Recomandarea săptămânii

Borș moldovenesc de pui cu legume

Ingrediente:

* 500 g carne de pui;

* 1 ceapă, 2-3 morcovi;

* 1/2 țelină mică;

* 1 gulie mică tăiată cubulețe;

* 1 dovlecel, câteva buchețele de conopidă;

* 2 cartofi;

* 1 legătură leuştean;

* 1 legătura ceapă verde;

* 1 ardei kapia;

* sare, piper;

* 1-2 linguri ulei de floarea soarelui;

* 500 ml borș – dacă este foarte acru;

* pătrunjel verde – pentru servit.

Mod de preparare:

1. Se pune carnea la foc în apă cu puțină sare. Se călește ceapa tocată mărunt împreună cu morcovii tăiați rondele și ardeiul tocat cubulețe. Se adaugă peste carne țelina, gulia și cartofii tăiați cuburi. După 5 minute se adaugă buchețele de conopidă și dovleceii cubulețe.

2. După ce au fiert legumele și carnea, se adaugă borșul fiert în prealabil, frunzele de leuștean și se mai lasă să fiarbă 2-3 minute. Borșul se poate servi fierbinte, cu pătrunjel sau leuștean proaspăt tocat.

Vă dorim poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *