche, băgată la cuptor cu puțin ulei de masline, pentru a deveni crocante.

