Recomandarea săptămâni

Supă Thai cu pui

Ingrediente:

* 300 – 400 grame de piept de pui Fermele Crevedia;

* două beţe de lemongrass (sau două lime);

* 3 cutii de lapte de cocos;

* 2 linguri de sos de peşte;

* 10-12 roşii cherry (sau 2 roşii obişnuite mai mici, coapte bine);

* câteva frunze de kaffir lime;

* 1 legătură de ceapă verde subţire (sau 3 cepe mici);

* 10 ciuperci proaspete;

* 4 bucăţi de galangal, decojite, sau 4 bucăţi decojite de ghimbir

* ardei iute (după gust);

* 1 lingură de pastă red curry sau pastă de lemongrass.

Mod de preparare:

1. Se fierbe pieptul de pui, se adaugă puţină sare, o tijă de lemongrass, crestată uşor cu un cuţit pentru a elibera aroma, 2 căţei de usturoi, 3-4 frunze de kaffir şi o bucată de ghimbir, tăiată în două. Dacă nu găsiți lemongrass, se pune în cratiţă o jumătate de lime, tăiată bucăţi.

2. După ce fierbe carnea, se scoate din cratiţă şi se taie cubuleţe. Se scot şi legumele și se păstrează supa.

3. Se pune o cutie cu lapte de cocos la fiert. Când dă în clocot, se adaugă cubuleţele de pui, bucăţile de ghimbir şi a doua tijă de lemongrass, tăiată în bucăţi mari. Se lasă la fiert încă 2-3 minute. Se adaugă apoi şi conţinutul celorlalte două cutii de lapte de cocos, supa rezultată din fierberea puiului, ciupercile tăiate jumătăţi, jumătate dintr-un ardei iute (tăiat fâşii), două linguri de sos de peşte şi ceapa (tăiată în bucăţi de câte 3 cm lungime). La sfârşit se pun şi frunzele de kaffir lime.

5. Dacă nu aveţi lemongrass se poate stoarce în supă sucul de la o lime sau chiar două, în funcţie de gust. Se mai lasă la fiert 5-6 minute. La final trebuie să rezulte o supă acrişoară şi picante, cu aromă de lapte de cocos şi lămâie.

6. Se poate adăuga o lingură de pastă de red curry, pentru culoare, sau o lingură de pastă de lemongrass.

Vă dorim poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *