Pui la rotisor
Ingrediente:
* 1 pui de 1,2 – 1,3 kg;
* Sare, piper, cimbru;
* 1 legatură pătrunjel, 6 linguri ulei;
* 1 linguriță boia de ardei; 1 lingură pastă de roşii;
* 5 linguri bere; verdeaţă uscată.
Mod de preparare:
1. Se curăţă bine puiul, se spală şi se lasă la scurs. Se presară interiorul cu sare, piper, pătrunjel şi cimbru sau altă verdeaţă, după gust. La exterior se presară un praf de sare şi piper.
2. Se amestecă 4 linguri de ulei cu bere, boiaua de ardei, pasta de roşii, sare, piper şi verdeaţă după preferinţe. Se unge puiul cu această marinată şi se lasă la rece o jumătate de oră.
3. Se pune puiul în rotisor, se fixează bine şi se mai unge cu puţin ulei, ca să se formeze o crustă frumos rumenită. Se lasă la fript 55 – 60 minute şi se serveşte cald.
Vă dorim poftă bună!
